tyofviz lenovo 15.4

יוס יוס

New member
הזמנתי את הדגם הזה במחיר שרשום באתר ,אמרו לי

שזה מבצע ! האם המעבד מהסידרה הישנה . ? או בכלל כל המחשב ... כי שאני עושה חיפוש בגוגל למשל ,לא עולה לי כלום מהדגם הזה ! http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=431&CatCode=299

יוס יוס

New member
תודה רבה לשניכם...

חבל רק שהדיסק הוא 533MHZ fsb אולי בעתיד נשדרג ... ומה שלא מצויין גם ,זה הכרטיס תקשורת ..אם הוא G או B או A ה- 802.11

יאיר B

New member
533 זה מהירות הזיכרון, לא הדיסק

(הדיסק הוא במהירות המקובלת כיום - 5400). לגבי כרטיס הרשת האלחוטי: כיום כבר לא מיצרים כאלה שהם רק בתקן B ותקן A אל כל כך רלוונטי לארץ. לכן אני מניח שמדובר בתקן G שהוא הנפוץ ביותר.

יוס יוס

New member
אבל רשום 667MHZ לזיכרון ...בקישור שנתן פה !

אבל אצלי בדף רשום 533\667 MHZ ,אז מה זה אומר ? בין לבין ? ועוד דבר אני רואה שבאף מקום לא מוזכר לוח.. אין לוחות אם לניידים ,הכוונה יש טכניקה שונה?

יוס יוס

New member
עכשיו בילבלתם אותי ...אז ה-533 הוא של../images/Emo13.gif

הזיכרון ? או המעבד? ובנוסף איך אני יודע אם זה חיבור S.ATA במחשב ?

יוס יוס

New member
לפי מה שהבנתי , הערוץ בצד הקידמי של הדיסק נע

ב-533 לעומת ה-5400 הכללי !!! סתם המצאתי (לא שפת אם שלי )ובאנגלית מקצועית יותר קשה יותר ! אז אולי איזה הסבר קטן ,לטובת שאר הקוראים של הפורום ...

bar666xp

New member
בשיא התימצות והקיצרור...

ככל שהFSB מהיר יותר מעבר המידע מהזיכרון וכדומה מהיר יותר לתוך המעבד. המעבר מידע בין המעבד לכ.מסך מהיר יותר... בהיסתיגות... אבל בגדול FSB מהיר = מחשב מהיר יותר באים שאר הנתונים זהים.

יוס יוס

New member
ד"א מהירות הדיסק קובעת את מהירות קריאת הנתוני

וה-FSB זה הערוץ להעברת הנתונים...(במקרה זה מהלוח הראשי !!) כנראה שהלוח במהירות 533,או הכרטיס מסך ! כמובן שכולם אמורים להיות באותה המהירות ...שיזרום חלק ! כך אמר לי טכנאי

bar666xp

New member
לא מדויק...

בכל מחשב יש צוורי בקבוק... בכולם הדיסק הקשיח {HDD} הוא אחד מהם כולל אילו בהם יש HDD RAPTOR 10K-RPM.. הדיסק הקשיח נשאר צוור בקבוק. המעבד עצמו הרבה יותר מהיר מהBUS כדי לפשט שוב נגיד שהמעבד מסוגל ל1000 פעולות בזמן שהלוח מסוגל להזין אותו רק ב500 בקשות זאת עשויה להיות בעיה חמורה... עם הלוח מסוגל להזין אותו ב800 בקשות זה לא ממש יורגש למשתמש הממוצע+. לכן עושים שיקולים של ביצועים מול צרכים {כמו צריכת חשמל לדוגמה}. אם לדוגמה לוח שמסוגל להזין את המעבד במיליון בקשות עלותו זולה מלוח המסוגל 1000 בקשות ואפשר לשים בשניהם מעבד חלש שניהם כניראה שיעדיפו את הזול מבניהם אפילו אם לכאורה הוא הרבה מעבר למה שהמעבד שיהיה עליו מסוגל... וגם ההפך... אם הפגיעת ביצועים לא משמעותית והלוח ה""חלש"" יותר אפילו עם מעבד ""חזק"" יותר יצא זול יותר אין סיבה ליצרן ולמשתמש שלא להעדיפו.

יוס יוס

New member
תודה על התשובות : אבל גם באתר רשום

דיסק קשיח 120GB 5400 RPM מה זה אומר שיש טעות בפרסום ? או הטעיית הצרכן ! (באיבורי)

יאיר B

New member
תבדוק באתר של לנובו - שם יש רשימה של

כל המחשבים שלהם (לפי האותיות הללו). אני לא הייתי קורא ל-15.4" יתרון חשוב (אם הם משווים ל-15"). זה יותר עניין של טעם (יתרון חשוב למה?).

למעלה