כמה דברים
טוב, כמה דברים שיש לי להגיד על הפרק, אחרי צפייה שלישית (רביעית? חמישית? מי סופר? זה באפי!). דבר ראשון - איך המאסטר קם בדיוק? הוא הרי היה צריך לשתות דם של קוטלת בשביל לצאת מהכלא שלו, לא? דבר שני - במשך כל הפרק, התרגום היה ממש גרוע. מעבר ל"בבקשה תשקרי", היו גם מקרים של חוסר הבנה של מושגים באנגלית. כמו למשל: "Well, it happens that Sunnydale...", שתורגם ל-"זה קורה. כידוע לך, סאנידייל...". וזה הביא אותי למחשבה נוספת - כשאנג´ל אומר "The master rose", אני לא חושב שהוא התכוון שקוראים למאסטר "רוז", אלא שהמאסטר קם. יענו "Rise" בעבר. זה הרבה יותר הגיוני לי. בקשר לעולמות מקבילים - כל התיאוריות האלה נכונות בעולם ללא קסם, אבל זה הרי לא העולם של הבאפיוורס, נכון? ערפדים, בעתם קיומם, מפריכים את החוק השני של תרמודינמיקה, שטוען שמערכות תמיד נוטות לאי-סדר, בעוד ערפדים חיים לנצח, לא נרקבים ולא מתפרקים. הקסמים שווילו מפעילה מפריכים את חוקי שימור התנע, שימור החומר ושימור האנרגיה בכל פעם שהיא אומרת איזו מילה, או מכינה איזה שיקוי. אז גם בקשר לעולמות המקבילים, הם לא חייבים לפעול לפי חוקי מכניקת הקוונטים המוכרים לנו (או לחלקנו). קורדיליה ביקשה שהעולם יהיה שונה, ואניאנקה פשוט שינתה את העולם. It´s as simple as that. היא אפילו אמרה לג´יילס (רוח הדברים, לא ציטוט) שהיא הופתעה מהבקשה שלה, כי היא ביקשה שתעשה משהו מעניין. מזה הבנתי שאניה יצרה את העולם הזה בעצמה. טוב, מחשבה קצת קשה להסבר - כשג´יילס שבר את הקמע, אף אחד לא חזר ל"עולם הרגיל". לפי התיאוריות שהועלו כאן, רק אנחנו, הצופים, "שוגרנו" החזרה לעולם, כאילו כלום לא השתנה. אז למה שג´יילס ישקיע מאמץ בלהחזיר אותנו הביתה? הרי אם היקום החלוי ימשיך להתקיים, גם הוא עדיין יהיה שם, הוא לא יחזור ליקום הרגיל. דבר אחרון - לאחר שבירת הקמע, הזמן חזר אחורה לרגע הבעת המשאלה, וג´יילס אמר שאם יישבר הקמע זה יהיה כאילו המשאלה מעולם לא הובעה. בגלל זה אני חושב שהעולם החלופי התחיל להתקיים ברגע בו קורדי הביעה את משאלתה, וחדל להתקיים ברגע שבירת הקמע.