thinkpad x60

thinkpad x60

הי כמה שאלות: 1) כמה זיכרון דרוש לXP בשביל לרוץ במחשב הנ"ל בצורה מהירה? 1 ג'יגה? 2ג'יגה (יהיה הבדל משמעותי?)? 2) במידה והמחשב נקנה בארה"ב- יש אפשרות לממש את האחריות בארץ? 3) יש תיק גב קומפקטי שמותאם למחשב בגודל כזה? 4) יש הבדל משמעותי בצריכת סוללה ובביצועים אם הדיסק הקשיח משודרג ל7200 RPM? 5) יש עוד הבדל חוץ מ4 מ"מ בעובי בין דגם 60 ל-60S ? במשקל אולי? 6) באתר של לנובו מופיעה אופציה להוספת רכיב שנקרא Intel® Turbo Memory hard drive cache תיאור תפקיד הרכיב : Intel® Turbo Memory Stop spending your time watching an hourglass during system boots and application loading. Intel Turbo Memory lets your notebook actually learn your habits to provide better system response. That's because it stores frequently used information near the processor, where it's more quickly available. Better CPUs run better with Intel Turbo Memory. This entirely new system innovation for Windows Vista PCs is based on Performance Intel® NAND Flash Memory (like the memory in an iPod* or USB 'thumb' drive), together with supporting software. It works alongside your system's RAM to increase the efficiency of data movement between the processor and hard disk. Intel Turbo Memory is a new primary PC component, along with the CPU, chipset, and system memory. It caches large amounts of frequently used data for faster access by the processor. This decreases the need for hard-disk accesses, saving both time and power, which equates to increased performance and energy efficiency. That's good news for users who run data-intensive software like media applications. It's also a good match to the substantial system requirements to load and run Windows Vista. Intel Turbo Memory is a single solution that accelerates data transfer both to and from the processor. Other commercially available products support only one-way data caching. Reduce boot time. Faster access to boot-up files lets the system start up more quickly. Improve application responsiveness. Data coming from Intel Turbo memory instead of the hard drive increases access speed. Accelerate application loading. Fast access by the processor to information needed to launch applications cuts lag time Enhance Windows Vista. Support for Windows Vista performance features like ReadyBoost*, ReadyDrive*, and SuperFetch* helps you take better advantage of the operating system. Save energy. Pre-storing information reduces hard-disk spin time, which saves power. שווה משהו? באמת מאיץ משמעותית את זמן האתחול או זמן סוללה? 7) שאלה אחרונה- הגיוני מה שכתוב בביקורת מאתר CNET שעם סוללה 8 תאים המחשב הזה מחזיק 8 שעות? כמובן אם למישהו יש את המחשב הזה ורוצה לספר לי על הניסיון שלו איתו אני אשמח לשמוע תודה רבה מראש

ali052

New member
תשובות....

קודם כל שבוע טוב 1- כל המרבה הרי זה משובח ! 2- לא בדגמי הפאויליון של HP = דבר עם המוכר שלך...מנסיון אישי בקנדה =אל אמין לכל מה שהם אומרים לך. 3-כן 4-אין לי זמן וסבלנות לענות ע ל השאר.....חכה לקובי = יש לו T-60

kobi 23

New member
תשובות (לי יש את הT)

קודם כל , אני לא יודע אם עוד ניתן לרכוש את ה60 , המחליף שלו ה61 כבר מחודש מאי נמכר...תבדוק עניין זה 1)כפי שאלי כתב ,כל המרבה הרי זה משובח ,עשיתי נסיון קטן והרצתי את הXP עם 1 ג'יג'ה ,עדיף עם 2. הכל רץ הרבה יותר טוב ומהר ,עם זאת אפשר לעבוד יופי עם ה1. 2)עקרונית כל סדרת הטינקפאד נהנים מאחריות בינלאומית אבל אני יודע שיש בעיות אם מדובר במחשב שנבנה בהתאמה אישית , ממליץ בכל מקרה לפני הקנייה לברר מול לנובו ישראל (הם זריזים במענה). 3)אני מניח שיש , תפנה לאחד מסניפי אופיס דיפו ,יש להם מגוון רחב ונחמד 4)חבל על הכסף והסוללה ,עדיף לעבוד עם דיסק רגיל של 5400 ,למשתמש הרגיל יש עוד פחות סיבות לעבור לדיסק כזה. 5)חייב להודות שאני לא מכיר את ההבדלים בין השניים ,לי יש T60 רגיל והוא מספיק דק לדעתי , אני מניח שגם כך יהיה הX (אם ההבדל רק בזה). 6)לא מכיר את הדבר הזה 7)נראה לי קצת הרבה זמו ,עד כמה שידוע לי בממוצע כל תא שווה כחצי שעת עבודה בערך.אבל אני לא יודע איך הם עושים את הבדיקות שלהם , גם מדובר באתר רציני. ב)קודם כל , חובה , לא מומלץ , חובה לשדרג לXP ,הויסטה תסרס לך את המחשב וגם אם יהיה לך 2 ג'יגה המחשב יזחל יחסית והעבודה תהיה מעצבנת.תוסיף לכך את העובדה שלי יש אפילו כרטיס מסך יעודי (לך כנראה לא) ובכלל אתה תשתגע ממנה. אתה בטח תקבל ויסטה ביזנס ואותה ניתן לשדרג לXP בלי לקנות רישיון חדש חוץ מזה אני מאוד מרוצה מהמחשב שלי ,המסך מאוד נוח לעבודה וכך גם המקלדת והTRACK POINT. המחשב חזק מאוד ואפילו עבר נפילה שתיים ויצא ללא שריטה. אחרי יותר מחצי שנת שימוש התגלתה בעיה קטנה במנגנון שמנטרל את הארד דיסק בשעת נפילה ,כרגע אין לי זמן לטפל בזה , אבל חוץ מזה המחשב מתפקד מעולה.

kobi 23

New member
שכחתי

עוד סיבות להעיף את הויזטה , היא קורעת את ההארד דיסק ושוחטת את הסוללה ,לאחר שזרקתי אותה השתפרו הביצועים ביותר מ35%!!!! , בסוללה 6 תאים זה המון

YosMan1

New member
יש לי X60 ומקודם היה לי X22 :

(ובאמצע היה לי T42) מכשיר מעולה לעבודה, אין עליו ואף מחשב לא מתקרב אליו. כמובן שבמשרד אני מתחבר עם הסלייס (תחנת העגינה שלו) לצג 19 מקלדת ועכבר רגילים. 1. 1 גיגה עובד מצוין, 2 גיגה מוסיף קצת לא מאד משמעותי. 2. אחריות אני לא בטוח אבל בעיקרון אחריות 3 שנים היא בין לאומית. 3. תיקים יש אבל קשה למצוא.בארץ אני לא מצאתי, בארה"ב יש. 4. 7200 צורך יותר חשמל כמה אני לא יודע. עובדה שבמחשבים שרוצים לחסוך שמים דיסקים של 4200. 5. הבדל במשקל יש כמה עשרות גרם אבל יש כמובן הבדל במעבדים. לי יש 60 עם מעבד 7200 והמכשיר הזה מתחמם מלמטה מאד. אי אפשר לעבוד איתו על הברכיים חייבים לשים כרית או משהו. 60S מתחמם הרבה פחות וצורך פחות חשמל וזה יתרון. 6. INETL TURBO MEMORY למיטב ידיעתי עובד רק ב VISTA ושלא תעיז לשים על המחשב הזה ויסטה. 7. סוללה 8 תאים מחזיקה בחיים אמיתיים עד 5 שעות. אבל הכל תלוי בצורת השימוש. תכבה WIFI BT ומסך על רמה 3 (מתוך 7) וזה יעבוד לך גם 7 שעות אבל איך אפשר לעבוד ככה? כמובן שעם הזמן ביצועי הסוללה יורדים.

למעלה