The Yardbirds

avi real

New member
The Yardbirds

עשיתי חיפוש קצר ולא מצאתי ממש המלצות על אלבומים שלהם אז איזה אלבום שלהם הוא הכי טוב ? או עם איזה אלבום הכי כדי לי להתחיל ? תודה

LadyG

New member
אני הייתי מתחילה דווקא

ב- For your Love שיש בו לא מעט שירים ידועים כמו For your Love ו- Good morning little school girl ועוד רבים וטובים. אם אתה שואל אותי מה לדעתי האלבום הטוב ביותר אני חושבת ש- Roger the Engineer ואחריו Having a Rave up שעל שניהם למיטב זכרוני כתבו החברים נימוקים יפים ומשכנעים בפרוייקט האלבומים. להקה שהוציאה מתוכה את אריק קלפטון, ג'ף בק וג'ימי פייג' מגיע לה הרבה הרבה כבוד.

שאלה מעניינת

טוב השאלה המעניינת באמת היא למה אני ער עכשיו, כשיש לי חופש, אבל חוץ מזה, על מה ממליצים לשמיע ראשונה?, על האלבום הכי טוב של להקה או של ג'אנר, או על האלבום הכי קליט?, אם מישהו מבקש המלצות לפרוג האם להמליץ לו על הסנו גוס של כאמל או על אחד מאלבומיהם המורכבים והמענגים של ג'אנטל ג'אינט למשל?, האם כדאי להמליץ על 461 אושיין בולברד כאלבום ראשון לשמוע מאריק קלפטון או דווקא על דיאזרלי גירס?. מצד אחד, אלבום ראשון קליט יכול לגרום למאזין להתאב ולחפש עוד, בעוד שאלבום מורכב מידיי, או כבד מידיי יכול לגרום לו להתאכזב בשמיעה ראשונה ולא לזהות משהו שיאהב בעתיד. מצד שני, אלבום פשוט וקליט מידיי, יכול גם הוא לתת רושם לא נכון, בעוד אלבום מורכב יכול לסקרן, גם אם לא להתאהב. אז מה אתם אומרים? (דרך אגב אני מסכים להמלצות הליידי בקשר ליארדבירדס)

גדי שבת

New member
לא בזה ולא בזה

אלא באלבום המייצג של הלהקה (שיכול להיות גם הכי טוב וגם הכי קליט, אך לא בהכרח). זה לא בהכרח האלבום שאני הכי אוהב או חושב אותו לטוב ביותר, אך זה אלבום החובה. אלבום שכדאי להכיר ולו בשל ההשכלה המוסיקלית. גם אם לא תאהב את אותו אמן, הרי שלפחות הרווחת היכרות עם אלבום חשוב ומייצג. כך גם אם אני אוהב יותר את האנקי דורי, אמליץ על זיגי סטארדאסט. גם אם אני אוהב יותר את רבובלר, אמליץ על סרג'נט פפר. גם אם אני מעדיף את בגארס באנקט, אמליץ על לט איט בליד או סטיקי פינגרס וכן הלאה. לגבי הדילמה שהצבת, הרי שהשאלה תלויה במבקש ההמלצה. האם יש לו נכונות להקשיב, מה הוא אוהב כיום וכו'. אבל עולה בראשי בעיה אחרת - אם מבקש ההמלצה פותח עם האלבום הטוב ביותר של האמן - הרי מכאן ואילך נכונה לו אכזבה, כי לאחר שהכיר את האלבום הטוב ביותר הוא יכול מעתה רק להכיר אלבומים פחות טובים של אותו אמן. האם לא כדאי להכיר בתחילה אלבום טוב, אך לא הכי טוב כדי שיוכל בהמשך להעצים את אהבתו לאותו אמן?

meandmeandme

New member
גם אני חשבתי על זה...

זה באמת בעיה. בכלל. להכיר להקות זה קשה. יש להקות (אומנם מעטות) שאיתם זה קל. שהם שמרו על אותו סגנון ורעיון במהלך הקרירה שלהם ובדרך כלל ממליצים על האלבום הכי מצליח (במידה והוא באמת טוב ולא איזה 90125) או האלבום שהכי אוהב בקרב האוהדים השרופים (שהוא לא תמיד זה שהכי אהוב בכלליות). יש להקות שהתשנו כל כך הרבה שפשוט בלתי אפשרי להחליט איזה אלבום להמליץ. הכי חכם זה לשאול את המאזין איזה סגנון הוא אוהב ולתת לו את האלבום שהכי מתקרב לזה. למשל יצא לי לפגוש אחד שמאוד אוהב Punk אך רצה לשמוע פינק פלויד. המלצתי לו, כמובן, את Animals. האלבום הכי Punky של הוורדים אך עדיין יש בו נגיעות מהצליל שלהם.

למעלה