Trail by Jury 1x01, 1x02 ../images/Emo58.gif
אחרי 4 חודשים ממועד השידור המקורי סוף סוף TBJ עולה. כבר מהפתיח אפשר להבין שזאת לא סדרת חוק וסדר רגילה אלא סדרה שמשלבת את כל מה שטוב בחוק וסדר אבל לא תקועה בשנות ה-90 כמו האחרות ולוקחת גם איכויות מהזן החדש של סדרות אכיפת החוק כמו CSI ו-NCIS. הקאסט מכיל את ביבי ניוורת' בתור A.D.A טרייסי קיבר, איימי קרלסון (משמרת שלישית) בתור A.D.A קלי גפני, קירק אסבדו בתור חוקר התובע המחוזי הקטור סלזאר, פרד דלתון תומפסון בתור ה-D.A של מנהטן ארתור בראנ'ץ, וכמובן ג'רי אורבך
בתור חוקר התובע המחוזי לני בריסקו. הסדרה נפתחת כמובן באינטרו במיטב המסורת של L&A (נראה לי שדיק וולף עצמו מקריא אותם) והוא (הספלינג שלי ממש איום ואין לי כוח לתקן): In the criminal justice sistem all defendets are inocent until proven guilty either by confession, plee-bargon or trail by jury. this is one of those trails. טם טם. הפרק הראשון כמו השני (נראה לי שזה יחזור על עצמו) שאמה של הקורבן, שחקנית צעירה שנעלמה לפני 18 חודשים, מדברת עם ה-A.D.AS ונותנת להם תמונה שלה כדי שיזכרו על מה מדובר. אחרי זה רואים את החשוד ברצח מפיק ברודווי נחשב באמצע "פעילות גופנית" שהוא מקבל טלפון מעורך דינו שאומר לו שהמשטרה רוצה לעצור אותו והוא צריך לבוא לבד, בבוקר בתחנת המשטרה כתבים מחכים מחוץ לבניין, העורך דין מתעצבן אבל החשוד אומר לו שהוא הזמין אותם ומנופף למצלמות. אחרי הסצנה מגיע כמובן ה-THEME. חשבתי שזה יהיה משהו בסגנון של כוונה פלילית ומדור מיוחד אבל זה היה דומה יותר לקטע רוק ולראשונה יש צילומי צבע בזמן המנגינה (כבר מזה הבנתי שזו לא סדרת חוק וסדר רגילה). טוב אין לי כוח לסכם אז תראו בעצמכם ולא להתעצל. הפרק השני נפתח בתוך חדר הלבשה בתחנת משטרה ליד לוקר של שוטר שנרצח שהקימו שם מעין אנדרטה והשוטרים אומרים לתובעות שעד שהן לא ישיגו הרשעה האנדרטה תישאר שם. אחרי זה רואים את התובעות בבית חולים שבו מאושפז החשוד שרצח את השוטר, מכיוון שהחשוד עצמו נורה 41 פעמים הוא לא יכול להגיע לבית המשפט והארכת מעצר מתקיימת בבית החולים. גם פה אין לי כוח לסכם אז אותו דבר כמו למעלה. בפרק הזה כמו בפרק הקודם מתארחת קנדיס ברגן (מרפי בראון) בתור השופטת אבל ההפתעה הגדולה שככה באמצע הפרק רואים את לא אחרת את ג'יימי רוס אבל מה שעוד יותר מפתיע זאת העובדה שהיא שופטת (יכול להיות נחמד אם היא תתארח ברגילה). משהו אחרון לסיום: בפרק האחרון של מדור מיוחד סטייבלר תיחקר חשוד שכבר פגש לפני 14 שנה שנחקר על ידו בעבור רצח ואונס של ילדה ואף הושלך ע"H סטייבלר לתוך הזכוכית הכפולה אבל המושבעים שחררו אותו מחוסר ראיות. כל הפרק הוא בעצם משחק מוחות בין סטייבלר לחשוד שהחשוד מנצח בדר"כ ע"י כך שהוא גורם לסטייבלר להתעצבן שאומר לו שעמוק בפנים הוא בדיוק כמוהו. בסוף הם תופסים אותו על חם והכל טוס ויפה אבל ממש בסוף רואים את סטייבלר בחדר איפה שכל הלוקרים מסתכל על עצמו במראה שעל הלוקר שלו ומתחיל להכות אותו עד שיוצא לו דם מהפרקים. עכשיו השאלה מתי סטייבלר יאבד שליטה ויהרוג מישהו כי כבר מהעונה הראשונה התסריטאים עשו את הדמות כלא יציבה נפשית והעובדה שאישתו עזבה אותו והוא היה אלים שנים לפני מדור מיוחד וגם שהוא מתחיל לראות רוצחים ואנסים בעצמו מובילה לכך שהוא יתמוטט.
אחרי 4 חודשים ממועד השידור המקורי סוף סוף TBJ עולה. כבר מהפתיח אפשר להבין שזאת לא סדרת חוק וסדר רגילה אלא סדרה שמשלבת את כל מה שטוב בחוק וסדר אבל לא תקועה בשנות ה-90 כמו האחרות ולוקחת גם איכויות מהזן החדש של סדרות אכיפת החוק כמו CSI ו-NCIS. הקאסט מכיל את ביבי ניוורת' בתור A.D.A טרייסי קיבר, איימי קרלסון (משמרת שלישית) בתור A.D.A קלי גפני, קירק אסבדו בתור חוקר התובע המחוזי הקטור סלזאר, פרד דלתון תומפסון בתור ה-D.A של מנהטן ארתור בראנ'ץ, וכמובן ג'רי אורבך