topomax

mira55

New member
topomax

שלום לכולם- חזרנו עכשיו מ EEG (לא תקין) לבתי בת החמש וחצי. בעקבות השמנה קיצונית שלה בקשתי לשנות את התרופה הנוכחית ( דפלפט). קבלתי מרשם לטופומקס שיעשה באופן הדרגתי. אולם הוזהרתי שיתכן ו"יברחו לילדה מילים". מישהו מוכן לספר לי על התרופה- תופאות לוואי ובכלל מה דעתכם עליה????? תודה מראש

חייםלוי

Member
מנהל
אני יכול רק להביא מה שיש במאמר

על תופעות הלוואי של טופמקס הנמצא במאמרי הפורום תגובות רגישות יתר, כגון תפרחת, הנן נדירות. תופעת הלוואי השכיחה ביותר הנה פרסתזיות, וזו קשורה לפעילות התרופה כמעכבת carbonic anhydrase . עקב פעילות זו קיים גם סיכון מוגבר לאבנים בדרכי השתן ( כ- 1% ). התרופה עשויה לגרום לירידה משמעותית במשקל, עם התייצבות על משקל גוף נמוך יותר. אפקט זה גדול יותר בחולים עם body mass index) BMI) גבוה יותר. במחקרים הראשונים נמצאה שכיחות גבוהה של הפרעות בריכוז, בקצב החשיבה ובכושר הביטוי ומציאת מילים. התברר כי תופעות לוואי קוגניטיביות אלה שכיחות בעיקר כאשר TPM ניתנת עם תרופות אחרות, ופוחתת בהרבה כשהיא ניתנת כמונותרפיה. פרט לכך מדווחות תופעות לוואי נוספות המתייחסות ל- CNS , כגון עייפות, סחרחורת ועוד. כללית, התרופה נסבלת טוב יותר כאשר מתחילים את הטיפול במינון נמוך, עם עלייה איטית והדרגתית במינון. תופעת לוואי אידיוסינקרטית נדירה הנה גלאוקומה חדה, משנית ל- supraciliary effusion הדוחק את העדשה והקשתית קדימה ומביא לסגירת זווית משנית (23 דיווחים עד אוגוסט 2001). התסמינים מופיעים בד"כ בחודש הראשון לטיפול, ומתבטאים בירידה חדה בראייה בעין ו/או כאב בעין. המאמר תורגם מאתר העוסק באפילפסיה.

שירי281

New member
למירה

מירה שלום, נדמה לי שכתבתי לך בעבר, על הדפלפט שגרם לי להשמנה. עכשיו אכתוב לך על הטופמקס שאני לוקחת.. על בריחת מילים אני לא יודעת לומר לך. לא מוכר לי. אולי בגלל שהיא ילדה? אני בת 28. תופעות הלוואי של הטופמקס שקורות אצלי לפחות, ירידה במשקל, קיצונית מאד במקרה שלי. איבדתי המון מהמשקל. חוסר תאבון רציני מאד. אין לי תאבון בכלל, (אני לוקחת 400 מ"ג ביום אבל) ואני אוכלת רק כי אני חייבת ומכריחים אותי. עוד תופעת לוואי היא איבוד זיכרון. לא בצורה קשה, אלא לטווח הארוך, אני שוכחת דברים שעשיתי בעבר, דברים שקרו לי ממש באופן טוטאלי. וכשמזכירים לי אני בשוק שזה היה. אני חושבת שזה מהטופמקס. בכל אופן, היא תרופה טובה. למרות שאני לא הכי מאוזנת, היה לי התקף ביוני האחרון, אבל חושדים שזה בגלל הלמיקטל שלקחתי כתוספת והורידו לי אותו ואני בסדר גמור מאז. אני מקווה שבתך תרגיש טוב עם התרופה, מה שכן, היא תאבד את התיאבון. הקפידי אל תזונתה, ואם לא תרצה לאכול במשך הזמן, אל תוותרי לה, היא רק בת חמש. התייעצי עם הרופאים. האם הם ציינו בפנייך את תופעת הלוואי הזאת? תודה, שירי

qt1

New member
מירה ברוכה הבאה../images/Emo142.gif

הדפלפט הרגיל, לא הכרונו,ידוע כגורם לעליה במשקל של 10% מעל הממוצע אם לא מעל. לא כתבת כמה זמן הבת שלך נטלה את התרופה ובאיזה מינון,אולי המשקל שלה קשור לתזונה לקויה והיא צריכה להפגש גם עם תזונאית במקביל לשינוי התרופתי? נוירולוג שהחליף לבתך תרופה מדפלפט לטופמקס כנראה עשה זאת לא רק בגלל עודף המשקל אלא גם
כתבת שתוצאות הEEG של בתך לא היו תקינות,אולי הטופמקס יעזור לה להגיע לEEG תקין, צריך לנסות , אם לא מנסים לא יודעים. תופעות הלוואי משתנות מאדם לאדם, ישנם אנשים אשר מדווחים על תופעות לוואי של בעיות בזכרון, ישנם כאלה שאומרים שאין להם שום תופעות לוואי. אי-אפשר לדעת מה תהינה תופעות הלוואי של בתך, אפשר לקוות שהתרופה תאזן אותה ושהיא תרגיש טוב. בכל מקרה אני מציעה לגשת איתה לדיאטנית של קופ"ח ללא כל קשר לטופמקס, אם יש לבתך בעיית משקל עודף, דיאטנית של קופ"ח יכולה לבנות לה תפריט מותאם לה ויפה שעה קודם
את מאוד מוזמנת להשאר איתנו, איחולי בריאות והצלחה בטיפול לבתך. כל טוב

למעלה