אתמול בערב
שמתי את נפשי בכפי ועדכנתי אייפון 4S ל iOS7. למרות אזהרותי,בתי היקרה עדכנה את האייפד 2 שלה כבר שלשום.
אני מודה שקצת חששתי אחרי שקראתי את אזהרתו החד משמשעית של Lepton וכמה סיפורי זוועה של גולשים בפורום. בעיקר חששתי מחוסר תאימות של שתי אפליקציות שאני מרבה להשתמש בהן. אחת מהן (המשחק Super7) עבדה יפה על האייפד המשודרג, כך שהבנתי שככל הנראה היא תעבוד ללא דופי, גם על האייפון. באמת, המשחק רץ ללא כל תקלות בשני המכשירים.
האפליקציה הנוספת (מציגה את לוח השידורים של ערוץ National Geographic) כבר נתקעה פעם אחת במעבר מ iOS5 ל iOS6. לכן חששתי שתתקע גם הפעם. למזלי, גיסי שהיה בין הממהרים לשדרג את האייפון 4 שלו ל iOS7 , התקין את האפליקציה ודיווח שהכל תקין. כעת נסללה הדרך לשדרוג, שממנו כך אומרות האגדות, אין דרך חזרה.
חיברתי את הטלפון ל PC וכעת גם אני מחובר לקידמה. לא נתקלתי בבעיות מיוחדות מלבד 2 זוטרות למדי : נפח האכסון הזמין בטלפון הצטמצם באופן משמעותי. איום ונורא !!!
או שאולי זו בעצם הזדמנות לערוך "נקיון של פסח" במכשיר ולמחוק ממנו כל מיני אפליקציות שבעצם הן בלתי נחוצות בעליל.
הבעיה השניה קשורה בזמינות או בדרך הגישה אל תפריט החיפוש: צריך להתרגל לכך שמגיעים אליו בדרך שונה. כתוב שצריך למשוך את את מסך הבית כלפי מטה ושורת החיפוש תופיע. אז זהו שלא. במשיכה מלמעלה למטה מופיע בד"כ מרכז העדכונים ה- Notification Center. בכדי להגיע אל החיפוש צריך גם כן למשוך מלמעלה, אבל לא מהקצה העליון שך המסך, אלא מעט יותר למטה.
וחץ מזה איילת הכל בסדר. (Yes You Can (Upgrade