tsh-1.48 זה נורמלי?

hgvrycuihnhuyb

New member
tsh-1.48 זה נורמלי?

אני מטופלת בהלטרוקסין אני צריכה להקפיד על שעה מדוייקת באיזה שעה רצוי לקחת ? בשעות היום או בשעות הלילה? במשך שנה וחצי אני לוקחת הלטרוקסין 50 מ"ל ולסירוגין 100 מ"ל כל יומיים, השעה שהייתי לוקחת את הכדור היא בשעות הלילה החל מ-9:00 ומעלה,ואני תמיד עירנית האם לכדור יש השפעה על כך? והיו ימים שבכלל לא הייתי לוקחת את הכדור מסיבה מסויימת ולמחרת הייתי משלימה את המינון האם עלול להיגרם נזק מכך?

TSH 1.48

שלום hgvrycuihnhuyb, קודם כל מאיזה כוכב את/ה? כי אני מטפלת רק בבני אדם. נשמע כמו שם של חיזר, אז אם כך נא לפנות למקום המתאים. ועכשיו ברצינות. ראשית לעיניין ה-TSH, אכן נורמלי וזה היה צריך להיות ברור לך מעיון בטווח הנומרה. רצוי למען הסדר הטוב להקפיד לקחת את האלטרוקסין בשעה קבועה. עדיף בבקר לפני האוכל לספיגה מקסימלית ועל מנת ששום דבר אחר לא יפריע לספיגתו. עדיף לקחת אותו בבקר כי מנסיוני לחלק מהאנשים שלוקחים אותו בערב זה יכול לגרום לקצת נדודי שינה. אם במקרה שכחת לקחת אפשר לקחת ברגע שנזכרים ואפילו להכפיל את המינון למחרת. וכל זאת בשל העובדה כי יש לכדור הזה זמן מחצית חיים מאד ארוך שמאפשר את הגמישות הזו. לא יגרם שום נזק מכך, אבל רצוי לא להפוך את זה להרגל. ופשוט עדיף להקפיד לקחת אותו מדי יום.

למעלה