travel card בלונדון

תמעם

New member
travel card בלונדון

עוד שבועיים טסים ללונדון לטיול בת מצוה וההכנות בעיצומן. אחת ההתלבטויות היא אם להזמין און ליין כרטיסים לאטרקציות או לעשות את הטרוול קארד ולקנות בקופונים של 2FOR1.

ממה שראיתי באתר, כרטיס טרוובל עולה 30 פאונד למבוגר ו15 פאונד לילד.לא הצלחתי להבין האם זה כמו חופשי חודשי או שבנוסף אני צריכה להטעין אותו בעלויות של נסיעות. אם יש עלות נוספת, אז אולי יהיה עדיף לקנות כרטיס רכבת יומי כדי להפעיל את הקופונים.

רציתי להזמין גם הצגה- מלך האריות, אבל המחירים מאד יקרים ואי שוקלת לחכות ולנסות את מזלי ביום ההצגה, לא נראה לי שיהיה יותר יקר ממה שמויע באתרים השונים.
אשמח לעזרה בנושא הטרוול קארד ואם מישהו מכיר בכל את אתרים או טיפים למחירי הצגות זולים יותר.

עוד משהו, האם יש הצגות תחת השמיים בלונדון, אם כן ,איפה ניתן לברר איפה ומתי.

תודה!

michaleng

New member
לא כ"כ הבנתי את השאלה על העלויות של הטרוולכארד

בקצת יותר מ-30 פאונדס את קונה חופשי-שבועי למבוגר לאזורים 2-1 (מרכז העיר), וכל זמן שאת נוסעת בתחומי האזורים האלה (ובאוטובוסים - בכל אזורי העיר) אין עלות נוספת על הנסיעות. כדי ליהנות ממבצעי 2 במחיר 1 את אמורה לקנות את הטרוולכארד מקרטון שמנפיקה רשות הרכבות, National Rail (כלומר, לא את זה של רשות התחבורה העירונית שמוטען על כרטיס מגנטי = כרטיס אויסטר) ולכן גם אין פיקדון על הכרטיס עצמו.
2. תיאטרון תחת כיפת השמים: תבדקי מה מציגים בתיאטרון הפתוח בריג'נטס פארק, אפשר להזמין כרטיסים באתר שלהם. אפשרות נוספת, אולי פחות "מושקעת" אבל חינמית, היא המופעים ב-Scoop שבגדה הדרומית של התמזה - רק שלא כולם הם מופעי תיאטרון (יש גם ספורט, מוזיקה וכו') וצריך לבדוק פרטים באתר.

לאונידס

Active member
אפשר לקנות טראוול כארד יומי, שבועי ...וכו'

בשביל ה 2for1 צריך שהכרטיס יהיה מקרטון ויופיע עליו הסמל של הרכבת (שני חיצים מנוגדים באדום).
חייבים להגיע עם קופונים מודפסים לאטרקציה.
&nbsp
מלך האריות:
לא ממליץ לנסות את מזלך ביום ההצגה.
מדובר בהצגה שחשוב לראות מה קורה בה - מקרוב וממקום ישיבה טוב אחרת ההנאה מאוד נפגמת.
לדעתי אם לא רוכשים כרטיסים במקום טוב (וביוקר) חבל על הזמן והכסף של הכרטיסים הזולים.
עקבתי לא מעט זמן, נראה לי שהסיכוי שישתחררו למחירה כרטיסים להצגה הזו במקומות סבירים די אפסי.

תמעם

New member
למה לגבי צ'רלי בממלכת השוקולד?

גם מבחינת כרטיסים מוזלים ביום ההצגה וגם מבחינת ההצגה עצמה.

לאונידס

Active member
כרגע הסיכוי נראה נמוך

אני לא ממש עקבתי, תעקבי כאן
http://www.tkts.co.uk/whats-on-sale/
תראי אם יש ימים בהם יש הוזלה משמעותית.
&nbsp
שימי לב שגם אם יש הוזלה משמעותית פעמים רבות מדובר בכסאות בודדים, הסיכוי למשפחה לשבת יחד לא גדול, זו - אולי.

לתשומת לבך, את הטרוולקארד (לא האויסטר) תוכלו לרכוש מחוץ

לאנגליה בלבד. אין כל בעיה. לאחר תשלום באתר, קבלנו תוך ימים ספורים בדואר (לא רשום) .

michaleng

New member
זה לא הטרוולכארד שהיא שאלה עליו

השאלה התייחסה לטרוולכארד (= שם כללי לחופשי-יומי, חופשי-שבועי וכו׳) שמאפשר ליהנות ממבצעי 2 במחיר 1 להרבה אטרקציות בלונדון. את הטרוולכארד הזה מנפיקה חברת הרכבות - National Rail - וקונים אותו בתחנות הרכבת העילית (= רכבת ״רגילה״).

תמעם

New member
שאלה לגבי סמארטקארד של בנק הדואר

ראיתי אתמול "תוכנית חסכון" והעמלות של כרטיסי האשראי די גבוהות. אני לא ממש רוצה להסתובב עם הרבה מזומן, וחשבתי על האופציה של רכישת הכרטיס של בנק הדואר.
&nbsp
העלות של הכרטיס היא 45 , אין עמלה על טעינה ראשונה ואני חושבת שטעינה אחת תספיק לי.
&nbsp
השער לא משהו, אבל אני מניחה שגם שער העמלות של כרטיסי האשראי לא כמו לקנות בצ'יינג'.
&nbsp
יש חסרונות לכרטיס הזה?

לאונידס

Active member
מה יקרה אם הכרטיס הנטען ילך לאיבוד או יגנב כשאת בחו"ל?

מה תעשי?
אגב לא רק הדואר מנפק כרטיס נטען, פשוט לדואר יש פרסומות הרבה יותר שוות.
&nbsp
העמלות של כרטיס האשראי אינן קבועות, תלוי איזה כרטיס ומה השגת במו"מ מול חברת האשראי.
אבל אם העמלות של כרטיס האשראי לא מוצאות חן בעינייך האם הפתרון הוא לשלם יותר עמלות על כרטיס נטען טוב פחות?
או האם הפתרון הוא לשלם יותר עמלות כדי לעבוד על בסיס מזומן?
&nbsp
עוד שאלות לבדיקה, בד"כ בתי מלון מבקשים לגהץ כרטיס כערבון כשנכנסים וסוגרים חשבון כשיוצאים.
הם מסכימים לקבל כרטיס נטען או רק כרטיס אשראי/דביט?
לא יודע אם רלוונטי אבל אם כן אז אם קניתם כרטיס טיסה באשראי או רוצים רכב שכור.
&nbsp

תמעם

New member
יש לי תשובות לכל השאלות

בררתי בדואר ואם הכרטיס נגנב או הולך לאיבוד, בדיוק כמו בויזה, מבטלים אותו.אני עוד לא יודעת איך אקבל שם כרטיס אחר, אבל אני לא משאירה את כרטיסי האשראי בבית אלא מביאה ליתר בטחון.הכסף מובטח ברגע בהודעת להם, כמו בכרטיס אשראי.
&nbsp
העמלה שאני משלמת על הקניה היא 2.4 % . לסכום של 1,000 פאונד, אותו התכוונתי להטעין, זה בערך עמלה של 150 ש"ח. בדואר אין עמלה אם אני מטעינה הכל בבת אחת, הכרטיס עצמו עולה 45 שקלים. אם ארצה להטעין עוד דרך האינטרנט, זה יעלה 0.8 % מהסכום שאטעין.
&nbsp
מדובר ברווח של 100 ש"ח ואני ממש לא יודעת אם זה שווה. זה מצריך הוצאת מזומן מהבנק כי הדואר לא מקבל משהו אחר כשבויזה החיוב הוא ב10 לכל חודש.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

לאונידס

Active member
ממש, אבל ממש לא אותו הדבר

כשאת מבטלת כרטיס אשראי הכסף שלך נשאר בחשבון הבנק שלך. את יכולה להוציא את הכסף עם כרטיס אשראי אחר או כל אמצעי אחר.
&nbsp
כשאת מאבדת כרטיס נטען שהוא ארנק (אלקטרוני) אז כאילו איבדת ארנק אמיתי, אין לך יותר גישה לכסף.
אז את תקועה בלונדון בלי 1000 פאונד. מה תעשי? מה תאכלו? לאן תכנסו? איך תשלמי על מלון?
אני גם לא שמעתי שמישהו הבטיח לך שתראי אי פעם את הכסף גם אחרי שתחזרי לארץ.
מילא היית מנפקת כרטיס במקום נורמלי כמו בנק, נניח כרטיס UP של בנק הפועלים https://bnhp.foresight-air.com/Poalim/up/index.html, אבל את באמת חושבת שבמקרה תקלה יהיה לך עם מי לדבר במוסד כמו דואר ישראל?
&nbsp
העמלה של הקניה היא 2.4% ממה? שער מכירה? שער יציג? הבדל של עוד 2-3%.
העמלות שהוצגו באותה כתבה על כרטיסי אשראי נעות בין 2 עד 3% משער יציג.
אגב אני עם קצת בירורים והתמקחות משלם עמלה של 1% משער יציג.
יש לך עוד עמלה של 45 שקלים על הארנק האלקטרוני.
עוד עמלה אם נשאר כסף בארנק האלקטרוני (וחייב להשאר, הרי חייבים לקחת רזרבה) את כנראה צריכה להמיר את הכסף בחזרה לשקלים ולמשוך אותו. כמה זה עולה?
&nbsp
בקיצור יש לך אמצעי תשלום הרבה פחות בטוח, הרבה פחות שימושי ויותר יקר. נותרה רק השאלה למה לך לעשות את זה לעצמך? כי מריאנו ואידלמן ממש מדליקים בתור סבתות עיראקיות?

תמעם

New member
תשובה

החלטתי להישאר עם כרטיס האשראי אבל לא בגלל שאתה כל כך כועס:)
&nbsp
בדואר אומרים שאם הכרטיס אבד זה לא כמו ארנק אלא הכסף שלך מובטח, אם הודעת להם.
&nbsp
אחד השיקולים להשאר עם כרטיס אשראי הוא באמת כי אז אני לא צריכה להתעסק עם הטענת הכרטיס וההבדל בעמלות הוא לא משמעותי.
&nbsp
העמלה של ישראכרט היא %2.4 מעיסקה לפי שער יציג של בנק ישראל.הנציגה אמרה שמעבר לכך אין עמלות נוספות.
&nbsp
תספר לי איך הצלחת להוריד את העמלות של כרטיס האשראי , מדברים עם הבנק או חברת האשראי?

לא כועס, אולי קצת קפדן :) אני לא הצלחתי להוריד עמלה של ויזה

זה הוצג כנתון וזהו. את יכולה אולי לנסות לעשות כרטיס נוסף חוץ בנקאי ואז יש לך כרטיס לביטחון במקרה שקורה משהו לראשון.

לאונידס

Active member
מה פתאום כועס? חוץ מזה הכעס שלי לא צריך להיות שיקול

אני פשוט המום מכמה פרסומת עובדת יפה על המון אנשים, אף אחד לא מקבל תשובה על מה יקרה עם הכסף שלו חוץ מהמילה "מובטח" ואיכשהו אנשים קונים את הסיפור.
בינתיים לאורך תקופה ארוכה אנשים בפורום מספרים ניסים ונפלאות על הכסף המאובטח בדואר, אחלה סיסמה אבל עוד אף אחד לא הצליח לקבל תשובה על איך ומתי הוא מקבל את הכסף אם קרה משהו לארנק האלקטרוני.
המכסימום שמצאתי הוא שהדואר מתחייב לנסות לעזור.....
זאת בניגוד לכרטיס אשראי בו יש לך את הכסף מיידית ויש לך ביטוח שמכסה אותך.
אם תמצאי מידע טוב יותר אשמח אם תחלקי, נלמד כולנו.
&nbsp
כרטיסי אשראי תקחי שניים ולא לשמור אותם באותו מקום.
אם כרטיס אובד/נגנב/נבלע באוטומט או כל צרה אחרת מבטלים אותו וממשיכים עם השני.
יחד עם הביטול מבקשים שכרטיס חדש יחכה בארץ.
&nbsp
ההבדל העמלות לטעמי די גדול, בשבילי 100 שקלים זה יותר מפעמיים ארוחת צהרים בעבודה. חבל לשלם לדואר כל כך הרבה כסף ולקבל מוצר נחות.
גם כרגע העמלה שלך בישרכארט נמוכה משמעותית מהעמלה בדואר.
&nbsp
יש שני סוגי כרטיסי אשראי, בנקאי וחוץ בנקאי.
בנקאי מנהלים מו"מ עם הבנק, מנסיון שלי הם די קשוחים, די קשה להוריד אותם.
חוץ בנקאי אפשר לבחור כרטיסים מכל מיני לוגואים ופירמות, כבר אפשר לחפש את הכרטיס הזול יותר.
לי יש את מירב ההצלחה כשאני מוצא דרך להשתייכות למועדון כלשהו. יכול להיות מינוי לעיתון, כאילו חבר באיזושהי קופ"ח, בעל רשיון צלילה וכו'.
הכרטיס האחרון שהזמנתי הוא חוץ בנקאי של כ.א.ל. דרך מועדון hitech zone. הכרטיס לא עולה כסף לכל החיים בלי קשר למספר פעולות (מבחינתי תנאי בסיסי) שער החליפין הוא יציג + 1%.
אגב אם רוצים מט"ח מזומן מקבלים בשירות שליחים ללא תוספת עלות, חיוב שוטף + 60, פוליסת ביטוח בתנאים מועדפים, מנת אוכל (פיצה ושתיה או סושי ושתיה או כריך וקפה) בחינם בטרמינל או לחילופין ספר וכו'.
&nbsp
אני לא ממליץ דווקא על המועדון הזה, יש עוד מועדונים שיודעים לתת דברים שווים שאולי יתאימו לכם יותר.
המסר הוא: תפסיקו להיות שבויים של שני בנקים גדולים עם שלושה סוגי כרטיסי אשראי. חבל על הכסף שלכם.

michaleng

New member
באמת מה הנוהל אם נשאר כסף על הכרטיס ורוצים להמיר חזרה?

שואלת בעיקר מתוך סקרנות, לא נראה לי שאנטוש את ההרגל למשוך מזומנים בבנקומט לפי הצורך. הגעתי למסקנה שבסכומים הקטנים שאני מושכת (ובפרופורציה להוצאה הכללית אפילו על טיול זול יחסית) העמלות לא מצדיקות התעסקות מיוחדת, אבל - 1. לכרטיסי אשראי (ובנקים?) שונים יש תעריפים שונים. 2. ברור שיש מי שיחלוק עלי באופן עקרוני (דין פרוטה כדין מאה וכו׳).

לאונידס

Active member
לפני או אחרי המבול?

עד עכשיו היתה עמלה מיוחדת קבועה למשיכת מזומן, נעה בד"כ בין 3 ל 4$.
כנראה שעכשיו ההוראות ישנו את ההסדר הזה והסכום יהיה באחוזים.
&nbsp
כך שעד עכשיו היה כדאי למשוך סכומים גדולים ומעכשיו כנראה שזה לא ישנה.
&nbsp
לא בדקתי ממש לעומק את עמלת המרת הכסף חזרה לשקלים בארנק אלקטרוני אבל ככל שאני מבין משלמים עוד פעם הפרשי שערים ועמלות. כובן שאם נוסעים בעתיד לאותו יעד אפשר לשמור את הארנק במגירה - אני מניח שיש מגבלת זמן. בתשלום עם כרטיס אשראי אין מט"ח להמיר חזרה.

כמה נקודות שכדאי לשקול

ברור שאת יכולה להתקשר לדואר ולבטל את הכרטיס, אבל:
1) האם זה אומר שאת מקבלת חזרה את סכום הכסף שלדברייך נותר על הכרטיס, או שהוא סתם מתבטל? הלא בכרטיס אשראי ברגע שביטלת הכסף שלך מוגן, ואיש אינו נוגע בחשבונך.
2) האם לצורכי ביטול את יכולה ליצור איתם קשר 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, או שמא הדואר פועל רק בזמני דואר ישראל (כלומר, לשכוח משישי-שבת)?
3) ומה הלאה? מה עושים אחרי הביטול?

בכרטיס אשראי את מוגנת יותר. היתה לי בעיה כלשהי הקשורה לכרטיס בעודי באנגליה. כתבתי בחצות הלילה מייל (כי לא רציתי להתקשר על חשבוני) לשירות בישראל ונציג של ישרכרט חזר אליי תוך חמש דקות, ואף הציע שאתן מספר באנגליה כדי שהם יתקשרו אליי, וכך היה, תוך 3 דקות נוספות, ועל המקום העניין סודר.
חברות האשראי יודעות שאת לקוחה שלהן לפני הטיול ואחריו, יש להן יותר אינטרס לעזור ובזמינות בכל שעה, בכל רגע. בין אם הכרטיס נגנב או שאת זקוקה לחדש.

עוד אוסיף ואומר - אני מניחה שאת לא נוסעת כמוני בשנה שעברה ללונדון כחלק ממסע של כמה חודשים. את נוסעת לשבוע-שבועיים? קחי עמך כמות מסוימת של מזומנים, כרטיס אשראי לתוספות/הוצאות גדולות ויהיה בסדר. ובעיקר, שמרי על הארנק שלך. לונדון בטוחה בדיוק כמו ישראל, זהו לא עולם שלישי, ורוב הסיכויים שאין ממה לדאוג. אישית שהיתי בה מעל לחודשיים, ובכלל טיילתי בעולם בשלל מדינות, כולל אפריקה, מזרח וכו', לרוב לתקופות ארוכות, ומעולם לא גנבו לי כרטיס אשראי (ומעולם לא חשבתי לקחת כרטיס נוסף או נטען). כן, זה יכול לקרות, אבל תכלס, שמירה היטב על הארנק ורוב הסיכויים שיהיה בסדר, ובוודאי במקום כמו לונדון.

למעלה