TTTS

just face it

New member
TTTS

למי יש נסיון עם העניין בשבוע מוקדם?
היינו בסקירה הבוקר
2 בנים בריאים
כרגע גם באותו משקל
אחד עם ריבוי מי שפיר ועומס על הלב בגלל עודף דם
אחד ממש דחוק לפינה עם מיעוט רציני של מים
שבוע 15 סה"כ

הופננו לצריבה בלייזר

אני חוששת מכמה סיבות:
א. מעצם הסיטואציה
ב. מסיכוני הניתוח
ג. השליה ניראת מחולקת ולא בטוח אם החלק הקטן שלה הוא מעין שליה נפרדת של העובר הנתרם או רק חלק מהשליה שלו, אם מדובר על 2 שליות נפרדות העובר הנתרם בסכנה ממש כי השליה קטנה מכדי לגדל אותו
יוכלו לדעת את זה רק אחרי שיכנסו פנימה ויראו איפה בדיוק נמצא החיבור

בקיצור מאוד מפחיד
אשמח לעידוד מצד אחד אבל גם לאינפורמציה שלא תלושה מהמציאות

המעט שאני יודעת....

גם אצלי תאומים זהים (גם בנים
) נכון לעכשיו, שבוע 23, הכל עובר בסדר. יחד עם זאת, לאורך כל ההריון הרופאים דיברו איתי על TTTS. ממה שהבנתי עד עתה - פרופ' ליפיץ הוא ה - מומחה בהא הידיעה בעניין ניתוח הלייזר (אם אני לא טועה, הוא "המציא" אותו), והניתוח הוא די פשוט בסופו של עניין, ועל פי רוב מביא את הבעיה על פתרונה. אני מניחה שיידרשו מעקבים מרובים ואולי גם שמירת הריון, אבל לאחר ההתערבות, הסיכויים לעבור את ההריון בשלום הם די גדולים.

אל תחששי, העיקר שהם בריאים, ושאת במעקב רפואי ויודעת מה עליך לעשות עתה. יהיה בסדר, תתעודדי. שבי חזק על האינטרנט, פורומים, מאמרים, לדעתי זה עשוי לעודד אותך.

חיבוק והמשך יום טוב.

just face it

New member
אנחנו הולכים לעין כרם

הייתי היום אצל ד"ר ינאי שאני אחריה בעינים עצומות
היא אמרה שהרופא בעין כרם מאוד מוצלח בעניין
ושלא נדאג, היא תבוא איתנו לניתוח

אני כ"כ מקווה לעבור את זה בשלום
שניהם היו ניראים כ"כ מסכנים
אחד מעוך בפינה והאמניון ממש דבוק אליו
והשני עם דופק שהראה ממש עומס על הלב
כאב לי עליהם

בואי דברי עם פרופ' ליפיץ, קבלי חוו"ד נוספת

זה נורא נורא חשוב שעוד זוג עיניים יראו את המצב, מבלי לגרוע מחוות דעתה של ד"ר ינאי. אני מאמינה שאם תסבירי לו את הדחיפות הוא יוכל לראות אותך מעכשיו לעכשיו (ידוע לי שהוא מקבל בת"א היום, בימי רביעי). הוא באמת מהגדולים בארץ בנושא זה.

ולגבי התחושה שלך - אני כל כך מבינה את החשש והכאב, מה שכתבת גרם לי לדמוע (שילוב של ההורמונים והעובדה שלשתינו הריון תאומים זהים בנים
אבל נתבי את חוסר האונים שלך כרגע אל מקום טוב, חקרי על העניין ותבואי אליו "מוכנה", בידיעה נחושה שיהיה בסדר. חיבוק ענק.

just face it

New member
אה אני הולכת מחר לחוות דעת נוספת

בעין כרם
זו לא ד"ר ינאי שתבדוק אותי מחר אלא רופא אחר שמבין בזה
אני יודעת שאני נשמעת לא מתאמצת
אבל באמת כ"כ הרבה הריונות שלי נגמרו במפח נפש שעכשיו אני פשוט מקשיבה למה שהרופאים שלי אומרים והולכת אחריהם
אני לא רוצה להיות מעורבת, אח"כ אם קורה משהו זה ממש קשה

הסבר עילג למה שאני מרגישה בפנים
מקווה שלא תשפטי אותי על כך

חלילה, אף אחת כאן לא שופטת

כל מה שתחליטי לעשות ושאת מרגישה איתו בטוחה, הוא טוב. יחד עם זאת, לא סתם פנית לבנות כאן וביקשת את עצתן, הרי ידעת שבטוח למישהי יהיה לתרום משהו.. אז הנה. אל תשני מאומה מהתהליך שתעברי עם ד"ר ינאי. תוסיפי התייעצות נוספת. זה הכל.

just face it

New member
תודה רבה

עכשיו בדיוק קראתי שד"ר יובל מעין כרם ממש מוצלח בנושא ואליו אני הולכת מחר אז נשמע מה יש לו לומר

mirb1

New member
לא הייתי במצבך אבל..

הייתי במעקב אצל ד"ר יובל כל ההריון, ומתקופת האשפוזים הכרתי כמה נשים במצב שלך שהיו מטופלות אצלו.
רק רוצה להגיד שבאמת זו זכות להיות אצלו.. בן אדם מדהים ומקצועי ברמה אחרת!
שמעתי מהנשים שעשו אצלו ניתוח דומה שהוא אחד מארבעה מומחים בעולם לתסמונות של הריון תאומים זהים.. אז יש על מי לסמוך..
מאחלת המון בהצלחה ובשורות טובות!

just face it

New member
תודה רבה

הייתי צריה את ההודעה הזו

קראתי עליו הרבה דברים טובים
ואני שמחה שהוספת לי עליהם

עם כל מומחיותה של ינאי

עד לא מזמן בכלל לא עשו בארץ
וליפיץ הוא ה-מומחה בארץ
לא הייתי ניגשת לכזה הליך סלי לפחות יעוץ אצלו
לו יש הכי הרבה נסיון בארץ.....

just face it

New member
אפשר להיות טיפה יותר עדינים

אני בחרתי ללכת לעין כרם
לשכנע אותי ולהלחיץ אותי (ואני לא מדברת רק עלייך) שאם אני לא הולכת לליפיץ אני עושה את טעות חיי לא תעשה שום דבר חוץ מלהלחיץ אותי (והלחץ לא יגרום לי לשנות דיעה)

כשפתחתי את ההודעה רציתי לשמוע סיפורים של בנות שעברו את העניין
את השיקולים של למי ללכת אני משאירה לי ולמשפחתי
בדיוק כמו שאת ועוד בנות כאן ממליצות בחום על ליפיץ שמעתי המלצות על גיאלצ'ינסקי

פגשתי היום 3 רופאים מומחים בתחום ואני שלמה עם ההחלטה שלי

גם אני נהגתי להרצות לנשים כמה הרופאים שאני מכירה מומחים בתחומן
אחרי מפולת ההמלצות שקיבלתי פה ובפרטי בעקבות ההודעה אני כבר לא אעשה את זה כי אני יודעת על בשרי כמה לא נעים זה וכמה מותקפת אני מרגישה כרגע

אני לא מכירה את ליפיץ....

לא אישית בכל מקרה
אני גם לא ממליצה עליו בשום תחום
חוץ מTTTS
מעבר לזה- כן אפשר להיות יותר עדינים. לא בטוחה שאני היום אחרי שבוע של מחלה מסוגלת להתנסח אחרת. מצטערת אם זה תקיף לך מדי

מצטערת שאת מרגישה מותקפת

חבל שבתקופה הכל כך קשה הזו את מרגישה שמתווסף לך לחץ נוסף....

כל אחת פה רוצה רק לעזור, אני חושבת שהסיפור שלך מעורר אצל רבות מאיתנו את הצורך לחבק, לעודד ולייעץ, ואולי כרגע את צריכה יותר את התמיכה והעידוד ופחות את הייעוץ...

מקווה שההריון הזה יעבור בשלום ושתגיעי לשליח הנכון שיעזור לך. מאחלת לך בריאות, רוגע ושמחה.

צופולו

New member
שלום יקרה,

טוב שאת עושה מה שאת רואה לנכון. זה בדיוק חלק מהאימהות בעיני- לדעת לנטרל את מה שמסביב ולפעול לפי האינטואיציות שלך.
אני בטוחה שבנות כאן רק ניסו לעזור מניסיונן, את במצב מאד מתוח גם ככה ואני יכולה להבין למה זה מלחיץ כל-כך, אבל חבל שתפגעי או תרגישי מותקפת. להפך, אפשר לקחת את זה למקום של אכפתיות. לא כל הודעה כאן מקבלת את כמות התגובות הזו...
אני לא מבינה במקרה בכלל, אבל רוצה לאחל לך המון הצלחה ומקווה שהכל יעבור בשלום.
אשמח מאד אם תעדכני.
שולחת חיבוק

just face it

New member
עונה פה לכולן

אני בטוחה שהכוונות טובות ואף אחת פה לא רוצה להלחיץ
באמת באמת שאני מאמינה בזה
הבעיה שאתמול קיבלתי כ"כ הרבה תגובות (לא רק פה) של "תלכי לX" שכבר כ"כ נלחצתי...

בד"כ אני שמחה לקבל המלצות אבל הפעם אני יודעת שאין מצב שאני יוצאת מירושלים בשביל לטפל בזה ויש לי את הסיבות והשיקולים שלי שבניהם שני ילדים שזקוקים לאמא כם אם זה במרחק של חצי שעה נסיעה ואמא במרחק יותר משעה לא תועיל להם
כשיש עוד ילדים בבית דואגים לעוד המון דברים חוץ מלעוברים שבפנים וצריך להתחשב בכולם גם אם זה אומר שיכול לקרות דבר נורא

אני הכי איתך שיש, למרות שאני בסוף העולם עכשיו

בשביל טיפול לילד, אבל זה לתינוק שנולד כבר, וזה עם אחוזי הצלחה מאד גבוהים ורואים התקדמות יפה.

אבל דווקא בגלל שאני מבינה מקרוב את המשמעות של פירוק ועצירת החיים בשביל מטרה כזו, וההשלכות על הילדים, הפרנסה והזוגיות, אני חושבת שחייבים לשקול את זה למרות שהאינסטינקט הטבעי שלנו זה לעצור את החיים ולטפל בבעיה. אבל "בוגרי החיים" אלו שכבר התנסו בכמה סיטואציות כאלה, רואים דברים מעוד זווית....

וכמו שכבר כתבתי לך אני מכירה 2 מקרים שנותחו בבלגיה, אחד הסתיים אחרי יומיים ואחד הצליח
ככה שאין ערובה לאף אחד שהרופא הספציפי יועיל יותר מהרופא השני

מחזיקה לך אצבעות שהכל יעבור בשלום ובמינימום מתח.

חיבוק מכל הלב...מרגישה?

למעלה