.Today's the day. Less talk, more pirate

BluePrint

New member
.Today's the day. Less talk, more pirate

בפרקים הקודמים:
האוסמאן לא זכר איך הגיע לתאו בספינה או שהלך לישון בכלל. גם רצף האירועים לאחר שעגנו היה מבולבל בזכרונו.
האם קודם מיהר לבדוק שמפקדו עדיין חי, או ירד לדווח לקומודור גילראן על הסיבה שהוריד את קפטן הירש הפצוע אנושות בסירה, בעודו לוקח את 'הזריחה הנצחית' למרדף אחר ה'שביט'.
הוא התעורר כאשר הטבח הביא ארוחת בוקר לתאו וזמן קצר אחרכך, כבר ישב במשרד הקומודור ואימת את הדיווח שנתן יום קודם.

"כן, ה'שביט' גברה עלינו בנקודת סלע 47 ומפקדה עלה לסיפון במטרה להתנקש בקפטן הירש", סיכם את דיווחו לקומודור, "ואני חושד שהתרסקות האיזדורה מאייר היתה מלכודת בדיוק לשם כך", הוסיף.

"האיזדורה עברה כאן ימים ספורים לאחר ש'הזריחה הנצחית' יצאה מביירוס, והתרסקה בין שבוע ליומיים לפני שהגעתם. החשד שלך לא סביר עד מופרך." קבע גילראן.

האוסמאן פתח את פיו למחות, וסגר אותו מבלי להוציא הגה.
הקומודור חיכה מספר שניות לראות אם הקצין הזוטר ישנה את דעתו, לפני שהמשיך.
"מפקד ה'שביט' עגן כאן כשלוש שעות לפני הגעת 'הזריחה' ובעוד הצוות החליף מעט טובין בבד מפרשים, קפטן פרהאם טמיקה ירד להשתמש ב'נובה'."

"איך מתנקש משיג אישור להשתמש במתקן 'נובה'?" שאל האוסמאן. "ולמי הוא שלח מסר?"

"אני עדיין לא משוכנע שהוא מתנקש" השיב גילראן והעביר שתי תעודות לצידו השני של השולחן.
הראשונה בהן, אישור לשימוש במתקן 'נובה'. חתום ע"י אוברן סאייג, קצין מפקח על צוות נובה בתיאובאקס. בעל הדרגה הנמוכה ביותר לנתינת אישור שימוש במתקן.
השניה היתה תמליל המסר הנשלח, יעדו, והזמן בו נשלח לפי שעון הצי.

"החבילה הגיעה ליעדה ותוכנה הובן לעומק?!" האוסמאן קרא בקול, "אתה רוצה לומר לי שזה לא דיווח על ההתנקשות בקפטן הירש?"

"דיווח למזמין, פחות מחודש לאחר שקרבן ההתנקשות הפליג מכוכב הלכת בו הוא מושל?" גילראן שאל בתגובה.
"ואני בטוח שאתה יודע טוב יותר ממני שהמושל פרננדו רואה בקפטן הירש את אחד מחבריו הטובים."

"אולי הדיווח לא מיועד למושל," הציע האוסמאן, "אולי המושל בעצמו רק חלק מתכנית מורכבת יותר."

"אני חושב שאתה נסחף ומנסה להתאים את הראיות למסקנה עליה החלטת מראש.
איך שאני רואה זאת, סביר יותר שמדובר בריסוק האיזדורה מאייר וביזת מטען לא רשום שהעבירה. כך שהמסר הוא דיווח מוצפן בשפה הפוכה: 'החבילה הגיעה ליעדה' משמע החבילה לא תגיע ליעדה, ו'תוכנה הובן לעומק' אומר שהנמען לעולם לא ידע מכך." הסביר הקומודור.
"זה גם מסביר את הבחירה בצוות מיומן בשזירה, המסוגל להשיג כל ספינת סחר."

"וההתנקשות בקפטן הירש?"

"זו בטח היתה החלטה של רגע.
טמיקה חשש להתגלות ולהחקר ע"י הצי, וניצל את מהירות ויכולת התמרון העדיפה של ה'שביט' כדי לשתק את שרשרת הפיקוד של 'הזריחה' ולהימלט בזמן הבילבול.
האפשרות האחרת היא קנוניה בסדר גודל של מספר מערכות שמש, ועם כל הכבוד, קפטן הירש לא עד כדי כך חשוב."

האוסמאן השפיל את מבטו אל התעודות ועיין בהן שוב.

"אני מודה שעגינה במוצב של הצי לאחר תקיפת ספינה שלנו זה צעד נועז על גבול המטופש, אבל הראיות להתנקשות חלשות מאד לאור יחסי הידידות בין קפטן הירש למושל ביירוס, ופרק הזמן הנראה שהיה לתכנן פעולה שכזו."

---

יומיים מאוחר יותר אוסמאן עזב את הפיקוח על התיקונים המתבצעים ב'זריחה' ומיהר אחר מר סלף שהגיע בריצה לדווח שהקפטן התעורר.
הוא מצא את גילראן מדבר עם הרופא שנתן את ההרצאה הרגילה: לא להשאר יותר מדי זמן, לא לדבר על דברים מטרידים...

"הקומודור מספר שפספסתי הרפתקה לא קטנה" אמר הירש במקום להשיב להצדעה של שני קציניו.

"כן המפקד!" השיב סלף בהתלהבות.

"...ושאתה חושד שהתקרית בנקודת סלע 47 היתה התנקשות מתוכננת." הוסיף בזמן שהאוסמאן התיישב ליד מיטת החולים.

"המפקד..." התחיל האוסמאן.

אני חייב להסכים עם קומודור גילראן" הירש חתך את דבריו, "להציע שהמושל משחק תפקיד של שליח במזימה להתנקש בי... זה לא יעלה על הדעת."

"אדוני, אני חושד שהמושל בעצמו הוציא חוזה על חייך."
"על בסיס מה?"

"יחסיך עם גברת פרננדו."

"החברות בין המושל פרננדו לביני אמנם קצת מתוחה על רקע החיבה שאשתו מפגינה כלפי, אבל לשכור מרצח זה עדיין מוגזם." הירש ביטל את דבריו, "והקומודור אומר שגם הראיות לא תומכות בהשערה הזו."

"אני אומר שהראיות כן תומכות." הכריז האוסמאן והוציא את התעודות מכיסו להראות לקפטן.
"לא ידוע לי איך טמיקה קיבל אישור ל'נובה' בתיאובאקס בזמן ששהינו בביירוס אבל אני משוכנע שיומני ה'נובה' שם יקשרו את הבקשה לאישור אל מורו פרננדו.

"האישור ל'נובה' ניתן בתיאובאקס?" הירש שאל בעניין.

"כן, אדוני."

"תיאובאקס זה מקום מושבה של "חלל הוגן", חברת המסחר בבעלותו של בריילס פרננדו, האחיין של מורו."

"האם זה מוגזם לשער שבריילס שיחד את הקצין בתיאובאקס לחתום על אישור 'נובה' בשביל קפטן טמיקה?" שאל האוסמאן.

"לא מוגזם כמו שזה לא נחוץ." השיב הירש, "חברות סחר משלמות עבור שימוש ב'נובה' כדרך קבע. כל שעל בריילס לעשות זה לשלם עבור אישור בשביל ספינת סחר ולתת את שמו של טמיקה כמפקד."

"אז זה הפרט החסר." קבע האוסמאן.
"אם ביומני ה'נובה' בביירוס ותיאובאקס מופיע מסר ממורו אל בריילס, המבקש אישור 'נובה' בשביל קפטן טמיקה, מדובר בהתנקשות."

"בסדר." וויתר הירש לאחר מחשבה.
"הצי כבר יודע על ה'שביט' אבל אם אתה נחוש להפליל גם את מושל ביירוס... אם תשכנע את הקומודור לחקור את הנושא יותר לעומק, לא אעצור בעדך."

"תודה אדוני." האוסמאן קם והצדיע.

סלף הצעיר נשאר לארח חברה לקפטן והאוסמאן מיהר למשימת הבילוש שלקח על עצמו.

---

לאחר שלושה שבועות של תיקונים ב'זריחה הנצחית' ומעקב אחר החלמתו של קפטן הירש, הזריחה השתחררה מהמעגן והחלה עושה את דרכה חזרה.

"במבט לאחור, זה באמת היה חשוד שהקומודור לא ידע שהוא אמור לתאם ולספק צי של עשרות ספינות לפני יציאה לחלל העמוק." הירש הרהר בקול.

"אני משוכנע שנגלה שההוראה להגיע לכאן זוייפה בביירוס." אמר האוסמאן.

"אתה מודע לכך שאם ההאשמה תתברר כמופרכת, זה יהיה סוף הקריירה שלך." העיר הקפטן.

האוסמאן רק הניד בראשו לאות הבנה, ונזכר במסמכים השמורים בתאו:
- אימות מתיאובאקס לתיעוד מסרים תכופים בין מורו לבריילס מהיום בו הירש הגיע לביירוס.
- אימות שהאיזדורה מאייר נקנתה ע"י "חלל הוגן" זמן קצר לאחר תחילת ההתקשרות ויצאה להפלגה עם צוות מזערי.
- אימות לנתינת אישור 'נובה' לקפטן טמיקה.
- ואימות שהצי מעולם לא שינה את ההוראה להביא את 'הזריחה' למפקדה הראשית בסינטגון.

למעלה