Trick of the Tail

פרוגיא

New member
סוף תקופת גבריאל

הרבה אנשים נוטים לחשוב שתקופת גבריאל היא התקופה הפרוגרסיבית והנחשבת של הלהקה, אני לעומת זאת סבור שמי שדחף באופן בולט לכיוון הפרוגרסיבי הוא האקט על בסיס הדברים הבאים: - אלבום הסולו של האקט פרוגרסיבי למהדרין (יותר מהסולו של גבריאל) - האקט הקים בשנים האחרונות הרכב לביצוע של קלאסיקות פרוג - האלבום שמסמן את הפרידה מן הנתיב הפרוגרסיבי של הלהקה הוא - And then there were three - האלבום הראשון ללא האקט. גם השם מרמז על הטראומה של הפרידה מהאקט. אני אוהב מאוד את Trick of the take וגם האלבום שאחריו לא רע.

מורנא007

New member
אני מסכים

אפשר לומר גם שלפני שהאקט הצטרף, הפרוג שנמצא ב- Trespass הוא די מוגבל לקטעים אחדים באלבום - The Knife ואולי עוד קטע, אני לא סגור על זה כי לא שמעתי אותו הרבה זמן. האלבום הראשון לפי מה שקראתי אינו פרוג (לא שמעתי את הנ"ל).

עמית ע

New member
אז תשמע שוב

Trespass מהיפים שבאלבומי הרוק המתקדם שאני מכיר. גם הגיטריסט דאז, אנתוני פיליפס, הוציא אלבומי סולו פרוגרסיביים אחרי שעזב את ג'נסיס. מומלץ במיוחד - The Geese and the Ghost

מורנא007

New member
The Geese and the Ghost

אנתוני פיליפס הוציא אלבום יפה, ופולקי. רוק מתקדם? קשה לי לומר באופן ודאי. יש שם קונספט ברור. זה קשור להגדרה או הערכה מהו רוק מתקדם. דיון בנושא זה הוא כטחינת מים. את Trespass אשמע שוב בהזדמנות, בלי נדר.

יניבש16

New member
../images/Emo45.gif

אלבום מדהים. עומד בקנה אחד לדעתי עם nursery cryme ו foxtrot

jerur1

New member
from genesis to revelations

הוא מאוד מאוד בוסרי. הוא לא ממש פרוג. שירים קצרים, אם כי מרגישים את הפוטנציאל. זה יותר נשמע כמו הקלטות דמו מוקדמות מאשר כמו אלבום, בוודאי שכחושבים על ג'נסיס. הקול של גבריאל צלול צלול (אם אני זוכר נכון הם היו טינאייג'רס כשהקליטו את זה). טרספטס הוא פרוג למהדרין לטעמי.

FunkyMonk

New member
יכול להיות,

אני מאד אוהב את האקט. גיטריסט נפלא. תאמת שהתכוונתי כאן יותר לחלק של גבריאל בעניין, הליריקה. אמנם אני רואה את האלבומים שאחריו כלא פרוגרסיביים ממש, אבל יכול להיות שהאקט היה זה שדחף לכיוון ההוא. הסיבה שאלבומי הסולו של גבריאל אינם פרוגרסיב, היא כי גבריאל השתנה לאחר שעזב את ג'נסיס. הוא השתנה לחלוטין. הליריקה שלו השתנתה, סגנון ההופעות שלו השתנה (לבלי הכר!).. גבריאל מאד השפיע על הלהקה לכיוון מסויים. ואני לא אגזים, אם אני אומר כי לדעתי השירים של ג'נסיס מאד דומים זה לזה, מ-Trespass ועד ל-Selling England. אמנם, לא דומים במובן של נשמעים אותו דבר, או עם אותה ליריקה, או לא יודע מה. דומים מבחינה כללית יותר, לא יודע להסביר. אבל שמים לב בבירור - אה, זה שיר של גבריאל! אולי לא מבחינת המוסיקה (למרות שגם שם לדעתי הוא לקח חלק נכבד בהשפעות שלו), אבל מבחינת הרעיון, הבסיס. אפשר בקלות לזהות את השירים שגבריאל כתב או את השירים שחבריו כתבו. את More Fool Me, ניקח לדוגמא. שמים לב בבירור שלא גבריאל כתב אותו. כי זה פשוט לא שיר שמתאים לו. או Entangled. שיר מדהים, לדעתי. פרי יצירתם של באנקס והאקט. מרגישים ושומעים שלא גבריאל כתב את השיר הזה, הן מבחינת הליריקה והן מבחינת המוסיקה. אם נחזור שניה טיפה אחורה: יכול להיות שדווקא העובדה שגבריאל בעצמו לא עשה פרוגרסיב היא היא זו שגרמה ללהקה לעשות פרוג. הלהקה הגיעה בהתחלה מאלבום רדוד יחסית, לא מעניין, שטחי. ולאחר מכן הם החלו להתגבש,באנקס גבריאל וראת'פורד היו היוצרים העיקריים. כל אחד מהם מנגן דברים שונים, יכול להיות, וביחד יוצאים להם דברים מדהימים. ראת'פורד הוא בסיסט ממעלה ראשונה, והוא הדבר היחידי שאני אוהב בג'נסיס המאוחרים יותר.. כמדומני הוא עזב מתישהו לאחר האקט לא? כל אחד מהם היה מלחין ויוצר ממעלה ראשונה (כן גבריאל היה מלחין קלידים מדי פעם). אני חושב שהעבודה המשותפת של כולם ביחד היא זו שיצרה את המוסיקה הזו. ולכן גם טרספס לא כזה שונה מהאלבומים הבאים, כיוון שהבסיס (באנקס, גבריאל, ראת'פורד) נשאר זהה. לאחר מכן הצטרף אליו האקט. קולינס, עם 74 כלל לא היה יוצר מרכזי בג'נסיס. הוא ניגן מה שכיף לו לנגן. לא איכפת לו מה הלהקה יוצרת, כל עוד כיף לו לנגן על התופים. כשזרקו אותו לתוך העניין הזה בכזו מהירות, הוא ישר יכל להיפתח ולבטא את עצמו. אני חושב שאחת הסיבות שהאלבום הזה הוא כל כך ג'נסיסי, היא כי קולינס לא היה מוכן למה שהטילו עליו, והוא אכן נעזר בבאנקס והאקט, שני יוצרים פרוגרסיביים, מה שיצר אלבום מעולה. חבל שזה לא המשיך ככה. טוב, אני צריך ללכת עכשיו, כשאני אחזור אני אמשיך פה. =)

למעלה