To Ted about D100

• פותח הנושא IK91
  • פורסם בתאריך

IK91

New member
To Ted about D100

Shalom Yosi, I apologies for writing in English it is faster this way. I have been following your input and insight to the Tapuz forums with great interest. You also helped me a lot to select my first digital SONY717. I am now considering to move to D100. I tried it some hours in shop in Japan, and selected it because it feels right in my hand compared to the Canon. I also own a Nikon 601 film. How do you usually shot (RAW or JPEG) I have been reading a lot in Dpreview that you should do some post processing on almost every pic. Is this the case from your experience. Regarding lens system I am consider basic lens of 24 – 70/85/105 cost about ~300$ do you have any recommendation? I know you moved also from 717 to D100 can you share any thoughts apart from your articles Thanks Ilan

ted

New member
אני מקווה שאתה יכול לקרוא עברית שם

ניקון D100 היא מצלמה מצויינת, גם הקנון 10D היא כזו. אנשים הולכים לכיוון שהיו בתקופת הפילם, לכן בחרתי ב D100. אני מצלם בדרך כלל JPG ובאחוז קטן RAW, כאשר מאוד חשוב לי לא לאבד את התמונה או אני יודע שארצה לשחק איתה אח"כ. אפשר לכוון את המצלמה לקבל צילומים טובים בלי לעשות POST PROCESSING, אבל כיוון שחומר הגלם כל כך טוב, מתחשק תמיד לשפר עוד קצת, לכן עושים טיפול לאחר הצילום. זה לא חובה, ואת רוב הצילומים שלי אני משאיר ללא טיפול. כשאני שולח לפורום ומקטין מאוד, צריך קצת טיפול לשמור על האופי של התמונה המקורית, או כאשר אני רוצה להגדיל - יש צורך בטיפול. בשאר הזמן, זה נשאר AS IS. לא החלפתי את ה 717, אלא הוספתי את ה D100. ב 717 מצלמת זוגתי ואוהבת אותה מאוד. לגבי עדשות - אם אתה מצומצם בתקציב - יש 3 אפשרויות: ניקון 28-105 הקלאסית - לא תאכזב, אבל מתחילה מ 28 מ"מ (42 מ"מ על ה D100), אולי זה לא מספיק רחב לצרכיך. ניקון 24-85AFS - מהירה, קלה וחדה, אבל אין לה טווח גדול בקצה של הטלה. טמרון 24-135 שהיא עדשה מעולה - ואין בושה להשתמש בה, למרות השם. המיקוד קצת איטי (לא AFS), אבל ממלאת את התנאים של איכות ומחיר. אם תשיג דיל טוב או תמתח קצת את התקציב - ה 24-120VR של ניקון מהירה מאוד וכוללת מייצב, אבל היא בסביבות ה 500 דולר. בהצלחה!

IK91

New member
Thanks and another question

What kind of storage media would you recommedn getting, tye and capacity? Thanks Ilan

ted

New member
כרטיסי זכרון CF - מהירים

LEXAR, SANDISK או הכי מוצלחים במהירות הם RIDATA. נפח - 512 מ"ב, רצוי 2 כרטיסים או אחד של 1 ג"ב. יתן לך באיכות שאני מצלם כ 600+ תמונות.

IK91

New member
TAD again thank you - i really appr

appreciate your input and contribution to the forum and readers in general. Ilan

למעלה