Thick as a Brick II

giloni

New member
Thick as a Brick II

יאן אנדרסון יבקר בארץ בחודש הבא ויתן שלושה קונצרטים של היצירה האחרונה שלו. קראתי באתר הלהקה על הרעיון, שDerk Shulman סולן Gentle Giant, היה מהדוחפים העיקריים אליו, לכתוב יצירת המשך לאלבום המיוחד הזה של ג'תרו טאל מ 1972. סיפורו של הילד הפיקטיבי - ג'ראלד בוסטוק - שסביב חיבורו הספרותי הדמיוני רקם אנדרסון יצירה פרוג רוקית שהשתרעה על שני צידיו של האלבום ההוא. ב 2012 לקח אנדרסון את הסיפור והחיה אותו, כשהוא מנגן ושר (ולא לבדו לשם שינוי!!) את קורותיו של אותו ילד, שהיום הוא בן 50. הוא בודה עבור כמה סיפורי חיים אופציונאליים - בנקאי, איש כנסייה, אדם חסר בית, איש צבא או סתם בן אדם מן הישוב.
ראיתי כמה קטעי יוטיוב מהמופע הזה ואני מתלבט ומתחבט אם להזמין כרטיסים ולראות את האיש והגיטרה הקטנה (וגם עם קצת חליל) בפעם הרביעית... ההרכב שיופיע לצידו הוא הרכב שנאסף לצרכי המופע הזה, ללא חברי הלהקה (מארטין באר הבלתי נלאה ודויין פרי (אחד המתופפים המוצלחים ביותר בעיני). אמנם אנדרסון יצא לא מעט פעמים לסיבובי הופעות על נגנים שונים ומשונים לצידו, מכלי הקשה בודדים ועד תזמורת פילהרמונית מלאה (כולל בארץ עם הסימפונייט של רעננה) ומעניין איך זה יצא הפעם.

מה דעתכם??
האם שמעתם??
האם יש מי מכם המתכוון להיות באחת ההופעות?

יקי

Celluloid Hero

New member
אולי להופעה רגילה עם ג'טרו

הייתי הולך (וכבר הייתי באחת). לגבי הלז- הקונספט לא משכנע אותי, והשירים ביוטיוב נשמעו לי מטאל צ'יזי שכזה עם הפקה מזעזעת. לא שילוב שעושה לי את זה במיוחד.

mottihi

New member
כמה כאלו כבר יש לנו במחוזנו ?

האזנתי היטב ל - TAAB 2, ובניגוד לביקורות אני חושב שזה אלבום טוב מאד.
קשה מאד לשחזר איכויות של שנות ה - 70, ולכן צריך להימנע מהשוואות לאלבום המקורי.
בימינו ובמחוזנו הצנוע - כמה כבר הופעות ברמה הזו יש לנו ?
אני בהחלט מתכוון להיות בהאנגר בהופעה.
ממליץ.

tzvika321

New member
כשאתה קורא לאלבום החדש שלך TAAB 2

ההשוואה לTAAB המקורי מתבקשת, ולא עושה חסד בכלל.
בוא לא נהיה באמת רעים ונגיד שזה כמו היחס בין MIB2 לאורגינל, או המקדש הארור ושודדי התיבה האבודה.
מי שלא מסוגל ליצור היום מוזיקה באיכות המצופה, שיתכבד ויפרוש או שיצא לסיבוב של קאברים של עצמו.
אלבום בינוני מינוס ישאר כזה גם אם החותמת עליו תהיה של איאן, שאני מאד אוהב אותו באופן אישי, ובטח שלא יצדיק את מחיר ההופעה.
וברמה הזו באמת שלא חסרות הופעות בארץ.

mottihi

New member
נמתין להופעה

מציע שנמתין להופעה הקרובה של ידידנו איאן,
ואז נחליט האם אכן ברמה הזו לא חסרות הופעות בארץ.
מה דעתך ?

Barmelai

New member
רק קח בחשבון שאין לו קול

הוא לא באמת יכול לשיר. וגם על רגל אחת הוא לא מחזיק הרבה. ואין מרטין באר. מה שכן, איאן סימפטי אש. השאלה היא האם זה שווה את הכרטיס. אני מציע לחזור 13 שנים אחורה וללכת לראות אותו בסינרמה ביד אליהו, הופעה שתזכור לנצח, באחריות, הייתי שם.

giloni

New member
בסיבוב הזה ראיתי אותו באודיטוריום בחיפה

יש עיר כזאת... בחיי!!!
עד היום האזניים שלי מצלמלות מהעוצמות...
אנדי גידינגס הקלידן שלו הוא פשוט מכשף ומרטי באר זה גיטריסט שאי אפשר שלא להתענג על הצלילים שהוא מוציא מהגיטרה כבר 44 שנים.

אחרי כמה שנים ראיתי אותם בקיסריה והיה מאכזב למדי, אבל לא השכיח ממני את אותה הופעה שהחזירה אותי באחת אל אגדות הרוק שעליהן גדלתי אחרי יותר משני עשורים של התנתקות כמעט מוחלטת.
בקיצור - לא הייתי כאן ללא אותה הופעה באודיטוריום בחיפה בשלהי שנת 2000

אבל

ישנה טענה שאיכות נגינת החליל שלו השתפרה. זה גם הרושם שלי אם אשווה את ההופעות: בשנת 92 מול חומות ירושלים להופעה בשנת 06 בטוניקה, מיסיסיפי. כלומר הקול הפך צרוד ויש פיצוי בנגינת חליל טובה יותר.

Barmelai

New member
אני מטיל ספק בכך

חליל הוא כלי נשיפה, לאיאן יש בעיה של קוצר נשימה. הגיל עושה את שלו. הנגינה שלו לא פרועה כבעבר והיא פחות רוקיסטית, פחות מלוכלכת, דבר שהיה בעבורי עיקר הקסם שלו.

tzvika321

New member
אני לא אלך

ראיתי אותו בפעם הלפני אחרונה שהוא ביקר בארץ בקיסריה. כפי שציינו פה, כבר אין לו קול. אפשר להגיד שהוא שר מהאף.
היה קצת מאכזב, וחבל, כי ג'טרו היא אחת הלהקות האהובות עלי.
מאחל לך שתהנה.

לא, לא אלך! השכנים אינם טובים בעיני

סתם... השכנים (הקהל) יהיו בטוח משובחים. הבעיה שלי היא עם האדון על הבמה.

בצעירותי היה א' אנדרסון נערץ עלי לחלוטין. המדליקות הכללית ששרתה על אלבומי ג'טרו הראשונים (בהנהגתו המוחלטת), הפרפורמריות שלו ובעיקר אותו זיק של שיגעון שהיה בעיניו. כל זה הגיע לפורקן באוגוסט 1986, בהופעה בפארק הירקון.

ב-26 השנים שחלפו מאז אנדרסון ומפעליו לא הטילו שום ביצת זהב, אף לא כתר וארד. בחריצותו ותושייתו העסקית הוא לא הפסיק לחרוש את העולם, כאשר ארצנו השולית נמצאת במרכז מפת כל סיבוב (ואני לא סגור על ביקורים פרטיים שבטח עשה אצל אלי חיון ושאול גרוסברג בין לבין). אנדרסון הפך בעיני מזמן ל"מי שהיה" (מה שגרם לי להאזין בהנאה ל-THIS WAS) והחלטתי שלא לפגום בשארית האגדה שהיה בעיני. אני גם מחרים את הראיונות הרבים שלו בוידאו, כדי שלא לשמוע כמה הוא מתחרט על תקופת ה"פרוג" של הלהקה וכאלה. טוב לי ללכת לישון עם BENEFIT ולהתעורר עם STAND UP, כשהם מושרים כמו שצריך ולא בגרון ניחר ומתאמץ.

לבני תשחורת השואלים לעתים לעצתי, שלא ראו את אנדרסון מעודם, אני ממליץ לראות את ההופעה הקרובה (ותמיד יש הופעה קרובה...), ולו בשביל הפרוטוקול והזכרונות. אני, ברשותכם, נשאר בבית.

mottihi

New member
היתה אחלה הופעה

חזרתי מהאנר 11 - מבסוט מהחיים.
היתה הופעה מצוינת, מעל לשעתיים נטו.
ההרכב - מצוין ! זה נכון שלאיאן ידידנו קצת נעלם הקול, ולכן הביא שחקן תגבור (תרתי משמע...),
אבל מבחינת החליל ועל רגל אחת, והאנרגיות על הבמה - לא השתנו סדרי עולם.
אני עדיין חושב שיצירת ההמשך TAAB2, לא פחות טובה מהמקורית.
גם הביצוע של ההדרן Locomotive Breath - ענה על הציפיות.
בקיצור - היה שבוע כיף (כולל ג'פרסון), כן ירבו !!

למעלה