Tobular Bells

Tobular Bells

אחרי שנים שלא הצלחתי להבין מה מפריע לי בדיסק הזה של מייק אולדפילד, סופסוף נפל לי האסימון: העיבוד צורמני מדי, רזה ו itchy, בניגוד לעושר המילקשייקי של אומדון. נזכרתי שבנסיונותיו לחלוב את הפרה עד תום העטין, אולדפילד הקליט גירסא תזמורתית ל tobular bells המקורי. מישהו מכיר ויכול להביע דעה? תודה. נ.ב. אני חדש פה, אז קבלו סליחה מראש אם אני חוזר על נושאים שכבר נידונו פה בעבר.

begone

New member
בהחלט כן

הגירסה התזמורתית המקוצרת הוקלטה באלבום הכפול Exposed מסוף שנות השבעים. היא טובה, אבל מכיוון שהיא בוצעה בהופעה חיה, אין לה את היכולת הנדירה להעביר אותך לעולם בדיוני שלם, כמו בגירסה האולפנית. לדעתי הגירסה התזמורתית טובה בעיקר בגלל שהיא קצרה יותר. לדעתי החלק הראשון של הצד השני בגירסה האולפנית הוא ארכני ומאוס. אבל העיבוד התזמורתי, לעומתו, הופך את היצירה למעין סוויטה סימפונית שמרנית למדי, וזה קצת מחליש את הכוח שלה. לסיכומו של דבר, הייתי אומר ששתי הגרסאות לא מושלמות. אבל הגירסה של 1973 הרבה יותר מעניינת כי הטכניקות האולפניות שאולדפילד השתמש בהן מרתקות גם היום. כשהוא הגיע לאומדון הוא כבר היה עשיר ומפורסם, ויכול היה להרשות לעצמו הפקה מושלמת. צריך לזכור שאת טובלר בלז הוא עשה באמצעים דלים, בלחץ של זמן וכסף, בלי נסיון אולפני ובלי בטחון אמנותי ביכולותיו. לכן, אם תשאל אותי - טיובלר בלז היתה קפיצה אמיצה של הלא-נודע, ואומדון זו ההליכה הבטוחה בתלם המפואר שנחרש בעמל. הגירסה התזמורתית של טיובלר בלז היא לא זה ולא זה.

Yudokolis

New member
פעמונים צינוריים מתוזמרים

יש לי את הגרסה התזמורתית באלבום בודד, שנקרא בפשטות The Orchestral Tubular Bells. אני מניח שזו אותה הקלטה חיה, שכוללת, אגב, לא מעט גליצ´ים וטעויות של חברי התזמורת, את אולדפילד האנמי משהו על גיטרה, וסאונד איום ונורא באופן כללי. והעיבוד התזמורתי של דייוויד פאלמר (?) לא ממש תופס את רוח היצירה, והיא נשמעת דיי מתה. ממש לא מומלץ. אגב, לעניין אחר: דווקא זכור לי שקראתי פעם שאולדפילד היה בעל ממון עוד לפני הקריירה המוסיקלית שלו, ושדבר אחד שעמד לרשותו באופן כמעט בלתי מוגבל ב"טיובלר בלז" זה זמן. זכור לי שנאמר באותו מקור שאת הקטע הראשון הוא הקליט במשך 4 חודשים, ואת הקטע השני במשך 7 חודשים. יש דברים בגו? NP: Different Light - All About Yourself רוק מתקדם ממאלטה! או לשם הדיוק, קלידן הלהקה, שנתן לי אתמול את האלבום, מגדיר את זה כרוק מתקדם. אני לא. אבל זה בהחלט ממאלטה...

begone

New member
לגבי הקלטת טיובלר

Receiving encouragement from those present, including Tom Newman and Simon Heyworth, Mike was given the addresses of record companies to take the demo tape. None of the companies felt it could sell. A year later, Mike returned to Virgin, who by this time had decided to become a record company, and was allocated a week’s recording time at the Manor. Working quickly (Mike recalled later, “we didn’t even have time to tune the guitars”), that week resulted in the recording of almost all of Tubular Bells Part One. Part One was completed, along with Part Two, over the next few months, during free moments between other artists’ sessions. Mike felt he had to record the music quickly, because he didn´t believe that he would ever get another chance. ועוד מקור כתוב - - - he played the tape to Tom Newman while he was working at Virgin´s new studio facility, The Manor, Shipton on Cherwell, Oxfordshire, England. Newman was instantly hooked, and eventually persuaded Richard Branson, Virgin boss, to let Mike have some studio time to record the album. He eventually agreed, and most of part one was recorded within the space of about a week. The rest was recorded whenever the studio wasn´t being used - often late at night. Branson tried to sell Tubular Bells to other record companies. When it was clear that nobody would take it, the decision was made for Virgin to release it themselves. It was the first record released on the label, hence the catalogue number V2001 (with the 1 being the important bit).

cut2

New member
הממ

כמה אמביציה יש לאולדפילד הזה! יופי של טקסט, אורי, מעניין מאוד
. אולי יש לך ראיון איתו, או מקור כתוב אחר על איך שהוא כתב והלחין את Ommadawn ו/או Tubular Bells (אני למשל די סבור שאומדאון נכתב בטבע או משהו, בעוד אורביט סובר שהוא הולחן בבית יפה עם פסנתר כנף)? מה ההשראות שלו לקטעים העיקריים? זה משהו שמעסיק אותי באמת המון זמן. ואם אפשר לשאול... - מאיפה הקטעים שציטטת?

begone

New member
לקחתי את זה מכאן -

http://tubular.net אחלה אתר, המון ראיונות http://www.amarok.f9.co.uk/mike/biog/biog2.htm ביוגרפיה ויש עוד אתרים כאן: http://directory.google.com/Top/Arts/Music/Bands_and_Artists/O/Oldfield,_Mike/

elad2040

New member
דיויד פאלמר.

היה חבר בג´טרו טול תקופה מסוימת, ואכן מתפרנס בעיקר מעיבודים תיזמורתיים לפופ.

למעלה