Ticket to ride

y י ר י ת

New member
Ticket to ride

התאהבתי [מה חדש?] מתלבטת בין הגירסאות ללכת על הגרמנית [יש טוקנים שאוספים בדרך, זה נחמד אבל גם נופל, קשה לקרוא ולהגות את שמות המקומות, ובכלל רכבות בגרמניה,, אהמ,,,] או על האירופאית? סופ"ש נעים שיהיה

ycyclop

New member
הגרסאות על פי דעתי

הגרסה המקורית: הפשוטה ביותר ובהחלט יכול להווצר מצב של משחק חסימות. זה קורה כאשר מכירים את היעדים הגדולים ורואים מי הולך לאן. יש כאלה שממש שונאים את המשחק בגלל החסימות הללו, ויש כאלה שפשוט לא משחקים בצורה אגרסיבית אז אין בעיה. T2R Europe: הוסיפו מנהרות ותחנות שמקטינות מאוד את אפשרות החסימה אבל הוסיפו לא מעט מזל כי ניתן להמר לקראת סוף המשחק על הרבה כרטיסים ובעזרת התחנות להצליח לבצע אותן, אבל אם לא היה מזל אז קצת קשה יותר או מפסידים את המשחק לעומת שחקן שהיה לו מזל בשליפת היעדים. מצד שני קליל יותר אסטרטגית ואני אוהב אותו יותר מהמקורי. T2R Merkiln: הגרסה עם יותר אסטרטגיה מבין השלוש. אם יש מישהו שמוכן לשחק את הגרסה הזאת אני אעדיף מבין השלוש. T2R Switzerlan: גרסה יותר טובה אם משחקים 2-3 שחקנים כי הלוח קטן יותר ומתאים לפחות שחקנים. חביב ביותר אילו הגרסאות שאני מכיר

regex

New member
ב 3 שחקנים גם MERKLIN היא די כסאח

לא לשכוח שב 3 רק מסילה אחת אפשרית בכל דרך!

y י ר י ת

New member
אתה מתכוון שכשמשחקים בשלושה

מותר להשתמש רק במסילה אחת בכל מיקטע גם אם יש קטע כפול ?

y י ר י ת

New member
טוב, שלשום כשלימדו אותי

לא סיפרו לי על החוק הזה כנראה שגם הם לא ידעו ;~)

Pentax

New member
גם ב- 3 שחקנים הן סגורות

ציטוט מהחוקים: : In 2 or 3 player games, only one of the Double-Routes can be used. A player can claim either of the two routes between cities, but the other route is then closed to other players

y י ר י ת

New member
תודה על ההשוואה הברורה

שיחקתי השבוע את הגרסה הגרמנית ונהנתי אבל אני חוששת שפה בבית ישברו שיניים עם שמות היעדים אחרי שקראתי את התשובה שלך אני חושבת שהכי טוב יהיה אם אשחק בגירסאות נוספות לפני שאבחר איזו לקנות. תודה

בשמחה אתן לך את הגרסה הקלאסית לנסיון

אצלינו אוהבים אותה קשה לי להשוות לגרסאות אחרות כי לא ניסיתי בזמן האחרון הקופסא בארון זמן רב - בשמחה היא תגיע לרילוקיישן אצלכם לזמן מה

Pentax

New member
אני רוצה להוסיף

יש גרסה נוספת Ticket to Ride: Nordic Countries שמדורגת, אגב, במקום 59 (הכי גבוהה בין כל הגרסאות של המשחק). יש בגרסה הזאת כמה שינויים משמעותיים חוץ מהמפה של סקנדינביה ואווירה חורפית בדמות הקלפים עם שלג וצבעים "קרים" של הרכבות. קודם כל המשחק מיועד ל- 2-3 שחקנים בלבד, כך שאם את לא מתכננת לשחק בהרכב רחב יותר זאת יכולה להיות אופציה מצויינת. בנוסף יש כמה שינויים אחרים כמו שימוש שונה בקלף ג'וקר (לוקומוטיב), אפשרות להחליף קלף בצבע מסויים תמורת 3 קלפים בצבע אחר, מנהרות, מעבורuת ועוד... אם את מעוניינת במשחק ליותר מ-3 שחקנים אני אישית הייתי הולך על הגרסה הראשונה עם המפה של ארה"ב. בנוסף הייתי מוסיף לה אולי את ההרחבה Ticket to Ride: USA 1910. ההרחבה מחליפה את הקלפים לפורמט רגיל ויותר נוח מפורמט מיני, מוסיפה קלפי כרטיסים נוספים ועוד כמה דברים קטנים.

Pentax

New member
ועוד משהו

כאן יש השוואת בין כמה גרסאות של המשחק. אגב, בסוף השנה שעברה יצאו עוד 2 הרחבות למשחק עם מפת אסיה כפולה ואפשרות למשחק קבוצתי ומפת הודו + שוויץ (שכבר יצאה קודם) עם עוד אפשרויות נוספות.

Pentax

New member
אתה רואה עד כמה חשוב לבחור את השם הנוכן

בגלל זה אני אישית לא כותב בפורום צילום

למעלה