The Wish

ANGEL N

New member
הפרק הטוב ביותר בעונה השלישית!

הסיבה שהחלטתי על זה היה שזה היה הפרק שהכי זכרתי, והכי רציתי לראות שוב (אפילו ראיתי אותו עוד פעם כשהוא שודר בסטאר וורלד). הפרק הזה הוא פשוט גאוני ומצויין. אניה היא אחד הדברים הטובים יותר שהגיעו לסידרה וזה בא לידי ביטוי בעונה החמישית (ברביעית לא אהבתי את חולת הסקס הזאת- שתעזוב כבר את זאנדר הוא לא רוצה אותה!!), כל פעם שרואים אותה באות הפתיחה כשדה (מסתובבת לקורדי)אני נזכר בפרק הגאוני הזה. חוץ מזה אהבתי את וילו וזאנדר שהם ביחד, סוף סוף באיזה מימד הם ביחד!!! סנידייל בלי באפי זה לא משהוא אה!!!

A Pig in a Cage

New member
בניגוד לכל התגובות החיוביות ששפכתם

לי דווקא יש לא מעט בעיות עם הפרק. הוא נחמד, נכון, אבל ממש לא "הפרק הכי טוב בעונה / בסדרה / בטלויזיה האמריקאית". לדעתי יש שם הרבה מאוד דברים מאולצים ולא הגיוניים, משהו בסגנון "המטרה מקדשת את האמצעים" אני מקווה שאני אזכור את כל הדברים שחשבתי עליהם אתמול: 1. זה נראה לי נורא מוזר שלמרות כל מה שקורה שם, אנשים עדיין גרים בסאנידייל ומנסים לקיים אורח חיים נורמלי (בי"ס, עבודה, כאלה) 2. לפי העלילה של עונה 2, ספייק ודרוסילה היו אמורים להגיע בשלב מסויים לעיר כדי לרפא אותה. הם היו משיגים את אנג´ל (עם או בלי הסכמתו של המאסטר), הורגים אותו ומרפאים אותה, ונשארים לשלוט בעיר (שוב, עם או בלי המאסטר) 3. הצלקות על הגוף של אנג´ל אמורות היו להיעלם די מהר, כמו שקורה כל הזמן לערפדים (הצלקות על הפנים של ספייק מהתמוטטות הכנסיה גם נעלמו מהר, לא?), אבל זה היה חיוני כדי להוכיח לבאפי שהוא לטובתה 4. באפי מתנהגת יותר מדי כמו פיית´. הרבה יותר מדי. זה ממש נראה כאילו שרה החליטה לחקות לגמרי את הדמות, וזה די מוזר בהתחשב בעובדה שלפני שהיא הגיעה לסאנידייל באפי היתה אמורה להיות ילדה צפונית חומרנית כזאת (גם לפי הסרט, אבל גם לפי הפלאשבק של אנג´ל ודברים שבאפי אמרה על עצמה). כמובן שיכול להיות ששהותה בקליבלנד הפכה אותה לקשוחה מאוד, אבל קשה לי להאמין (סאנידייל על פי השאול, בלה בלה בלה) 5. כל הקטע הזה עם המחרוזת. אניה נותנת אותה לקורדיליה, ואז כשג´יילס מזמן אותה פתאום המחרוזת אצלה? במקום ביד שלו? מה גם שכל הקטע שהיא צריכה לתת לה את המחרוזת די מפגר, אבל זה בסדר כי אני מניח שלא היתה כוונה להמשיך עם הדמות של אניה ולהחזיר אותה להיות שדה. 6. ודבר אחרון (למרות שיש לי עוד איפהשהוא). בנימה טיפה יותר פילוסופית: לפי תורת העולמות החלופיים קיימים אינסוף יקומים מקבילים בהם מתקיימות כל הסיטואציות האפשריות. לפי התיאוריה הזאת, מה שקרה בפרק היה יותר כאילו אניה הקפיצה את קורדיליה ליקום אחר, בו המציאות שהיא ביקשה מתקיימת. הבעיה היא שהמציאות המקורית ממשיכה להתקיים כמו שהיא. כנ"ל גם המציאות החדשה, כביכול, מהרגע בו המשאלה מתבטלת. אחרת מה קרה להם? יש רק שתי אפשרויות: הכל ממשיך כמו שהוא, או שהמציאות הזאת נקטעת ומפסיקה להתקיים (מה שלא הגיוני בכלל, בגלל שהיא היתה קיימת גם לפני המשאלה). לכן בעצם כל מה שהשתנה זה שבמציאות המקורית אניה איבדה את כוחה ולכן קורדיליה נשארה במקומה. וזה, לפי תורת החלופיים, גם מציאות מקבילה כלשהי שהיתה קיימת, ולכן כל מה שקרה בפרק הזה בעצם זה שהצופים עברו בין שלוש מציאויות שונות ("המקורית", זאת בלי באפי וזאת החדשה, בה אניה מאבדת את כוחותיה). בקיצור, יש כאן בלגן גדול מאוד ברציפות של המעברים האלה (במציאות בלי באפי אניה מודעת למציאות המקורית, אבל בחדשה לא). אני מניח שכרגיל הגזמתי, אבל הייתי מצפה מג´וס שכשהוא נכנס לדבר רציני כזה שישים לב לפרטים הקטנים
מה אני אגיד לכם, לא כזה פרק יפה לדעתי

רינת4

New member
האמת?

משום מה זכרתי את הפרק הזה אחרת. הוא היה יותר יפה לדעתי אז.לא יודעת למה. בקשר לדברים שלא הגיוניים-אין לי כח לחשוב על זה יותר מדי. וקורדי באמת נראתה מצויין הפרק. רק דבר אחד:כשחושבים על כל מה שזאנדר תמיד אומר על אנג´ל,זה די מצחיק לראות אותו בתור ערפד,ושאז הוא נחשב(תסבירו לי רק למה) בתור "התלמיד הטוב של המאסטר" או משהו כזה(הוא ווילו),כאילו אכזרי. והרי אנג´לוס הוא ערפד באמת אכזרי,להבדיל מאנג´ל-הערפד בעל הנשמה- וזה מצחיק כי אנחנו רואים שאם זאנדר היה ערפד,הוא לא היה כל כך שונה מאנג´לוס(לפחות הוא היה אמור להיות כזה רק שבכל זאת-זה זאנדר...),וכל הטפות המוסר שלו על זה שלאנג´ל מגיע למות-הרי לאנג´לוס אין נשמה אז מה הוא מאשים את אנג´ל באכזריות של אנג´לוס? הרי זה כמו פיצול אישיות,הוא לא אותו אחד. אנג´ל הוא לא אנג´לוס. ובכלל-איך ווילו הפכה להיות ערפדה כך כך אכזרית? בגלל כל מה שעצור בתוכה, שבגלל שהיא רוצה להיות נחמדה לכולם אז בתור ערפד כל הרצונות שלה האמיתיים עולים על פני השטח או משהו כזה? בכל מקרה-אני מציעה לכם להתעלם מכל מה שרשמתי, כי אתם בטח מבולבלים ולא ממש יודעים מה אני רוצה ממכם. לא משנה,העיקר שאני מבינה את עצמי... סה"כ פרק חביב,אבל זכרתי אותו יותר לטובה.

ד י י ז י

New member
אז ככה..

אם תשימו לב , ווילו כשמשהו משתלט עליה (הופכת לערפד , היצורים שבקעו מהביצים ב"bad eggs" הרוחות של הצוענים..) היא הופכת לחזקה ומנהיגה כזאת , אני מניחה שזה בגלל הביישנות הטבעית שלה והשקט , יש לה את היכולת , אבל היא עוצרת את עצמה. הפעם כשהיא ערפדית (או ערפדה?) אז אין שום דבר שעוצר אותה - והיא הופכת לחזקה וכמעט בלתי מנוצחת. זאנדר דווקא לא השתנה כל כך , לא יודעת.. עם כל המסתוריות שהיה בערפד שלו , הרגשתי קצת זאנגר.. קצת ציניות ורצון להצחיק , הוא נשאר דיי דומה. ובאפי - הפרק הזה הוכיח , ששאר הסקובי גנג הם חלק בלי נפרד וממש חשוב! שימו לב איך באפי היתה בלעדיהם - מגעילה , קרה , רק רוצה לעשות את העבודה שלה וללכת (כמו שאמרו כאן קודם , דומה יחסית לקנדרה - בלי חברים , משפחה , חיים..) כמעט בלי ההערות הציניות וסרקיסטיות שכל כך התרגלנו אחרי או לפני קטילה. באפי כבר אמרה כמה קטילה יכולה לגרום לך להרגיש בודד ולהסתגר בעצמך - הוכחה שזה נכון. בלי החברים וג´יילס (שהוא יותר משפחה מחברים..) היא הפכה למה שהיא הפכה. אגב , שמתם לב איך אוז היה שונה בפרק? קודם כל יותר חזק - ראיתם איך הוא שיפד את ווילו?? והיא עוד אמורה להיות חזקה.. וכמעט לא היו לו הערות שנונות! זהו בעקרון מה שרציתי לומר.. איך הדמויות היו שונות.. אה , ומשהו שאף פעם לא הבנתי - אומרים שכשבנדם הופך לערפד , שד אחר משתלט על הגוף שלו (למשל במקרה של אנג´ל\אנג´לוס וווילו) אבל כמעט כל הערפדים שראינו אותם כבני אדם קודם - הם כמעט אותו הבנאדם רק רשע יותר!

רינת4

New member
זאנדר התנהג בדיוק

איך שהוא מתנהג כל פעם שקורה משהו עם אנג´ל. ואפילו במימד הזה הוא שונא אותו! אה,ובקשר לווילו-הוכחה שהיא דו:איך פה היא ןזאנדר יחד ופתאום בפר השני שהיא ערפדה,היא פתאום מתנהגת כמו לסבית? איך תסבירו את זה?

B a n j o

New member
השד

בעצם הופך להיות אתה . כלומר, הוא מקבל את הגוף שלך, הזיכרונות שלך ואת האישיות שלך. ההבדל הוא שהאישיות שלך יותר מוקצנת, כלומר אתה לא מסתיר אותה אלא מתנהג כמו שתמיד רצית להתנהג (שימי לב שבהבדל בין ספייק לוויליאם דה בלודי). לערפד גם אין נשמה, מה שאומר שאין לו מצפון ואז לא אכפת לו לפגוע באנשים ולהרוג. הוא לא ממש רשע יותר, פשוט לא אכפת לו מזה. כמובן שבמיקרה של אנג´לוס, הוא היה רשע וזה דפקט שהיה לו עוד מלפני שהוא היה ערפד.

buffstar

New member
בלי הערות סרקסטיות!?../images/Emo2.gif

"Don´t fall on this"- לאנג´ל כשהיא נותנת לו את היתד לא ענק?
ובכלל ממש אהבתי את הפרק, קורדי במיטבה,זאנדר בתור ערפד (יאם!),באפי גרסת קנדרה,אוז שתקן מתמיד (דווקא כן היו לו הערות ציניות לפחות אחת: a long,healthy life,she should get her money back. So Cordelia wished for something?Well,if it was) וכמובן ואמפ ווילו
כמה התגעגנו וכמה טוב שחזרת
ובכלל השתי דקות האחרונות של הפרק ממש חזקות, כשכולם הורגים אחד את השני- מדהים ומצמרר... בהחלט אחד הפרקים הטובים של באפי ודבר האחרון קישור לסיכום מצויין של Which Witch מפורום TVE לפרק, באמת מומלץ...

ANGEL N

New member
קטנוני...

אחי כל מה שאתה אומר זה דברים קטנים שרק יהרסו לך כל סידרה. כי אין סידרה בלי סתירות ובכלל בסידרה כזאת שממציאה לעצמה חוקים משלה אז בכלל אי אפשר לדעת. בכל מה שקשור לספייק דרוסילה ואנג´ל, אי אפשר לדעת מה קרה ולמה זה קרה. אולי ספייק ודרו מתו מערפד שבאפי לא הרגה כי היא לא היתה בסנידייל. לגבי הצלקות של אנג´ל, הן לא נעלמות כ"כ מהר באף מקרה. את ספייק ראינו לאחר כה פרקים, שים לב שבעונה החמישית ספייק פצוע במשך 3 פרקים. אין לי זמן לכתוב אבל לכל טענה שהעלית יש לי תשובה. אבל כמו שכתבתי בהתחלה, בכל סידרה יש פאקים ובמיוחד בסידרה כ"כ מורכבת כמו באפי ואנג´ל

זה ידוע,

אבל מה רע בלשים לב לדברים הקטנים? לפעמים מהם לומדים להעריך את הסדרה ולפעמים רואים שגם הם יכולים לפשל לפעמים. לגבי הערפד והאדם- אני חושבת שכשערפד משתלט על אדם, זה לא בסגנון אנימורפס(למי שקרא)- רוע מוחלט ואין שום קשר לבנאדם שבפנים. האישיות של האדם שנהפך לערפד בהחלט תורמת לעניין, ולאופי, היא מקצינה את הצד האפל של האדם. עובדה שלא כל הערפדים מתנהגים, מדברים, או חושבים אותו הדבר. ואל.

Buffy1

New member
אנשים תמיד ינסו

לקיים שגרת חיים נורמלית עד כמה שאפשר, לא משנה עד כמה המצב גרוע (מי כמונו יודע את זה...) חוצמזה, עוצר משעת השקיעה עד הבוקר לא ממש מייצג שגרת חיים נורמלית...

Bufreak

New member
שאלה...

המאסטר רצה לפתוח את פה השאול? כי אם הוא כן,אז העולם היה אמור לההרס. אז למה ב THE WISH הוא לא?

B a n j o

New member
עשית לי כאב ראש

בכל מיקרה,הקשיחות של באפי אני מניח שנובעת מהעובדה שאין לה את החברים שלה שישמרו על השפיות שלה זה חלק ממה שבאו להראות לנו, עד כמה היא צריכה את החברים ואיך זה שומר עליה

idanyd

New member
כמה דברים

טוב, כמה דברים שיש לי להגיד על הפרק, אחרי צפייה שלישית (רביעית? חמישית? מי סופר? זה באפי!). דבר ראשון - איך המאסטר קם בדיוק? הוא הרי היה צריך לשתות דם של קוטלת בשביל לצאת מהכלא שלו, לא? דבר שני - במשך כל הפרק, התרגום היה ממש גרוע. מעבר ל"בבקשה תשקרי", היו גם מקרים של חוסר הבנה של מושגים באנגלית. כמו למשל: "Well, it happens that Sunnydale...", שתורגם ל-"זה קורה. כידוע לך, סאנידייל...". וזה הביא אותי למחשבה נוספת - כשאנג´ל אומר "The master rose", אני לא חושב שהוא התכוון שקוראים למאסטר "רוז", אלא שהמאסטר קם. יענו "Rise" בעבר. זה הרבה יותר הגיוני לי. בקשר לעולמות מקבילים - כל התיאוריות האלה נכונות בעולם ללא קסם, אבל זה הרי לא העולם של הבאפיוורס, נכון? ערפדים, בעתם קיומם, מפריכים את החוק השני של תרמודינמיקה, שטוען שמערכות תמיד נוטות לאי-סדר, בעוד ערפדים חיים לנצח, לא נרקבים ולא מתפרקים. הקסמים שווילו מפעילה מפריכים את חוקי שימור התנע, שימור החומר ושימור האנרגיה בכל פעם שהיא אומרת איזו מילה, או מכינה איזה שיקוי. אז גם בקשר לעולמות המקבילים, הם לא חייבים לפעול לפי חוקי מכניקת הקוונטים המוכרים לנו (או לחלקנו). קורדיליה ביקשה שהעולם יהיה שונה, ואניאנקה פשוט שינתה את העולם. It´s as simple as that. היא אפילו אמרה לג´יילס (רוח הדברים, לא ציטוט) שהיא הופתעה מהבקשה שלה, כי היא ביקשה שתעשה משהו מעניין. מזה הבנתי שאניה יצרה את העולם הזה בעצמה. טוב, מחשבה קצת קשה להסבר - כשג´יילס שבר את הקמע, אף אחד לא חזר ל"עולם הרגיל". לפי התיאוריות שהועלו כאן, רק אנחנו, הצופים, "שוגרנו" החזרה לעולם, כאילו כלום לא השתנה. אז למה שג´יילס ישקיע מאמץ בלהחזיר אותנו הביתה? הרי אם היקום החלוי ימשיך להתקיים, גם הוא עדיין יהיה שם, הוא לא יחזור ליקום הרגיל. דבר אחרון - לאחר שבירת הקמע, הזמן חזר אחורה לרגע הבעת המשאלה, וג´יילס אמר שאם יישבר הקמע זה יהיה כאילו המשאלה מעולם לא הובעה. בגלל זה אני חושב שהעולם החלופי התחיל להתקיים ברגע בו קורדי הביעה את משאלתה, וחדל להתקיים ברגע שבירת הקמע.

A Pig in a Cage

New member
יפה ../images/Emo45.gif

סוף סוף מישהו שחושב ברמות פילוסופיות מטורפות כמוני
בקשר למאסטר - אם אני לא טועה בתחילת העונה הראשונה (the harvest) הוא לא צריך לשתות דם של קוטלת אלא רק להרוג הרבה אנשים דרך ערפד אחר. באפי עצרה אותו והוא נשאר תקוע שם, וכנראה ההזדמנות הבאה שהיתה לו היא באמצעות הריגת קוטלת. ככה אני זוכר את זה בקשר ל "the master rose", שיחקת אותה! באמת לא הבנתי מה קורה שם, גם לא בפעמים הקודמות שראיתי את הפרק. מה פתאום הביאו את השם הזה? הנה מקרה שהתרגום באמת הפריע להבין (קצת, אבל הפריע) ולא מדובר בסתם חידודי לשון קטנים. אני בעד לשלוח את חברי "איגוד מתרגמי הסרטים ותוכניות הטלויזיה" או משהו כזה ללמוד אנגלית מכתה ט´ שוב. זה ממש מזוויע. נכון, אפשר לפתור הכל בטענה שזה עולם עם קסמים. ושזו סדרה בדיונית. ברור. באמת אין לג´יילס שום אינטרס לעשות את זה, כמו שאמרתי. מבחינתו (הג´יילס ביקום החדש) שופ דבר לא השתנה. הוא הרס את הקמע, אניה נעלמה או משהו, וזהו. כולם מתו ובאסה. בקשר למתי נוצר היקום, זה תלוי במתבונן לדעתי (כמו כל דבר בתורת הקוונטים). אני חושב שמבחינה אבסולוטית הוא היה קיים תמיד (יחד עם שאר אינסוף היקומים), מבחינת אניה וקורדיליה הוא נוצר עם הבעת המשאלה, ומבחינת תושבי היקום הוא תמיד היה שם (אבל הוא היחיד, בניגוד לנקודת המבט החיצונית). הצופים ליוו את קורדיליה בפרק, ולכן מבחינתם היקום נוצר בעקבות המשאלה.

matara

New member
דמותה של באפי

בפרק עם ווילו הכפולה (בהתחלה) כשהן יושבות על הדשא ומדברות על פיית´ באפי אומרת שהיא יכלה להיות כמוה בנסיבות אחרות.... ווילו אומרת שאין סיכוי, שיש אנשים שפשוט אין את זה בהם. זה נראה לי איכשהוא קשור... כזאת קריצה

למעלה