TOP LAYER

TOP LAYER

סוף סוף מצאתי משהו רלוונטי שאפשר לשאול כאן___________ אני רוצה לדעת קצת יותר לעומק, מה זה הטכנולוגיה הזו ואיך משתמשים בה, כי היא מגניבה לאללה יש למישהו מושג איפה אפשר לשאוב מידע לגביה? תוכנות?.... ספרי לימוד? REFERENCES, משהו... הדר, אני יודע שאת בטח מכירה את זה, רק שאין לי כוח להתקשר אני לא טוב בשיחות יוצאות.

haddar

New member
הטופ לאייר

בארץ משתמשים לצורך העניין בטכנולוגיות ה jumpAd ו JumpSlide של חברה בשם Oak Interactive. לא, אין לי מושג איך הם עושים את זה, אבל אולי אצל החברה הנ"ל תוכל לקבל יותר פרטים. אם אתה רוצה אני יכולה לשאול בשבילך מישהו מהתחום.

כן הדר

כן אני מאוד רוצה שתשאלי לגבי זה כי אני רוצה ללמוד את זה. לא רוצה FLASH, רוצה TOP LAYER. בעצם גם פלאש.... :0 קניתי MX STUDIO בתחנה מרכזית, 100 שקל.

haddar

New member
לא נראה לי שמחזיקים את זה בת"מ

זה גם לא מוגדר כ"תחום" כמו תחום התלת שאפשר לקרוא לגביו ספרים, לא עד כמה שידוע לי. זו טכנולוגיה שחברה מסויימת פיתחה, וסביר שאינה מחלקת את הידע והאפליקציות בחינם. אני מאוד אשתדל לעזור לך למרות שאני בספק רב אם תוכל פשוט למצוא ספר לקרוא אוטוטוריאלס להוריד. נסה לפנות ל oak עצמה. אגב, זאת לא טכנולוגיה של אנימציה, את האנימציות כמו שאתה רואה במרבית הפורטלים שמפרסמים באמצעות הטכנולוגיה, עושים דרך פלאש או שוקווייב.

כן מצאתי את OAK

אוי אני צופה לילות נטולות שינה..... אני עוזב את פוטושופ, הגיע זמן לעלות שלב... נא הכירו פלאש, החברה הווירטואלית החדשה שלי.... ראבבק....

haddar

New member
אויש, סקראטצ'ר

אני לא יודעת מאיזה פלנטה של גרפיקה אתה מגיע, אבל אני מניחה שאתה פשוט תצטרך ללמוד בדרך הקשה שבשביל פלאש, ובשביל מקס גם פשוט חייבים פוטושופ. אבל אתה הרי לא תסכים איתי בחיים עד שתגלה את זה לבד אז... אני מקווה שבתחום הקופי אתה טיפה יותר פתוח.

לא הדר

אני רואה את עצמי יותר ארט מאשר קופי. ארט שיודע, לא רק ארט שמנחה את הגרפיקאי שלו מה לעשות. וגם קופי, כמובן. בשביל להיות יותר פתוח, יותר מקורי, יותר מבין בתחום שמעניין אותי, ובעולם מודרני בכלל. אני ארט שחושב, ולא ארט שיושב על סמים כל החיים, בשביל להמציא משהו "מקורי" כמו שבצלאל עשו. (עדיין לא מבין מה מגניב בזה)

haddar

New member
תן דוגמא לעבודה טובה בעיניך

של קופי, ארט וביצוע. ככה כולנו נבין אותך טוב יותר.

פרסומות בחו"ל

אני לא יודע... את מעמידה אותי במבחן כרגע. לא מפריע :) אבל שניה, תני לי לחשוב.

הדבר הראשון שעולה לי

לראש המסטול שלי (3 בירות 500 מ"ל כ"א, נו מה את רוצה :) זה הקו של IKEA. זה אמנם תסריטים אבל MUST SEE ADS. ההוא עם הקפיץ.... ההוא עם המנורה... (שמופיעה בתור ילד מסכן שזורקים אותו מהבית......) מכירה? אם לא, תורידי מ-ADFORUM. אל תשאלי מה הקשר ל-FLASH. אין קשר. פלאש זה ארט. בלי קשר לפרסום.

haddar

New member
לא לא לא

אני דווקא רציתי להבין מהו מבחינתך ארט טוב, דרך דוגמא של ארט טוב שעובד ביחד עם קופי טוב.

אני נותן כבוד אישי

לארט מופרע שלא מבינים אותו... ויש מלל (כותרת, סוגר, שם, אותיות,משהו) מאוד מאוד חכם שמשאיר אותך שקוע. זה לא פרסום שאנחנו מכירים אותו הרבה (אולי בגלל שהוא לא מצליח, אני לא יודע). וזה גם קריאייטיב סמוי. אני אקח בחשבון שאני חייב להביא לך לינק כזה מתישהו,שאני אמצא. בינתיים 1:0.

מהו ארט טוב?

ארט שיושב על הקונספט זה לפני הכל. קופי זה טקסט, צריך להתרכז בשביל להבין אותו. צריך להבין שפה. לפעמים גם תרבות מקומית וסיפורי ילדים, מה שלפעמים מאוד בעייתי מבחינתי (את יודעת למה). ארט זה ארט. INTERNATIONAL.

haddar

New member
?

אני משערת שאתה מתכוון לארט = אמנות ולא לארט של הפרסום. כי אם ארט דיירקטור במשרד לא מבין תרבות מקומית אז זה חבל מאוד. וגם מודעה עם ארט מופרע בכוונה שאף אחד לא מבין מה הוא רואה - אם זה לא הקונספט בדיוק, אז גם זה חבל מאוד, ואין מה לכבד בזה. ואגב, אני לא בדיוק מסכימה עם ההפרדה החד צדדית שלך: קופי=אותיות ארט=צורות.

זה לא ממש ככה

יש קונספטים ויש קונספטים. אני בעד קונספטים מופשטים. יותר חשיבה פחות מוצר

haddar

New member
אז הבנתי נכון

אתה בכלל מדבר על אומנות, לא על פרסום. אבל מהיכרות, יש סיכוי סביר שאתה דווקא כן מתייחס לפרסום, אז תרשה לי להגיב. חברות לא מוכרות מוצרים כדי שיהיה למשרדים על מה להיות קריאייטיבים. אלא המשרדים משתמשים בקריאייטיב כדי שהחברות ימכרו את המוצרים.

copytogo

New member
פלאש וקצת DHTML

זאת כל התורה הטכנולוגיה בעצם משתמשת ב"שכבה" שקופה על דף האינטרנט ובפיצ'ר חדש שקיים בפלאש החל מגרסה 6 שמאפשר לפתוח חלונות פלאש כפופ-אפים. את הפתרון המדוייק לא תקבל כמובן מהחברה מאחר והוא רשום כפטנט ולכן אין לך מה ללמוד או לנסות.מה שכן אני בטוח שאם תצע חיפוש רציני באתרים של האקרים\וורזים תוכל למצוא את קוד המקור המלא או לפחות תוכנה שתעזור לך לפצח את קוד המקור המלא(אני עושה דברים כאלה לצרכי מחקר בלבד...) פלאש טוב להרבה דברים בווב לא רק לפרסומות - כך שזה יועיל לך לדעת זאת בכל מקרה בעיקר אם אתה מחובר יותר לתחום הארט.

כוסאמק, שוב רשמתי מאמר.

עמכם הסליחה. האמת שהיום כמעט דפקתי ספר על DHTML ברוסית שעלה 35 יחידות מטבע ישראלי.. אבל בסופו של דבר התחרתתי. יש לי ידע בHTML הישן (בהיותי צעיר :) רשמתי HTML בNOTEPAD :) אבל כידוע לכולם, הכל השתנה מאז. ה-ווב לקח קרטון. צריך ללמוד גם DHTML וגם פלאש. ואי אפשר להרוג 2 ארנבות במקרה שלי... אז עצרתי על פלאש. בעיקרון, באתי לאותה חנות ספרים בת"מ למצוא ו_לקנות_ ספר על פלאש. לא סתם ספר למתחילים. אני רוצה ספר שמקיף את הכל - את ה-כ-ל, ושם דגש מיוחד על ACTIONSCRIPTS לאו דווקא העיצוב או אנימציה בפלאש. תמיד רציתי לשלב תכנות וגרפיקה (לא OPENGL), סוף סוף גיליתי משהו שעונה על ציפיותיי בצורה שאני מרוצה ממנה (תיכנסו, תיכנסו לאתר שהבאתי לינק איפשהו למטה כאן). אז...לא מצאתי ספר כזה. וגם לא דפקתי DHTML... במילא יש לי CSS בבית, חמש מאות עמודים, כריכה קשה. אותו קניתי, 160 מטבעות. אני מאמין שיש כאן מישהו שיוכל לכוון אותי על ספר עבה כזה (כריכה קשה עדיף) בפלאש, הפעם לא בשביל לספרר אותו. לא משנה באיזו שפה. עברית-אנגלית-רוסית, הכל מקובל. רק תביאו שם ואיפה ראיתם... פליז.... אגב, טופ לאייר זה קודם כל פלאש, תודה הדר. פלאש עומד לפני הכל. זה הפירוש לRICH MEDIA ADVERTISING.

למעלה