ThinkPad T61 או XPS M1530

koshmosh

New member
ThinkPad T61 או XPS M1530

היי כרגע אני נמצא בארה"ב ומתכנן לקנות מחשב נייד,צמצמתי את האפשרויות לשני המחשבים האלו: XPS M1530 Intel® Core™ 2 Duo Processor T7500 (2.2GHz/800Mhz FSB, 4MB Cache) Operating System Genuine Windows Vista® Home Premium Edition Memory 3GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz (2 Dimms) LCD, Color and camera High Resolution, glossy widescreen 15.4 inch LCD(1440x900) & 2MP Camera Video Card 256MB NVIDIA® GeForce® 8600M GT Hard Drives Size: 160GB 5400rpm SATA Hard Drive Combo or DVD+RW Drive Slot Load DVD+/-RW (DVD/CD read/write) Sound Card High Definition Audio 2.0 Wireless Networking Cards Dell Wireless 1395 802.11g Mini Card Primary Battery 56 WHr 6-cell Lithium Ion Primary Battery Warranty & Service 1Yr In-Home Service, Parts Labor,24x7 Phone Support SECURITY Finger Print Reader XPS M1530 Doms Camera and Color High Resolution, Blue glossy widescreen 15.4 inch LCD(1440x900) and 2MP Cam Processor Branding Intel Core 2 Duo Processor Dell Printer Driver Windows Vista™ Premium או מחשב של לנובו: Intel® Core™ 2 Duo processor T8100 (2.1GHz 800MHz 3MBL2)1 Genuine Windows Vista Home Premium12 15.4 WSXGA+ TFT NVIDIA Quadro FX 570M (256MB Open GL) 3 GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz SODIMM Memory (2 DIMM)8 UltraNav (TrackPoint and TouchPad) 160GB Hard Disk Drive, 5400rpm4 DVD Recordable 8x Max Dual Layer, Ultrabay Slim5 Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (supporting Centrino Pro)10 No Bluetooth 6 cell Li-Ion Battery60 6459: Express - 1 Yr Depot Warranty7 מה עדיף יותר,בעיקרון הם די שקולים אבל הדל יקר יותר ב 300-400 דולר בערך איך השירות ואיך האיכות בכלל של שני המחשבים הללו

RoyBO

New member
לא כתבת מה הצרכים שלך

אם זה משחקים אז הראשון עדיף אחרת קח את השני שים לב לT61 אין יציאת SVIDEO שלא לדבר על HDMI שיש לXPS

omernaor

New member
המפרט של ה- T61 נראה יותר טוב

כרטיס הרשת טוב יותר והמעבד חזק יותר, אבל אין בו פיצ'רים כמו מצלמה, בלוטות' וקורא טביעות אצבע (מיותר). בכל אופן, יש לך אפשרות לשדרג חלק מהדברים? שים לב שעדיף ויסטה עסקים (כי אפשר לשדרג בקלות ל-XP) וכמובן עדיף 3 שנות אחריות. אבל לפני הכל, אתה צריך לפרט מה דרוש לך ומה התקציב שלך.

RoyBO

New member
שכחתי משהו קריטי- אחריות!

יש שמועות די מבוססות שאין על T61 אחריות בארץ רכוש את הXPS עם אחריות מסוג NBD ותקבל שירות מלא בארץ ממעבדת יעל בהרצליה.

omernaor

New member
לפי מה שאני מבין, אם תיתן להם מספר דגם

יגידו לך במעבדה שאין לך אחריות, אבל אם תיתן להם סיריאלי הכל יסתדר. אני אבודק את זה בשבוע הבא מולם כי אני רוצה להרחיב את האחריות בארה"ב.

koshmosh

New member
הצרכים הם מחשב שיתפקד כמו מחשב שולחני

שאפשר יהיה להריץ משחקים,להתחבר לאינטרנט,ולהריץ תוכנות כבדות כמו visual studio .net יש לי אפשרות לשדרג את הכרטיס רשת של ה-XPS. ובקשר לאחריות אני צריך לבדוק,לפי התגובות שאני מקבל בכלל אני רואה שהדל עדיף ,השאלה אם זה שווה את ההבדל במחיר (כמו שרשמתי 400 דולר בערך)

HLAddict

New member
ראית אותם במציאות? "שיחקת" איתם?

כי אני ביליתי כמה שעות טובות במשמוש דלים לפני שרכשתי לנובו, ועזוב מפרט, אין בכלל מה להשוות אותם לthinkpad מבחינת נוחות (המקלדת, הultranav...). זו בדיוק הסיבה שהלכתי לבסוף על הT61 שלי במקום על הlatitude של דל. מצד שני, הנסיון שלי עם לפטופים מסתכם בT41 שהיה לי לפני כן, וכנראה שפשוט פונקתי יתר על המידה. מצד עשירי, אני לא מריצה על המחשב תוכנות כבדות או משחקים.

Rockem

New member
אז כנראה שאצלך זה יותר עניין של הרגל

אני אישית דווקא אהבתי יותר את המקלדת של הדל בלנובו בשורה התחתונה המקשים ממש קטנים והמיקם של הctrl ממש לא נוח

HLAddict

New member
אהם, לא, את לנובו אהבתי מהרגע הראשון. תמיד

הזהירו אותי שמעבר למחשב נייד דורש תקופת הסתגלות, ובפועל אחרי משהו כמו כמה שעות כבר לא יכולתי לחזור לנייח (ועד היום מציק לי להזיז את הדבר המסורבל הזה שנקרא עכבר). כשניסיתי את הדל הרגשתי ירידה משמעותית ברמת הנוחות, ואגב, כל המחשב מרגיש הרבה פחות איכותי ומחוזק איכשהו, לא יודעת. אבל כמובן שנוחות זה ענין אינדיבידואלי.

ypm

New member
OK - קבל ביטול. לא שמתי לב שרשמת בתחילה.

kobi 23

New member
תראה תשמע

שני המחשבים חזקים מאוד מבחינת חומרה ,הTHINK מתאים יותר לשימוש בישומים גרפיים לעומת הדל שמתאים יותר למשחקים. הTHINK עולה על הדל בהרבה רמות מבחינת חוזק ועמידות פיזית וכמו כן יש לו מסך מאט בעוד לדל יש מסך מבריק בעוד שהדל חיצונית יפה יותר,אך בזה מסתכם הייתרונות הפיזים של הדל. אני לא יודע לגבי האחריות , צריך לברר עם לנובו ישראל אם היא תופסת בארץ.

kobi 23

New member
תעשה את השיקולים הרלוונטים

אם אתה לא צריך למשחקים ,לא הייתי בכלל חושב םעמיים והולך על הTHINK

koshmosh

New member
היית ממליץ עליו גם אם המחיר שלו היה שווה לדל

ולא זול יותר. ובקשר לנוחות,המחשב של דל הוא ה-XPS ולא ה-Latitude,אין לי אופציה "למשש" את המחשבים אבל עבדתי עם דל ו-IBM בעבר והסתדרתי עם שניהם. החומרה הפנימית די זהה,הבנתי שהכרטיס מסך פחות או יותר שווה וכך גם לגבי המעבד,זיכרון וכו' בהנחה שההפרש בין המחירים לא משמעותי ואני לא הולך לזרוק את המחשב כמו גרביים על הרצפה האם היית הולך על הדל?

bar666xp

New member
חשוב ביותר...

כ.מסך QUADRO וFIREGL לא מיועדים למשחקים ויש לפעמים בעיות להפעיל בהם משחקים... מצד שני ה8600GT הוא דיי דגם כניסה למשחקים כבדים. נסה לבדוק גם על בעלי כ.מסך 8800GTX לדוגמה {סביר שהפער יהיה יותר מ400$}.

kobi 23

New member
כפי שכתבתי

לכל אחד יש יתרונות וחסרונות. הTHINKPAD עמיד,סוס עבודה ואיכותי בהרבה מהדל. אך עם זאת פחות מתאים למשחקים. BAR עוד הוסיף שהכרטיס מסך שלו עושה בעיות איתם ויש מצב. הדל יפה יותר , ולדעתי, הכרטיס מסך שלו מספיק חזק להריץ הרבה משחקים ,אם כי לא על רזולוציה מקס' באיכות הכי גבוהה.אתה יכול כמובן ללכת על ההצעה של BAR ולחפש מחשב עם כ.מסך 8800 אבל לדעתי זה בזבוז משווע. גם ככה תוך כמה חודשים יכנסו כרטיסי מסך חדשים ויהפכו אותו לישן יחסית לסיכום ,אם חשובים לך המשחקים מאוד (מאוד) ואתה מוכן לוותר על איכות ,עמידות פיזית ואולי גם אחריות נורמלית.לך על הדל.(ושוב תבדוק את נושא האחריות בלנובו ,אני דיי בטוח שעל הדל לא תקבל אחריות בארץ אם אתה צריך את המחשב יותר לעבודה לך על הTHINK. לדעתי מבחינת קרור המארז הTHINK גם עולה על הדל וזו גם נקודה למחשבה אני משתמש בT60 ומאד מאוד מרוצה ממנו

YossXP

New member
שמועות לא מבוססות בעליל....

יש אחריות בינלאומית המקובלת בישראל על מחשבי כל לנובו הזמינים בארץ, לרבות T61.

allgoood

New member
לא נכון בעליל!!! תזהרו!

אני גם עושה בירורים בעניין על לנובו X61 TABLET... אחרי בירורים עם לנובו ארה"ב ועם לנובו ישראל המסקנות הם: אכן, על רוב מחשבי לנובו יש אחריות בארץ. אבל... חשוב לשים לב למס' דרם המחשב. לדוגמא, לדגם שאני מתכוון לקנות יש כמה מספרים. 7767- הדגם שלו תהיה כנראה אחריות בארץ (זאת בנוסף לבדיקת המספר הסיריאלי של המחשב שעומדים לקנות עם לנובו ישראל) 7764 ועוד כל מיני מספרים, שכולם עונים לאותו דגם, לנובו X61 TABLRT, רק שעל אלו לא תהיה אחריות בארץ. בדרך כלל מחשבים אלו, שעליהם אין אחריות הם מחשבים שנקנו באתר של לנובו ארה"ב או כאלו שנעשו בקוסטומיזציה אישית, ועל כן האחריות עליהם לא תהיה תקפה בכל מקום. באתר של לנובו ניתן לבדוק על פי מס' דגם איפה האחריות תהיה תקפה. אז... שלא יעבדו עליכם!

למעלה