THG

00יפתח

New member
THG

ויקטור קונטה, הבעלים של החברה שכביכול סיפקה את ה THG, העביר רשימה של האתלטים שלהם סופקו הסטרואידים. חוץ מאמריקאים רבים (שביניהם מונטגומרי ומריון ג'ונס) נמצאות גם זאנה בלוק ואולגה ווסדקי שהיא קופצת משולשת יווניה (אלופת אירופה 98 ומדליית ארד מסיבליה 99).

00יפתח

New member
התחילו להשהות אמריקאים

השניים הראשונים שקיבלו הרחקה של שנתיים הם מליסה פרייס וג'ון מקאואן, שניהם זורקי פטיש. אבל אלה השניים שאין להם סיכוי למדליה באולימפיאדה, ואני מחכה לראות מה יעשו עם אלה שכן יש להם סיכוי, כולל אלה שהוזכרו ברשימה של קונטה.

יפתח עם כל הכבוד

ין אתלט ברמה שלא לוקח, הכל תלוי באיגוד שבהם הם מתחרים אם הם מסתירים את זה או לא וכמובן ברופאים שלהם.

00יפתח

New member
הכללה מאוד גסה

ברור שהמון אתלטים לוקחים חומרים אסורים, אבל לא הייתי עושה הכללה כזאת. קים קולינס, פולה רדקליף ויש עוד כמה אתלטים שאני מאמין שהם נקיים. וגם לא הייתי עושה הכללה כזאת בקשר לאמריקאים למרות כל הבלגן שיש להם וגם בקשר לרוסיות ולא על אף אחד. גם לא על הישראלים דרך אגב... ועוד פעם, אני יודע שהמון לוקחים, יש רשימה שלמה של אנשים שאני בטוח שלוקחים, אבל אני מאמין שיש כאלה שחשוב להם לשמור על ספורט נקי עד כמה שאפשר. דרך אגב, איזה מקצוע את עושה ובאיזה רמה?

max 83

New member
החכמים לא ניתפסים

רוב האתלטים מרמה בינונית ומעלה לוקחים,יש חומרים שאחרי 4 שבועות כבר לא ניתפסים ויש חומרים שנישארים בגוף גם חצי שנה, מי שמחשב את העונה נכון ויודע בדיוק מתי תחרות המטרה שלו שבה יכולים לבדוק אותו לא יתפס, הבעיה נוצרת כשאתלט ניכנס לדירוג העולמי של iaaf ואז יכולים לבדוק אותו אקראי מבלי להודיע לו.

שאלות למקס83 ולספורטאית

האם הייתם לוקחים חומרים אסורים אם היתה לכם גישה נוחה אליהם? האם אי פעם שוחחתם עם מאמניכם בנושא סמים, או בהכללה בנושא מאבק ספורטיבי הוגן? אנא שתפו אותנו. זה מעניין (לפחות אותי) מאוד בתור אחד שמנסה לקדם הגינות בספורט, ללא תיחמונים ורמאויות. אני נוטה לחשוב שעבריינים ישנם בכל חברה אך פחות בחברות המחנכות להגינות. לדעתי ספורטאים רבים יעשו ככל שניתן כדי לשפר את הישגיהם עם תוספי מזון למיניהם, אבל כשמדובר בעבירות על חוקי התחרות - יהיו רבים שימנעו מכך.

max 83

New member
לאמית

תשמע, עם היה חסר לי 10 מאיות ב-100 או חצי שניה ב-400 או כמה ס"מ בגובה בשביל לקבוע קריטריון אז כן היתי לוקח בהחלט

היה לי דיון ארוך מאוד עם המאמן שלי

על תופעת הסמים בספורט, על יכולתו של אתלט להשתפר באופן פלאי , ולהתקדם לדרגות הגבוהות בעולם , אך המאמן שלי הוא אדם מאוד מאוד ישר וטען כי הוא נגד נטילת סמים לצורך שיפור תוצאות ספורט, אני יכולה לומר לך שאני יודעת מה הם פירותיה של עבודה קשה ואני פשוט לא יכולה לראות את עצמי מנצחת בנות אחרות בגלל שאני משתמשת בסם כלשהו שהן בתור בחורות ישרות לא משתמשות בו , ולכן אני מעדיפה שהמכונה הטבעית תעשה את שלה בלי ממריצים או סטרואידים למיניהם.אבל כמובן זה יוצר מרירות כלפי אלו שכן לוקחים ויכול להיות כשאתחרה איתן הן ינצחו אותי בגלל היתרון הזה שאני מלכתחילה מוותרת עליו. אבל אני אומר לך משהו שבחור מאוד חכם אמר לי כולם לוקחים את יכולה או להצטרף או לשתוק בשקט.

00יפתח

New member
וגם להיות גאה ושלמה עם עצמך

בגלל שאת לא לוקחת. נכון נשמע קצת קיטש אבל זו האמת. חוץ מזה, לשתוק בטח שאת לא חייבת.

למקס 83 ולספורטאית

ראשית תודה על התשובה, תודה על הכנות. מקס83, חבל לי מאוד שאתה מרגיש כך. בלי להתייחס לנזקים הבריאותיים העלולים להגרם משימוש בסמים- רוב חיינו הספורטיביים אנחנו כמעט שם: כמעט עלינו לגמר, כמעט זכינו במדליה(של אליפות בית ספרית, לאומית או עולמית), כמעט שברנו שיא (אישי, לאומי או עולמי) ורק לעתים בודדות אנחנו ממש עושים את זה ונמצאים בראש הפירמידה. למעשה נראה כאילו אתה מוכן לנקוט בקיצורי דרך לא חוקיים כמעט בכל צומת וזה לדעתי פספוס של מערכת החינוך שלנו שמקדשת את המטרה (ציוני בגרות למשל)על חשבון הדרך (מיקוד, חלוקת הבחינות ליחידות משנה, העלמת עין בהעתקות). ספורטאית, אני מצטרף ל00יפתח: היי שלמה עם עצמך על כך שאינך משתמשת בקיצורי דרך לא ספורטיביים. לא כולם לוקחים ואת בטח לא חייבת לשתוק.

Discobol

New member
עיניין רגיש מאוד...

היי עמית ושלום לכולם :) רציתי להעיר בעיניין הממריצים הלא חוקיים: דבר ראשון, שיהיה ברור: במציאות של היום כדי להיות מיקצוען - הווה אומר להתפרנס מהספורט ולבלוט בזירה הבין לאומית, ספוטאי חייב מלבד הכישרון ומלבד ההשקעה האבסולוטית האדירה גם לקחת תוספים לא חוקיים. זה לא אומר שאי אפשר לחלוטין להגיע לרמות בין לאומיות בלי, אבל הדרך ארוכה פי כמה והפציעות והזמן יעצרו את הספרטאי\ת בד"כ (מה גם שעד שלא מגיעים לרמות הגבוהות אין כסף ואז צריך גם לעבוד וכו'). דבר שני, רוב התוספים הללו מאפשרים בעצם לספורטאי\ת להתאמן יותר קשה ולהתאושש בקלות וכך גם להמנע מפציעות. לכן שימוש בחומרים ללא מע' אימונים מתאימה פשוט לא יתן אפקט מלא. דבר שלישי, כל מי שבוחר להיות ספורטאי מקריב במידה מסויימת את הבריאות שלו (בירכיים, גב, קרסול וכד'). הסיכון לפציעות הוא גבוה ובד"כ גם בא לידי ביטוי לעיתים קרובות (מה לעשות שגוף האדם לא נוצר על מנת לזרוק דיסקוס למשל...). לעומת זאת, ע"י נטילת החומרים האסורים גודל הסיכון להריסת איברים פנימיים בגוף ואף לקרב את תאריך המוות בכמה שנים טובות. המון ספורטאים "גימלאים" מתים כל שנה בגילאים של 40-50 ולא כולם יודעים על כך. האם זה שווה מדליה אולימפית למשל? כל אחד יעשה את החשבון שלו - רק צריך לזכור שלקחת אין פירושו הצלחה מובטחת, אפשר לייצר רק נזק ועדיין לא להצליח... תחשבו שבע פעמים ליפני שאתם הולכים בכיוון. לא רק בגלל ההגינות בספורט - זאת קלישאה שכבר עבד עליה הקלח מזמן. בהצלחה

למעלה