Thinkpad X61s VS. Thinkpad X60s - מה עדיף?

HelloweeN

New member
Thinkpad X61s VS. Thinkpad X60s - מה עדיף?

הודות לכיוון הטוב שכמה חבר'ה פה זרקו לי, החלטתי ללכת על בטוח. אחרי המון מחשבה והמון למידה החלטתי ללכת (כניראה) על LENOVO. אני מתלבט בין שני הדגמים הנ"ל. ההבדלים העיקריים: X60S יותר ישן, ה MAX DDR שלו זה 2 ג'יגה - והוא מגיע עם 512 מגה, ו-60 גי'גה ה"ד. היתרונות שלו לעומת זאת: XP, סוללה 8 CELL, אחריות ל-3 שנים X61S הרבה יותר חדש מהנ"ל, מגיע עם: ה"ד 120 ג'יגה, 1 ג'יגה זיכרון (מקס' 4) שאין לי מושג איך זה יסחוב ויסטה - שהוא מגיע איתה, מעבד יותר מהיר - ובכלליות מחשב יותר חדש. החסרונות: VISTA קודם כל, סוללה 4 תאים חלשה למדי ואחריות לשנה. אני מתלבט קשות בין שני הדגמים שכן: -המחשב מיועד לשימוש סטנדרטי למדי: לימודים, אינטרנט ותוכנות מוזיקה בעיקר. -אני מעדיף XP. האם כדאי ללכת כבר על ויסטה של X61S? הג'יגה זיכרון שהוא מגיע איתה יספיק או שאני אצטרך להוסיף מאוד מהר עוד זיכרון? -אני יכול להתסדר עם ה"ד של 60 ג'יגה בסבבה לגמרי. אני לא בטוח שאני אוכל להסתדר עם 512 מגה של זיכרון, או שמא זה מספיק די והותר לקונפיגורציה של המחשב? בקיצור, מה אתם חושבים שעדיף? אשמח לתשובות מפורטות כדי שאוכל להבין וללמוד. מצורפים לינקים לפירוטים טכניים. בתודה רבה מראש!

YosMan1

New member
לא מבין את ההתלבטות

מה הבעיה להשיג X61 עם XP ועם סוללה 8 CELL? המחשב לא בנוי לסחוב VISTA חבל על הזמן שלך. קבל חיזוק על הבחירה.

HelloweeN

New member
הבעיה זה זמן וכסף:

שני ההצעות הנ"ל מגיעות כמו שהן בלי אפשרות לשינוי. תוספות וקומבינות אפשר לעשות דרף האתר של לנובו, אבל אין לי זמן לחכות (עקב מעבר קרוב) 3 שבועות עד שזה יגיע. שורה תחתונה, עדיף ללכת על החדש יותר ולהוסיף זיכרון איכשהו, או עדיף ללכת על בטוח על ה-X60S?

יאיר B

New member
מוזר לי שה-X61 מגיע רק עם שנה אחריות

הם בדרך כלל מגיעים עם 3 שנים מראש. אתה מתכוון להשתמש ב-XP באופן קבוע? (כלומר לא מתכוון להתקין מתישהו בעתיד ויסטה?). אם כן - אני חושב שה-X60 עדיף (2GB ל-XP זה מספיק בהחלט). עדיף ללכת על החדש יותר ולהוסיף זיכרון איכשהו - אין שום בעיה להוסיף זיכרון. זו פעולה פשוטה כמעט בכל המחשבים.

HelloweeN

New member
בזמן הקרוב אני לא אתקין ויטסטה

לפחות עוד שנה כשיצאו כמה SPים, והיא תיהיה יותר יציבה. עד אז באמת שאין לי צורך בכל האנימציה המטופשת שלה. בגדול מה שמטריד אותי זה אם הזיכרון המקסימלי של 2 ג'יגה יספיק להרצת הרבה תוכניות על XP? וזה שמהירות המעבד שלו יותר איטית מה-X61S זה משנה משהו באופן קריטי?

YosMan1

New member
אני לא הייתי קונה X60/X60S עם ויסטה

זה לירות לעצמך ברגל. בטריה אפשר להחליף גם דיסק נייד בלי אחריות של 3 שנים זו טעות קריטית לדעתי. חובה אחריות 3 שנים, השאלה אם אפשר להרחיב.. 2 גיגה ל XP זה מעל ומעבר. לי יש X60 עם 2 גיגה והוא אף פעם לא מנצל את כל הזיכרון. כמובן שעדיף 61 על 60 כי המחשב יותר מהיר וגם ה BUS. אבל XP ואחריות יותר חשובים לטעמי. תבדור אם אפשר לבצע "שידרוג" ל XP. אני מאמין שבארץ יעשו לך.

HelloweeN

New member
מעולה. זה הכיוון שלי

ואני שמח לשמוע שזה נכון. תודה רבה על העצות!

למעלה