TOEFL/IELTS

Luna Sphere

New member
TOEFL/IELTS

הלו

אני מתכננת להתחיל ללמוד בחו'ל בשנה הבאה או בשנה שאחריה.
כחלק מהתהליך אני גם מגישה בקשות למלגות פה ושם וחלק דורשות ממני לתת ציונים של המבחני אנגלית.

קודם כל- הבנתי שיש את שני המבחנים האלה, האם אם אותו הדבר? איזה כדאי לעשות? למה זה עולה אלף שקל?
דבר שני, לא כל כך מצאתי שכתוב לכמה זמן תקף המבחן הזה? אם אני אעשה אותו עכשיו זה יעזור?
וכמובן, כמה זמן כדאי ללמוד, האם לקחת קורס.. האנגלית שלי ברמה מצויינת, ברמה של שפת אם.

ולצורך העניין אני עדיין לא יודעת באיזו מדינה אני אלמד, אבל סביר להניח מאוד שבאירופה. יותר ספציפי? אנגליה-צרפת-איטליה.

תודה רבה!

אני אנסה לענות על חלק מהשאלות

אכן אלה שתי בחינות שבודקות ידע באנגלית. למיטב ידיעתי TOEFL היא הבחינה האמריקאית ו-IELTS היא הבחינה הבריטית (יש מישהו שיכול לאשר/להכחיש?).
כשאני עשיתי את ה-TOEFL התוקף היה לשנתיים, אבל זה היה לפני 4 שנים אז אני לא יכולה להתחייב שזה עדיין נכון.

לגבי קורס: הנסיון שלי ושל הרבה אנשים שאני מכירה הוא שהדרישות בטופל אינן גבוהות במיוחד (למשל זה יותר קל מה-GRE). צריך לקרוא קטע ולענות על שאלות, לשמוע שיחה ולענות על שאלות, לענות על כמה שאלות בע"פ ולכתוב חיבור. למיטב זכרוני באתר של הטופל יש בחינה לדגומא שאפשר לפתור וכך להתרשם מה הרמה שלך ביחס לרמה הנדרשת ולפי זה להחליט איזה סוג של הכנה את צריכה, אם בכלל.
בהצלחה!

גברת בץ

New member
תלוי מיקום/אוניברסיטה

עקרונית TOEFL לארה"ב ו-IELTS לבריטניה/אוסטרליה, אבל MIT למשל מעדיפים IELTS. אני לא זוכרת מה התוקף - אבל אם את מתכננת להתחיל ללמוד בשנתיים הקרובות לדעתי אין בעיה.
המבחנים שונים במבנה שלהם, אבל הרעיון הכלל דומה. לדעתי אם יש לך אנגלית ברמת שפת אם אין שום צורך בקורס, הייתי עושה רק כמה מבחנים לדוגמא כדי להכיר את הפורמט.
לגבי המחיר - היצע וביקוש? למה לא בעצם?

הייתי מסתכלת באתרים של האוניברסיטאות אליהן את מתכננת לנסות להתקבל, ובודקת בדיוק מה הם מבקשים.

בהצלחה.

Stizzil

New member
כפי שכתבו לך

- תוקף המבחן משתנה מאונ' לאונ' - גם באותה המדינה.
לדוג' בארה"ב קולומביה מוכנים לקבל רק TOEFL מתאריך מסויים בעוד NYU יסכימו לקבל מתאריך אחר. אז כדאי לבדוק במוסדות אליהם את מתכוונת להירשם מהי המדיניות מראש.

- למה זה עולה אלף שקל ? זה בערך המחיר לכל המבחנים האלה GMAT/TOEFL/GRE וכו'.

- אם האנגלית שלך מצויינת ברמה של שפת אם אז ממש אין צורך בקורס. מישהו שיש לו אנגלית מצויינת לא זקוק להכנה מעבר למבחן אחד לדוג' ושבלונה לכתיבת החיבורים לדעתי.

- הTOEFL מנסה לבדוק את השליטה שלך בשפה האנגלית בהיבטים הבאים:
- הבנת הנקרא
- הבנת הנשמע
- דיבור - צריך לדעת להתנסח במהירות, אוצר מילים לא רע, ובצורה מובנת (כלומר לתרגל דיבור קליל לפני הבחינה אם זאת בעיה).
- כתיבה - אלא אם את כותבת חיבורים להנאתך או מגיעה מתחום אשר יש בו הרבה כתיבה, כדאי ללמוד בעל פה מראש שבלונה של חיבור שתעזור לך מאוד לנסח חיבור מהיר וטוב במהלך הבחינה.
כל חלק מקבל ניקוד בין 0-30 ובסה"כ הניקוד המקסימלי שאפשר לקבל הוא כמובן 120.

בהצלחה!

Stizzil

New member
עוד שני טיפים קטנים בנוגע לTOEFL

למרות שלא נשמע שאת לחוצה במיוחד, יש תקופות בהן כל המקומות המציעים להיבחן בארץ מתמלאים במהרה וכבר שמעתי על כאלה שהיו צריכים לטוס למדינות קרובות להיבחן, אז אם את זקוקה להיבחן עד תאריך מסויים כדאי לשריין מקום בהקדם.

בנוסף, התנאים של חדרי הבחינה משתנים דרסטית בין המוסדות השונים בהם ניתן להיבחן. אז כדי לעשות חיפוש (google is your friend) בנוגע להיכן קיימת הפרדה הכי טובה בין הנבחנים, המחשבים יחסית הכי חדישים, המזגן עובד (!) וכו'.

למעלה