To DeeBeeBee

Old Cat

New member
To DeeBeeBee

Old and current map of Nowolipie in Warsaw. More details will follow when I will be in the place where I have Hebrew installed

drooli

New member
hebrajski, עברית:

http://geocities.com/makorepolaazazel/heb-keyb.html אולי צריך לשנות את הקידוד: כפתור ימני על הכותרת של הדף (או תפריט "WIDOK")
Kodowanie --> Hebrajski (Windows)​
אמור לעבוד מכל מחשב. בסוף עושים KUPIUJ, חוזרים לדף המקורי, ועושים WKLEJ

deebeebee

New member
אין בעית קידוד

חתול נמצא בחו"ל ולכן כותב באנגלית. אני נמצאת בארץ ועונה לו באנגלית כדי לוודא שהוא יוכל לקרוא ולא יקבל ג'יבריש במקום.

drooli

New member
אולי לא הסברתי נכון:

בדף שהפנתי אליו http://geocities.com/makorepolaazazel/heb-keyb.html אפשר לכתוב בלי שתהיה לך מוגדרת עברית במחשב. מה שהתכוונתי, זה שאם הדף לא נראה "נכון", צריך לשנות את הקידוד. אני נעזר בדף הזה כרגע כדי לכתוב את ההודעה הזאת.

deebeebee

New member
אתה בארץ או בפולין? חו"ל אחר?

אני נמצאת בארץ ואין לי בעית הגדרה עברית או אנגלית אבל אני לא יודעת לגבי חתול.

הנה ההסבר

נמצא בוורשה, תמיכת מקלדת אינה כדי לראות אלא לכתוב. להסבר מפורט תשאלו בפורום שלי: http://www.bsh.co.il/forums/AllMessages2.asp?Fnumber=42 במפה הבתים במספור הישן, השרטוט בקו שחור הוא הרחוב היום בית 50 במפה לא קיים היום, במקום זה עומד היום מס 20. הרחוב עצמו מתחיל במספר 7/9 שזה היכן שהיה בית החולים האבנגליסטי פינת KARMELICKA. בעבר הבתים היו צרים עם חצר פנימית ארוכה (פנימה). היום הבית נפרש לרוחב במקביל לכביש ולכן לפעמים נושא מספר כמו 20/22/24 או 56/60.

deebeebee

New member
לפי דברי אבי---

מאחורי הבנין היתה כנסיה. הרחוב כולו נהרס עד היסוד כאשר החריבו הגרמנים את הגטו, אבל מישהו אמר לי שאת הכנסיה הם לא הרסו ולכן היא עדיין קיימת. אם זה נכון אז זו נקודת הציון היחידה שיש לי. לפי המפה שצירפת הכנסיה אכן נמצאת בדיוק מאחורי המקום בו עמד נובוליפייה 50 (ברחוב המקביל נובוליפקי 48-50). יש איזה איזכור שברחוב הזה פעם גרו הרבה יהודים??

drooli

New member
נו... שמישהו יעזור לה! POMOC

?maybe i want to hide the truth from you (in particular). who knows

הלינקה

New member
הפולנים מאוד מוכשרים - יודעים

אנגלית, אבל לא יודעים פולנית, וגם ההורים שלהם לא ידעו, ובטח גם הורים של ההורים, מענין לא?

deebeebee

New member
אני לא פולניה

ומעולם לא הייתי שם. גם לא לימדו אותי פולנית. היחיד מהמשפחה שנולד בפולין (ורשה) הוא אבא שלי, אבל הוא עזב את פולין בגיל 15 (בשנת 1935) ועלה לארץ-ישראל. שפת האם שלו יידיש. בבית שלו דיברו יידיש וגם עברית. הוא גם למד במוסדות חינוך יהודיים כך שאני לא ממש יודעת עד כמה טובה הפולנית שלו ומה הוא זוכר אחרי כל כך הרבה שנים. ברור שהוריו ידעו פולנית. מעולם לא פגשתי אותם. הם מתו הרבה לפני שנולדתי (בטרבלינקה). בקשר להורים של ההורים שלו- נראה לי שגם הוא לא ממש הכיר אותם, אבל אני חושבת שיידיש היתה השפה העיקרית שלהם. הסבר מפורט ומספק. לא?

deebeebee

New member
ועוד תוספת---

לאבא שלי היה אח שנשאר לגור בפולין (בורוצלאב) עד סוף שנות הששים. הם נהגו להתכתב רק ביידיש.

הלינקה

New member
זה מה שאמרתי - יהודים חיו בפולין

כ-600 שנה (24 דורות) כעם זר, לא קיבלו את השפה, בזו לתרבות ולדת המקומית. רק בסביבות מלחמת עולם השניה התחילו להפתח לסובב אותם. אם אבא שלך לא יודע פולנית, אז אין שום סיכוי שמישהו מקודמיו ידע.

הלינקה

New member
תוספת - חבל, כי הארץ יפה, השפה

יפה, התרבות על רמה. אבל מצד שני, אולי זה מה ששמר על היהודים כעם ולא נתן להתערבב במקומיים. השאלה היא למה זה טוב?

למעלה