tom waits

tom waits

אהלן, אני חדש פה אבל נראה לי שזה מקום טוב לשאול האם למישהו יש המלצות בקשר לבחור. ראיתי את big time ודי נדלקתי. תודה.

giba70

New member
../images/Emo13.gif אדון ירחמיאל בודפיקה....

אני מניח שאם תחפש בקישורי הפורום תמצא כמה סקירות עליו ועל אלבומים שלו. לי יש כמה וכמה אלבומים, שאת כולם אני די אוהב. Closing Time (הראשון מ-1973) The Heart of Saturday Night (השני מ-1974) Blue Valentine (מ-1978) Heartattack and Vine (מ-1980) Swordfishtrombones (מ-1983) Rain Dogs (מ-1985) באלבומים הראשונים עדיין קשה להכיר את קולו, שעדיין לא "התעשן" והצטרד מספיק. שני האחרונים (ברשימה שלי) יותר מוכרים ו"נחשבים" לטובים ביותר שלו.

תתחיל עם Swordfishtrombones

שהוא אלבום "נגיש" יותר למאזינים חדשים. אם ימצא חן בעיניך, לך לצדדים - קדימה או אחורה בזמן, לפי הטעם. אישית, אני די מיציתי את העניין בווייטס עם האלבום הזה, ועוד כמה ספיחים.

צ'מע ירחמיאל

אני לא מומחה לטום ווייטס, מה שכן אני מכיר בחור חביב שהוא כן, אני אזעיק אותו כדי לסייע לך.

giba70

New member
תעקוב אחרי שידורי "לילה של אלבומים"

אני מעלה כאן כל שבוע רשימת שידורים של 88FM בלילות (בין 1ל-6). לפעמים משדרים שם אלבומים של טום וייטס. יעזור לך להכיר קצת לפני שאתה קונה.

וזה מרגיש כמו אהבה ראשונה? ../images/Emo140.gif

אני ממש מקנאה בך על התקופה שאתה עומד לעבור עכשיו... קח ככה קישור לחומר עיוני מקצועי
ותדע שבשבילי וייטס היה גיל ההתבגרות הנוסף, המקביל לזה שהתרחש במציאות. וגם אתה תמיד תוכל למצוא אצלו מחסה... אני התחלתי מהאלבום Rain Dogs והתמכרתי אליו ברמה שגם היה לי קשה לעבור הלאה לאחרים... ועד היום הוא מהאהובים עלי, ביחד עם Swordfishtrombones, Frank Wild Years ו- Blue Valentine (אני אוהבת את כולם וגם יש לי את כולם. אבל אם היתה הגבלה לגבי אי בודד, או משהו, אלה החבר'ה שלא הייתי מותרת עליהם. ואם היו אומרים לי רק 3- אז הייתי מוותרת, אמנם בכאב רב, דוקא על Swordfishtrombones) טום וייטס הוא לא אחד שעוברים עליו בשתיקה. לא קל להתחיל איתו אבל עוד יותר קשה לצאת מזה... ואני מאחלת לך לא לצאת מזה לעולם, תן שמיעה לאלבומים שכתבתי למעלה (או לאחרים, זה לא באמת קריטי), ואל תקשיב למי שאומר לך שלא התלהב- אתה הרי כן התלהבת, וזה הכי חשוב...
סתיו

הכל?

טוב, כנראה שכן. אבל בתכלס הייתי ממליצה להתחיל עם הפאזה הצעירה שלו, משורר מדוכך הלום שתייה על פסנתר. אני התחלתי עם זה והיום אני שבויה. Closing Time The Heart Of Saturday Night Blue Valentine Foreign Affairs וכו' אח"כ לך ותשמע את מרבית הדיסקוגרפיה שלו. יהיה כיף.

eliel11

New member
התגבורת של דני צוואר-בקבוק

ובכן ידידי, לפני שתתחיל עם וויטס עליך להצטייד בדברים הבאים: 1-שכח מאלוהים.לוויטס אין כזה 2-שום פחד. והוא יודע להיות מבהיל בהתחלה 3-אל תצפה לאיזשהוא סגנון שאתה מכיר 4-תן לעצמך להתמכר. אין דרך אחרת עם המטורף הזה. אז ככה, טום וויטם הוא למעשה כמה אנשים שונים, הוא יכול לכתוב בלאדות קוראות לבב אנוש והוא יכול לגרום לך להתפלל שתגיע לגיהנום כבר. את האיש הראשון תוכל למצוא בדיסקים המוקדמים יותר (כבר צוינו) אבל גם באחד המשובחים שלו ALICE שיצא ב2002 ובכל מיני יציאות שונות לאורך הקריירה שלו (למשל KONY ISLAND BABY בדיסק BLOOD MONEY) את האיש השני והיותר מאתגר תוכל למצוא בשאר הדיסקים.רובם כבר צוינו אבל הייתי מוסיף את BONE MACHINE את THE BLACK RIDER ואת BLOOD MONEY (במיוחד שני השירים הראשונים באלבום,באמת קשים לעיכול השאר יותר "סביל") בהצלחה.

אהלן אליאל!

וזו הייתה דרך אלגנטית משלי לדחוף אותך לפה
ברור שאתה מוזמן להשאר.

melancholy man

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

יש לנו מלאי ענק של בירה חמה ונשים קרות להציע, כך שבטח תרגיש בבית
(האמת? הנשים הכי שוות באינטנרט יש כאן, אבל אל תגלה לאף אחד...)

למעלה