trooper... ביקשת...

• פותח הנושא ST
  • פורסם בתאריך

ST

New member
trooper... ביקשת...

בבקשה, טרופר וכולם... דו``ח חיים. אני רוצה להרגיש, שלא רק ברגע מותי אוכל להגיש דו``ח על התקופה שחייתי. אלא, שבכל דקה ודקה מחיי אהיה מוכן להתייצב בפני עצמי ולומר כך וכך עשיתי. (יוני נתניהו ז``ל) מה אתם אומרים? אסתי.

נכון , בחסידות מוסבר ...

ותסלח לי , אבל לא נראה שזה מעניין מישהו מפה , ולכן היה יפה מצד אסתי לעורר בנו את המחשבה ולהראות שלא רק בחסידות מוסבר , ולא רק בחסידים הגדולים שייך התבוננות , מה שנקרא חרטה על העבר וקבלה על העתיד , וזה לא חייב לקרות רק בימי הולדת .. אז תודה שהארת את עינינו...

ronitfin

New member
לא רק בחסידות

זהוא עיקר גדול בתורה. ``לעולם יהיו בגדך לבנים`` ``ושוב יום אחד לפני..`` בכל זמן ראוי לעשות חשבון נפש. ואסתי מעוררת, בכל רגע. וזה יסוד חשוב. החיים מלאים עליות ומורדות בכל התחומים, כשייש ח``ו נפילה, ראוי לעשות דו``ח מידי, ולהתחיל מיד בהעפלה, בלי תירוצים ומבלי להשתהות. והכי חשוב עם הרבה מרץ, כאילו לא היתה נפילה. ``כי נפלתי קמתי..`` בברכה רונית

ויליאם

New member
מה שרציתי להגיד זה..

רציתי להגיד שא`- מדוע צריכים להביא כל מיני משפטים ואמרות מאנשים שאינם אנשים יראי שמיים ב`- שכל דבר מוסבר בחסידות ושום דבר לא חדש ג`- יכול להיות שישי נימה של זלזול בדברך לגבי החסידים? תקן אותי אם אני טועה

מיקי*

New member
עם כל הכבוד לחסידות,

דוקא הדבר המרשים הוא שלא רק בין אנשים גדולים (ולא להבין לא נכון, יוני נתניהו הי``ד הוא איש גדול) ויראי שמיים, מופיעים הרעיונות האלה, אלא גם בין כאלו שאינם מאותם אלה שהיינו חשובים שיגידו את זה. בגלל זה מדהים (למי שלא חושב כך) לראות איך יאיר לפיד לדוגמא כותב דברים יפים כ``כ שיכולנו למצא בכל מיני מקומות אחרים ובצורה שנראית לנו כמדהימה. ובאשר לחסידות, עם כל הכבוד לה, יש גם דברים שלא מוזכרים בה (עם כל גדולתה) ולא קשורים אליה.

ויליאם

New member
תמצא אחד כזה

מיקי תמצא שאלה אחת שאין לה תשובה בחסידות ואני אכין בפנך את הראש אני ממש בטוח שלא תמצא

ויליאם

New member
תקראו את התגובה..

היי אסתי היי כולם מה הכוונה ``אני רוצה להרגיש שכל דקה אהיה מוכן להתיצב בפני עצמי ולומר כך וכך עשיתי``, זה לא דבר חדש ז``א בחסידות מוסבר שכדיי שהאדם יגיע לאיזושהיא שלמות הוא חייב כל לילה ליפני שהוא הולך לישון לחשוב על מה שהוא עשה היום ועל מה שהוא מצפה מעצמו לעתיד כי בלי סיכומים שום דבר לא הולך. שלכם,ויליאם

מיקי*

New member
הלואי וכולנו היינו יכולים . . .

לכתוב את הדברים האלה ולבצעם. אבל מה שיותר - הלואי ומניגנו יכלו לכתוב אותם ולבצע אותם.

למעלה