TOEFL ו ECE

tristan93

New member
TOEFL ו ECE

שלום לכם

אני בודק אופציות לתואר שני בחו"ל, בינתיים בגרמניה הדברים יחסית פשוטים בהשוואה לאמריקה.

בעצם, לפני שאני מתחיל לעשות TOEFL ולהמיר את הציונים שלי בהליך היקר והאיטי של שירות ECE, אני חייב להחליט לאילו מוסדות אני מעוניין להרשם?

אין אפשרות לעשות TOEFL בזמני הפנוי, ולצרף את המסמכים עם ההרשמה? חייב להחליט עכשיו?

וחוץ מזה, מישהו יודע אם לתואר שני בברקלי צריך לכלול ציוני תיכון ב ECE?

תודה רבה!

corrigenda

New member
מה?

אני רואה שלא ענו לך, ואני מניח שמאותה סיבה כמוני: די לא הבנתי כלום מהשאלה שלך. אנסה לעזור.

1. אתה מנסה לומר שאתה בודק במקביל מסלולים בגרמניה ומסלולים בארה"ב? אלו מסלולים מאוד שונים, בין היתר מפני שתואר שני בארה"ב מקובל רק עבור תארים מקצועיים ובכמה דיסציפלינות מאוד שמרניות, ובגרמניה נפוץ יותר בדומה לישראל. היה עוזר לדעת באיזה תואר בדיוק אתה מתעניין.

2. למה אתה שואל על ציוני תיכון? ביקשו אותם במפורש? בד"כ, כשנרשמים לתואר שני מסתכלים רק על הישגיך בתואר הראשון ולאף אחד לא אכפת מהתיכון.

3. ובאופן כללי, למה אתה חושב שצריך ECE? כל המוסדות האקדמיים הישראליים הגדולים מוכרים בברקלי, אתה פשוט מביא להם את התעודה הרשמית ולא צריך לעבור דרך ECE.

4. ולמה אתה חושב שצריך להחליט מראש על מוסדות כדי לעשות טופל? עברו שנתיים מאז שעשיתי, אבל מה שאני זוכר הוא שאם לא שלחת את הציונים למוסד בזמן המבחן אין בעיה לשלוח אותם אח"כ תמורת אי אילו דולרים.

למעלה