אני מכחיש את המזיק הזה כמו שמנחם בן מכחיש את האיידס
באמת צריך לבדוק, אולי לפחות בחלק מהמקרים, אם לא מדובר בסוג של רמאות במובן של סוג הנזק שנגרם כתוצאה מהמזיק.
בכמה פעמים מהמקרים האלה שקבצים ניזוקו בצורה הזאת, ניסו להעביר דיסק כזה למחשב אחר ולראות אם הקבצים חוזרים לתפקד?
יתכן גם שיש קובץ ניסתר בשורש הכונן (או מקום אחר)
שמתקשר עם קבצים של מערכת ההפעלה וגורם להודעות האלה שמנסים לפתוח את הקבצים?
במקרה כזה אז גם אם יעבירו את הכונן למחשב אחר, יעבירו אותו עם הקובץ הזה וזה לא יפתור את הבעיה.
יש הבדל רציני בין תפעול לקוי של מערכת ההפעלה שגורם לבעיות תוכנה ותפקוד לקוי או בכלל לא של קבצים במחשב , לבין פגיעה בקבצים עצמם שגורמים לזה. בדרך כלל מי שלא מבין (כל אלה שנדבקים בדרך כלל במזיקים שונים דרך קבע) לא יבדיל בניהם ואפילו עלול לחשוב שזה בכלל בעית חומרה.
תרשה לי לפקפק שמזיק שנפחו קטן מאוד יחסית (בשביל לגרום לו לעבור במהירות ממחשב למחשב)
מסוגל לגרום לפעולה כל כך מורכבת ולכזה נזק נרחב של קבצים.
ואם לא היה לי נסיון עם תפעול מחשב אז יתכן מאוד שלא הייתי מפקפק.
תגיד, עדיין יש את המזיקים האלה שנכנסים לך למחשב בלי לשאול (כשגולשים בדפדפן אינטרנט אקספלורר) כשאתה נכנס לאיזה אתר או לוחץ על איזה לינק שיש באיזה אתר, ואז מתקינים לך איזה תוכנה (שלפעמים גם משנה את הצבע של שולחן העבודה) שמסתבר שהיא אנטי וירוס מסוג שקר כל שהוא, שסורק לך את המחשב ואומר שיש לך המון וירוסים שצריך לנקות ושאם אתה רוצה לנקות אותם אתה צריך לשלם כסף בשביל לקנות את התוכנה? ואם אתה לוחץ X אז יש שקט לרגע, אבל דיי מהר הכלי קופץ בחזרה ומתחיל לסרוק שוב.. ?
כי הכלי של הכופר הזה נראה כמו הדור הבא של המזיק במעצבן הזה.
יש גם מזיק שהיה נפוץ פעם (בעיקר למי שהתקין תוכנות ממקור לא אמין)
שברגע שהיית מפעיל אותו הוא היה משתק לך את האנטי וירוס ובעצם כל ישום EXE שאמור לנקות משהו היה הופך למשותק ואי היה אפשר להפעיל אותו.