- ti gang .提肛 הרמת העכוז

nitzano

New member
- ti gang .提肛 הרמת העכוז

באומנויות הלחימה הפנימיות קיימת הדרישה להרמת העכוז (בתרגום עילג) או בסינית "ti gang" .כיצד בדיוק יש לבצע הנחיה זו ? האם הכוונה הינה הכנסת האגן פנימה וישור הגב התחתון בלבד או אכן יש להביא לשאיבת נק´ hui yinפנימה (הפעלת שרירי פי הטבעת),דבר המביא להעלאת הצ´י האמור לשקוע לדאן טיאן. ניצן

והמורה שלי אומר,

שזה סוג הדברים שצריך ללמוד רק ממי שמכיר אותך ויכול ללוות אותך לאורך זמן, כדי לוודא שאתה עובד נכון. צ´י-קונג עלול להיות מסוכן אם מתאמנים לא נכון! זאת אמנם רק דעתי האישית, אבל אני ממש לא ממליץ לנסות תרגילים שקראת באינטרנט! אפילו אם המקור טוב ואמין, הוא לא מכיר אותך ולא יכול לתקן לך טעויות! בלי שום כוונה לפגוע באחרים שכתבו כאן - שאל את המורה שלך

nitzano

New member
ואני חושב

א. לא אמרתי שזה מגיע מן האינטרנט (אמירתך זו דיי מזלזלת) ב. אני יודע את תשובת מורי .לשם העמקה ,מענין לשמוע דעות אחרים אחרי הכל בשביל זה אנחנו כאן בפורם זה. ג. הצגת התנסויותיהם של אנשים שונים לשם הרחבת אופקים.

ניצן, לא התכוונתי לזלזל../images/Emo70.gif

ואם כך הובנתי, אני מתנצל! הרשה לי להבהיר: אני חושב שגם אם תקבל מהמורה שלך ספר שהוא-עצמו כתב, ובו כל מה שהמורה יודע על הנושא האמור - עדיין, בלי ביקורת קבועה מהמורה פשוט מסוכן להתאמן. דבר נוסף: למרות שאתה כתבת את השאלה הראשונה, אתה לא היחיד שקורא את התשובות. אחרים קוראים ויכולים לנסות דברים לבד, בלי הדרכה מתאימה. את האזהרות שכתבתי למעלה, לא כיוונתי רק אליך (והרי אין לי מושג מי ומה אתה), אלא אל כל קוראי הפורום. ואכתוב זאת שוב: מסוכן לתרגל צ´י-קונג בלי פיקוח של מורה מומחה! וזאת לא רק דעתי. אבל כל אחד הרי יעשה כרצונו, ועל אחריותו האישית. ושוב, אם פגעתי במישהו - אני מתנצל, זאת לא היתה כוונתי. דוד

nitzano

New member
לחצות את האש

כמו שאמרת ,זו אכן אינה רק דעתך, ואני מסכים בהחלט עם האזהרה הנ"ל. אכן מסוכן מאד !!הסינים קוראים לזה "לעבור האש ולהכנס אל השד"(טירוף) 走火入魔(להגזים או ללכת רחוק מדי עד כדי איבוד הדעת).

במקורות שלנו מספרים על ארבעה

שנכנסו לפרד"ס (פשט, רמז, דרש, סוד - כלומר הקבלה) - אחד מת, אחד נטרף ע"י חיה רעה, אחד השתגע. רק אחד יצא ללא פגע... אבל אני לא זוכר את שמות האנשים ואת פרטי הסיפור. מי בקיא במקורות יותר ממני?

אתה זוכר את הסיפור המלא, עם ההסבר

ההסברים, מדוע אחד מת, למה הכוונה ב"חיה רעה" שטרפה את השני, וכו´?

לא היתה שום חיה רעה.

ארבעה נכנסו לפרדס. רבי אלעזר הציץ ומת. רבי טרפון (אאל"ט. השם הזה תמיד בורח לי) הציץ ונפגע (כלומר נטרפה עליו דעתו) אחר קיצץ בנטיעות (כלומר הפסיק לקיים מצוות ו"יצא בשאלה", ומאז נקרא שמו "אחר"), רבי עקיבא יצא בשלום.

למעלה