Tietze's Syndrome

ליאת1201

New member
Tietze's Syndrome../images/Emo7.gif

שלום רב, אני בת 26, בריאה בדר"כ. לפני כשנה אובחנתי כסובלת מ-Tietze's Syndrome ע"י ראומטולוג. הבעייה אובחנה יחסית באיחור ניכר, משום שסבלתי מהכאבים בחזה עוד מאז הצבא, באופן כרוני. התקפי הכאבים מתגברים בעיקר בעונות המעבר (בעיקר עם תחילת החורף, כאשר האוויר קר יותר ולח), או כאשר אני חשופה למשב רוח קר בפלג העליון של הגוף (מיזוג אויר, למשל). שאלתי היא, כיצד ייתכן שאני סובלת מהכאבים הללו זה כמה שנים באופן כרוני (במאמרים שקראתי על הנושא נאמר שהתופעה אמורה להיעלם מעצמה תוך חצי שנה לכל היותר), ומה ניתן לעשות כדי להפטר מהכאבים הנוראיים האלו - בזמן התקפה אני לא יכולה אפילו לדבר בגלל עוצמת הכאב, ותלות במשככי כאבים אינה פתרון מוצלח לטווח ארוך. אנא עזרתך. תודה מראש, ליאת

TIETZE'S SYNDROME

התסמונת הנ"ל נובעת מדלקת במפרקים שבין הצלעות לעצם החזה - בחלק מן המקרים, הסיבה אינה ידועה ובאופן מסורתי, התסמונת נחשבה לבעלת פרוגנוזה טובה ועם נטיה חולפת. היום, אנו יודעים שחלק מן התהליכים הם יותר ממושכים. לעיתים התסמונת מופיעה במסגרת מחלת מפרקים יותר רחבה כגון דלקת מפרקים פסוריאטית או אנקילוזינג ספונדיליטיס - ואז בהחלט יתכן תהליך ממושך יותר גם במקרים של TIETZE ללא רקע ברור, יתכן מהלך כרוני עם עליות וירידות

למעלה