Time Out

colourful

New member
אין בעד מה, תרגישי חופשי תמיד.

יש לך גם ת'טלפון שלי בדפקשר.

ציבונה

New member
אני חושבת דווקא כמו אבא

זה יכול להיות מאד מעליב ללכת לשבת בצד במיוחד אם מציגים את זה כעונש למשהו שעשית. כלומר אם הגננת אומרת עכשיו כולם ישמעו סיפור או יציירו או יצאו לחצר ואתה הולך הצידה לטיים אווט אז נראה לי שזה לא משנה לילד אם זה על כסא כחול או ירוק זה מעליב. יש הבדל על הסיפור עם האחיינית כי פה היא לא רצתה לסדר ובעצם המסר לא התאים או קי אז תלכי הצידה זה בעצם מה שהיא רצתה. לא? היא קיבלה את מבוקשה לא לסדר. וגם הסיפור של ערבה לא מתאים. בבית עם שני ילדים או אפילו אחד כשהילד קצת משתגע (וזה קורה הרבה) עיצה כמו ללכת לחדר להירגע לבד עם הצעצועים שלך ובשקט שלך יכולה להיות נפלאה ולא כעונש. אני בטוחה שהילדים בגן מקשרים טיים אאוט לעונש ואז זה כבר פוגע ומעליב. האופציה היחידה שיכולה להיראות לי היא באמת אם הילד משתולל לא רגוע או רב המון עם הילדים האחרים אז לקחת אותו לחבק אותו (או לשים על הידיים כמו שערבה אומרת) ולהציע קצת זמן לבד בפינת יצירה עם צבעים או בפינת בובות וכשיהיה יותר קל ביחד אפשר לחזור. אבל זה מאד חשוב איך מציגים את זה בגן אם זה מוצג כעונש אני בנגד מוחלט!!! אני נגד עונשים. ואל תתנפלו עליי אני מתארת לעצמי שכולם יקפצו ויגידו עכשיו שזה חשוב. אני חושבת שזה מיותר.

עונש?

אני ממש נגד! למעט "עונש טבעי": - לא הכנסת את הבובה שלך הביתה? בבוקר נגלה שהגשם הפך אותה ל___... וזה כמובן לא מילולי, אלא קורה בפועל, בלי התערבות אמא.

יסמין@

New member
זה אכן לא נקרא עונש, זה נקרא

תוצאה טבעית והגיונית מהמעשה: לא הרמת את הצעצועים מהרצפה, מישהו בלי כוונה דרך עליהם ושבר אותם לא סגרת את הבמבה - היא התייבשה ונהיתה פויה לא נזהרת עם הכוס שוקו - כל השוקו נשפך עליך ועל הבובה שלך הלכת לישון מאוחר, התעוררת מאוחר ולא רצית לקום בזמן - איחרת והגננת כועסת עליך בשום מקרה אימא לא "אחראית" ולא "אשמה" ולא מטילה את ה"עונש". זה לא "עונש", זו תוצאה טבעית של הבחירה של הילד.

יסמין@

New member
מצד שני, אם נאמר ילד נורא משתולל

אצל קרובי משפחה או בביקור וכו' וממש ממש מתנהג נורא אפשר לומר בצורה שקטה אך תקיפה: "זה פוגע בדודה\בסבתא\ביוצמך שאתה זורק\שובר\וכו'. אז עכשיו אנחנו הולכים הביתה. ועד שלא תהיה מוכן לא לפגוע בדודה\בסבתא\וכו' - לא נוכל לבקר אצלה".

אבא גאה

New member
וזו גם תוצאה

ולא עונש.... ובדיוק לזה אני מתכוון!!!!!! כפי שאני רואה את הדברים צריכה להיות רשימה של חוקים שעל כל ילד לכבד בגן (אסור לזרוק צעצועים על הקיר, אסור להרביץ וכו'...) הרשימה צריכה להיות משוננת היטב באזני הילדים ולוודא שהם גם מבינים אותה. לכל "פעולה" יש "תוצאה"...והיא שווה לכל הילדים. הבעיה שלי עם הTIME OUT היא שיש לכל גננת אפשרות לשלוף אותה מהשרוול בכל שלב של היום , בין אם הילד עשה מעשה "נוראי", בין אם רק נדמה לה שזה מה שעשה, ובין סתם אם סבלותה פוקעת. העונש בעיני משפיל ואין בו כדי לחנך כלל ועיקר..... וגם.....כמה זמן יושבים בTIMEOUT? מי מבטיח את הזמן? לילדים אין שעון....ואולי גם אין תחושת זמן.... בכלל ה"שליטה" הזו מוטעית בעיני כל כמה שאני חושב על כך יותר. ילדים בני 4-6 מבינים ה-כ-ל...... ניתן לפתור כל בעיה בדרך אחרת ולא בTIMEOUT.

אולי אתה מתעצבן על ניוטרל?

אני הייתי מבררת (בעדינות קודם כל) עם הגננת מה זה ה- TIME OUT הזה ומה ספציפית קרה עם אושר. אולי יש להן תשובות טובות לכל השאלות שהעלת כאן?

אבא גאה

New member
אולי אולי.....

אני בינתיים מגבש דיעה ואוסף שאלות....
חוץ מזה שאני עדין נורא רגוע, מכרסם לי בשקט באגט צרפתי עם זיתים ירדניים וחולם על שלום עולמי

mmmya

New member
מצטרפת

לאבחנה בין עונש לתוצאה (שהיא המשך טבעי ומחנך) אני כבר שנים בתחום החינוך ויודעת שגם ב"טובי המקומות" יכול לקרות שיעמידו בפינה (וזה מה שזה נשמע, למרות השם המתיפיף) ומבתוך המערכת אני עדיין חושבת שענישה היא ענישה (בוא נראה לך מי כאן יותר חזק) וחינוך זה משהו אחר לגמרי זהו- הצטרפתי לדיון באיחור וכבר אמרו בטח הכל (רק להרשם מחדש לקח לי שנה לכו תבנו מדינה ככה... ) אבל בכל זאת .. בהצלחה עם הגננות נשמע שתצטרכו את זה

mmmya

New member
המ ../images/Emo9.gif זאת בסה"כ

דפ שמחפשת את עצמה שוב נו שויין (אייקון של ביצה שהתחפשה לקומקום שמכירים מרחוק)

הצנצנת

New member
דפ! דפ! דפ!

לא קיבלת את השנה טובה ששלחת לך עד תיבת הדואר?
ולא קיבלת את המייל המיואש ששלחתי לכתובת של נטוש שתגיד לך שאני מתגעגעת? אז אני מתגעגעת ~אפצ'י~
תכתבי אלי

למה בעצם

אנחנו כשהילדים עושים משהו אסור ולא מפסיקים מקבלים "עונש" והם עוד מאוד קטנים אבל... הם מבינים הכל העונש הוא לשבת יחד עם אמא במשך דקה על הספה ולא לרדת. וזה לגמרי עוזר ומה רע רק כי קוראים לזה עונש?

פרח7

New member
אז ככה..

בשום פנים ואופן אין להשפיל ילד !!!!!!! אבל לא בטוחה שמסכימה לגבי שלילת עונשים בצורה גורפת. מהרהרת בקול ככל שאני גדלה אני חושבת שחלק מתפקידנו כהורים הוא להכין את ילדינו לחיים האמיתיים. מעין "סימולציה" בתנאים חמים מפרגנים עוטפים. בחיים האמיתיים, יש התנהגות שאינה חוקית, ולפעמים שיחות והסברים לא יעשו את העבודה. גם אצלי זה ככה, לא משנה כמה יסבירו לי שזה מסוכן לעבור את ה 90 קמ"ש, לפעמים אסע 100 קמ"ש מה שלפעמים עוזר לי לא לעבור על החוק, זה שאני יודעת שאם אתפס בכביש המהיר, נוסעת במהירות גבוהה מהמותר ואתפס, יוטל עלי קנס.

ציבונה

New member
אני חייבת לומר

שגם על העונשים האלה (קנסות) אני חולקת. ובד"כ נורא מתעצבנת. מה שאת מתארת זה שבעצם לא הפנמת את עניין ה 90 קמש ואם לא היתה משטרה היית ממשיכה לנסוע 100 אז מה השיגו פה? שב 50% מהזמן תסעי 90 ובשאר תסעי 100 (כי: את סומכת על עצמך... כי את חושבת שאין הבדל בין 100 ל 90... כי את מדחיקה ... וכ"ו) העונש לא השיג שום מטרה. סתם אובר בבנק. השאלה היא האם היית נוסעת 130 או 140 קמש אם לא היה עונש או חשש למשטרה כשאז זה באמת כבר יותר מסוכן משמעותית?

פרח7

New member
זו רק דוגמא..

הכוונה הייתה ש.. שאני לא חושבת שתמיד הסברים תאורטים מתקבלים/מופנמים אצלנו או אצל ילדינו. כשלפעמים יש צורך לשים גבולות, והסבר ו/או ניתוח הענין בצורה לוגית עם הילד לא עובד. לפעמים צריך להפעיל סמכות הורית. לפעמים...

למעלה