To Be A Rock And Not To Roll

IronBlood

New member
To Be A Rock And Not To Roll

החלטתי לפתוח דיון שבו כל אחד/אחת יכתוב/תכתוב את הציטוט האהוב עליו/עליה מאחד השירים של לד זפ (ואל תשכחו להסביר למה
)

IronBlood

New member
וגם ציינו מאיזה שיר זה.....

אני די בטוח שיש פה כמה כאלה שלא בקיאים ממש בליריקות של כל השירים

AeroTom

New member
יש לא מעט

קודם כל אציין שאצל זפלין אני תמיד נמשכתי למוזיקה עצמה יותר והרבה פחות לליריקה. אבל ה-2 נראה לי הכי אהובים עלי הם: "Kind of makes me feel sometimes Didn't have to grow But as the eagle leaves the nest Got so far to go" מתוך Ten Years Gone. ו-"I was her love, she was my queen And now a thousand years between" מתוך Tangerine. 2 קטעי ה-Lyrics האלה ממש יפים ומרגשים בשבילי. משתלבים נהדר עם המנגינה ופשוט אמיתיים כאלה. קשה להסביר. אני מאוד אוהב אותם. והנה עוד כמה וכמה קטעים שאני מאוד אוהב: מתוך-Celebration Day: "My, my, my, I'm so happy I'm gonna join the band We're gonna dance and sing in celebration We're in the promised land" הפזמון של השיר שפשוט ממש כיף לשיר ותמיד מביא הרגשה טובה. תמיד שאני במצב רוח טוב אני שר לעצמי את הפזמון. פשוט כיף. מתוך Good Times Bad Times: "In the days of my youth I was told what it means to be a man" המילים הראשונות של השיר, ובעצם המילים הראשונות בכל אלבומי הלהקה. אין הסבר כ"כ. זה פשוט היסטורי וההרגשה של רוברט הכ"כ צעיר שר את זה בהקלטות לאלבום הראשון, כשלא הוא ולא חברי הלהקה האחרים ידעו מה הולך לקרות להם. מתוך Hey Hey What Can I Do: "I walk the town, keep a-searchin' all around Lookin' for my street corner girl" שיר שבעצם אני מאוד אוהב לשיר את כולו ויש לו מילים שמשתלבות נהדרות עם האקוסטיות של השיר. בחרתי את השורה הזאת, אבל אני מאוד אוהב את כל הליריקה בשיר. ממש כמו השיר הבא ברשימה- מתוך Your Time Is Gonna Come: הכל. כנראה השיר שאני הכי אוהב לשיר ולהצטרף למילים מכל שירי הלהקה. אין משהו מיוחד על הליריקה, פשוט כיף לשיר אותו. מתוך Immigrant Song: "From the midnight sun where the hot springs flow Hammer of the gods" המשפט האהוב עלי בשיר, ובמיוחד המילים "Hammer Of The Gods". מתוך Misty Mountain Hop: "So I'm packing my bags for the Misty Mountains Where the spirits go now Over the hills where the spirits fly" הבית האחרון בשיר. שמגיעים בסוף לאזכור בשם השיר, של ה-Misty Mountains. שיר עם ליריקה טובה. מתוך Over The Hills & Far Away: "Many dreams come true And some have silver linings I live for my dreams And a pocketful of gold" עוד שיר עם שילוב מקסים בין המוזיקה למילים. זה הקטע האהוב עלי בשיר. אין לי מושג למה, פשוט לשמוע את רוברט שר את זה בקול בשיר זה נשמע כ"כ מתאים. במיוחד בגרסה של How The West שהוא חוזר על המילים--A Pocket Full of Gold... זה מה שעלה לי. אבל שוב - אף פעם לא התעמקתי יותר מדי בליריקה אצל זפלין. מה שיותר חזק אצליהם היא המוזיקה עצמה. אבל יש לא מעט שירים עם ליריקה נהדרת. אפשר לראות את הרגישות של רוברט בלא מעט מהם.

AeroTom

New member
ויופי של שאלה אגב ../images/Emo45.gif

אני בטוח שיהיו כמה וכמה תגובות ממש טובות מחברי הפורום וקטעי הליריקה האהובים עליהם.

טוב, לאחר שתומר גנב כל תשובה אפשרית

אני בוחר דווקא בשיר פחות מוכר שמאוד נגע בי. Mmmmmm, I'm Telling You Now, The greatest thing you ever can do Now Is trade a smile with someone blue Now It's very easy מ- Friends. קודם כל השילוב בין המילים, הגיטרה והאוקטבות הגבוהות של פלנט מדהימות, והן יוצרות אחלה אטמוספירה... ובנוגע למילים, יש בהם משהו מלא חום ואנושיות באופן באיך הדובר (אני מניח שפלאנט כתב את המילים) מייחס ליחסים בין אנוש שצריך לדעת לעזור לזה שאין לו אף אחד.

AeroTom

New member
../images/Emo6.gif חשבתי לשים גם את הקטע הזה!!

זה יופי של ליריקה משיר די נוגע
יש עוד המון קטעים נהדרים בטח של ליריקה שיביאו פה. כל אחד והחיבורים שלו. אפשר גם לבחור משהו שכבר מישהו אחר בחר ולהוסיף לזה את הסיבה שלך. לא חשבתי שאגנוב לך קטעים שרצית בעצמך
. איזה מאלו שאני שמתי אגב, אתה מתחבר אליהם גם? ויהיה נהדר לראות פה עוד חיבורים של חברי פורום לקטעים שונים בליריקה בשירים. מגלים לפעמים שהנה עוד מישהו מחובר ממש לאותו קטע שאתה מחובר אליו. זה יפה.

אהבתי בעיקר את מיסטי מאונטיין הופ

שוב, אצל זפלין זה השילוב בין המוזיקה והליריקה שעושה את כל הקסם. ובשיר הזה יש מלא תיאורים יפים, כי יש פה סיפור שלם על אחד שנמצא באיזה פארק ומתחבר עם מלא אנשים מוזרים, ובסוף כשהוא מתוודה לעיר הוא עוזב הכל אל ההרים, וזו בעצם נקודת השיא בשיר.

MOLA BOY

New member
שתיכם פשוט גנבים!

אחרי שתומר לקח הרבה שירים שאני רציתי (למרות שלא שמעתי את רובם) ואחרי ש zeppelin in veins גנב לי את מה שרציתי מההתחלה אז אנ פשוט אבחר בכמה שורות מתוך gallows pole: Brother, did you get me some silver? Did you get a little gold? What did you bring me, my brother, To keep me from the gallows pole? Brother, i brought you some silver, I brought a little gold, I brought a little of ev'ry thing To keep you from the gallows pole. אני יודע שהו די ארוך מדי אבל אני פשוט ממש אוהב את כל הקטע הזה...

Eyal Potter

New member
gallows pole?

אהמ אהמ איירון מיידן אהמ אהמ. רק לי, מעריץ גדול שלהם, זה מזכיר משהו? אירוטום, הבמה שלך.

Eyal Potter

New member
שוב, אורי,

וזאת לא הפעם הראשונה שאני אומר לך את זה, שמע כבר hallowed be thy name!!!! גם אתה, טום. שמעו, זה השיר שממש מתאים ליום הזה......

AeroTom

New member
מה הקשר אלי? ../images/Emo12.gif

אני לא ממש שומע איירון מיידן.

MOLA BOY

New member
עכשיו חזרתי מהמרכז

וקניתי את the number of the beast, the black album באוזן אבל לא היה להם שם את גרפיטי ואת how the west וזה היה די מבאס... אבל עדיין שמחתי לקנות את האלבומים האלה...

AeroTom

New member
אני כמעט בטוח שיש להם אותם

אם לא במקום של זפלין, אולי אצלהם במלאי בחנות. תמיד אני רואה אותם שם. מחרתיים אני אהיה שם בסביבה אולי, אז אראה בעצמי. מוזר, כי אלו 2 אלבומים שתמיד יש להם.

catch 2 2

New member
מהשיר האהוב העליי:

Achilles Last Stand "So fast the heart should beat, as proud the head with heavy feet" וגם Oh the sweet refrain, soothes the soul and calms the pain" "Oh albion remains, sleeping now to rise again למה? מפני שאלה שורות של תקווה, ולא תקוות שווא.

ShikS

New member
יש כמה

אחד האבוים עלי הוא מ''שיר הלימון''- Squeeze me baby, till the juice runs down my leg. The way you squeeze my lemon, I'm gonna fall right out of bed. הם גם אומרים את זה הרבה בהופעה של ה-BBC. שורה מגניבה כזאת מ-''Sick Again'' Oh, do you know my name? Do I look the same You know I'm the one you want, babe. I must be the one you need, yeah המילים תמחברות יפה כזה, לא יודע. bron-Y-Aur stomp Ah caught you smiling at me, That's the way it should be, Like a leaf is to a tree, so fine. תיאור נחמד וזהו

AeroTom

New member
המילים מ-Sick Again ../images/Emo45.gif

בהחלט. אני משמ אוהב את הפזמון בשיר. ובכלל, זה אחד השירים היותר אהובים עלי של הלהקה. וגם המילים מ- Bron-Y-Aur Stomp בהחלט מאוד נחמדות ומשתלבות כ"כ טוב עם המנגינה. מי שלא יודע אגב, השיר מוקדש מרוברט לכלב שלו דאז-Strider. בביצועים בלייב של השיר לפעמים הוא צעק בסוף השיר-"Strider!" (אפשר לשמוע דוגמה בגרסה הנהדרת ב-How The West). ואגב שם הכלב של רוברט הוא עוד קישור של הלהקה לטולקין ושר הטבעות: רוברט קרא לו Strider על שם הדמות של אראגורן. Strider היה הכינוי של אראגורן ע"י דמויות אחרות שם (זכור לי שההוביטים קוראים לו ככה בזמן שהם פוגשים אותו לראשונה).

למעלה