The Weakest Link

The LadyKiller

New member
The Weakest Link

בסיבוב הקודם אמרנו יפה שלום לThe Hounds of Baskerville
מה שמשאיר אותנו עם ארבעה פרקים מאד איכותיים, והבחירה נהיית כבר יותר קשה...
מי יזכה בפרס הפרק הכי טוב?
בנדיקט כבר שם את ההימור שלו על הפרק המנצח. make him proud.
הפרקים שנשארו הם-

Study in Pink

The Great Game

A Scandal in Belgravia

The Reichenbach Fall

כדי להקל עליי, תרשמו את הפרק שאתם רוצים להעיף בכותרת, ואם בא לכם [בא לכם. בא לכם. בא לכם] תפרטו למה אתם בוחרים להעיף באכזריות דווקא את הפרק הזה

shaharEB

New member
הממ..טוב נו אם אין ברירה,

A scandal in belgarvia

פרק שאני ממש אוהבת , והיה קשה להגיע למסקנה שהוא עף.. אבל

ההתלבטות הייתה בינו לבין the great game , אבל שם יש יותר מתי דברים טובים כרגעע !

ובסקנדל למרות הקנאה המקסימה של ג'ון
והיחסים בין שרלוק לג'ון והירייה האדירה
, הקשר בין שרלוק לאיירין לא מצא חן בעיניי

והגיע זמנם לעוף.

רק עכשיו שמתי לב שאמרת שאני אכתוב את מי שאני רוצה להעיף בכותרת

pennylane11

New member
The Great Game

אעה כי איירין אדלר זה יותר מדי טוב בשביל שאני אדיח אותו הוא הפרק האהוב עליי :(
אל תדיחו את A Scandal in Belgravia כי הוא מבריק להחריד ואני שרלוקד.

קרנולה

New member
הוא באמת מבריק

והוא כל כך נאמן למקור שזה מטורף; והעירום החלקי, והארמון. והמאפרה. וואו, שכחתי, זה באמת פרק גאוני :(
אבל כמעט כולם כאלה. והסברתי למה כל השאר קנו אותי.
אני אוהבת את איירין, אבל ג'ון-שרלוק זו אהבת האמת, וכולנו יודעים את זה.

כמו שכולנו רצינו לראות את האוס וקדי ביחד, אבל הנסיעה על האופנועים בפרק האחרון של הסדרה? אי אפשר לבקש יותר מזה.

פאני48

New member
הסצנה עם האופונעים
.

אחרי שבכיתי כמו מטורפת כל הפרק הזה פתאום הגיעה הסצנה האחרונה עם השיר הקופצני הזה ברקע התחלתי לצחוק כמו פסיכית.

pennylane11

New member
זה הפרק בו רשמית התאהבתי בסדרה.

כמו כן יש לציין שהייתי מהאלה שראו את הראשון והתלהבו עם חברים שכבר סיימו את השנייה, ואז אמרו לי לראות פרק כל כמה חודשים כדי שיהיה פחות לחכות לעונה שלוש. אז ראיתי את הארבעה הראשונים תוך כמעט שנה... ואז אחרי הפרק הזה ראיתי את השניים הנותרים באותו לילה.
איירין\שרלוק זה הOTP שלי בפאנדום הזה, לא יודעת למה, תמיד אהבתי את זה יותר.

קרנולה

New member
זה קשה אבל: A Scandal in Belgravia

ואני מסבירה למה פשוט לא יכולתי להעיף את השאר.
(בין היתר, כי שני הפרקים שגם ככה הכי פחות עשו לי את זה, כבר יצאו)

מפלי הרייכנבאך, אני כל כך אוהבת מכל כך הרבה סיבות. אך החשובה ביותר, אולי, בגלל שהציגו את שרלוק לראשונה כאנושי באמת. וחברות האמת הזו של ג'ון; כל כך צבת לי לראות את זה. גם בקשרים פחות מסובכים והזויים מזה, אין אמונה כל כך חזקה באמינותו של האחר. וכשווטסון אמר "no one can pretend to be such an annoying dick ALL THE TIME", נמסתי כמו ילדה קטנה. אני אמנם צינית, מרושעת (לעתים) ואנטי-קיטש דביק ומעצבן, אבל זה מסוג הדברים שקונים אותי. זה אמיתי. זה לא איזה "אהבה ממבט ראשון" או איזו שטות רומנטית אחרת של "אהבת אמת לא מתה" יאדה יאדה יאדה; זה כנה, וזה נדיר כל כך. בגלל זה בדיוק זה גם לא קיטש.
בנוסף, כמובן, הפרק הזה בנ-*ונה בגלל האגרוף של ג'ון. בגלל הבדיחה של לסטראד עם הכובע כמחווה להוקרת תודה. בגלל המשפט המהם מהחתימה שלך; בגלל החכמולוגיות שהכניסה את שרלוק לתא כלא; הצילום המהמם של שרלוק-לצד-מוריארטי בתאים הצמודים; בגלל שמולי כלת-עולם ובכלל, זה פשוט פרק מצוין מכל בחינה אפשרית. במיוחד כי גם אם כבר עלית על "איך הוא עשה את זה?!", אתה לא באמת תדע שעלית על זה, כי כנראה תחשוב שזה לא סביר, וזה משהו אחר.

THE GREAT GAME - גם כן, הכניסה של מוריארטי. הרמז לקיומו שנזרק בפרק לפני (ובקושי, בפרק הראשון) ומשחקי המוחות המשלהבים עם שרלוק - שסוף כל סוף מצא חבר בליגה שלו לשחק איתו מחבואים.
הפאנץ' בסוף, שלמאית השנייה כולם נלחצים (ואל תשקרו, קניתן את זה לשנייה) שמא התסריטאי החליט לתת טוויסט לסיפור המקורי וג'ון ו-מוריארטי זה אותו הבנאדם.
השיחה עם איירין אדלר שהצילה את חייהם; רמז, בדיעבד, לקיומה שלה.
דיירי-הרחוב: זה גאוני.
הסופרנובה "קצת ידע על מערכת השמש היה עוזר לך לפתור את התעלומה" "זה לא עזר לך"; בכלל, הבדיחה על חשבונו של שרלוק, שיודע כל כך הרבה אך לוקה בחסר בנושאים בסיסיים מסויימים (שזה, אגב, רפרנס מגניב נוסף ל'חקירה בשני' - שם דויל עשה משרלוק גאון, ממש מבריק, אבל די בור בדברים הבסיסיים הידועים לכל אדם, יותר מעניין מערכת השמש).

ולבסוף, הדילמה בין 'בלגרביה' (brain is the new sexy- וצלצול הSMS עם הפאנץ' המגניב בסוף הפרק) לבין 'חקירה בוורוד' (משחק המוחות שנועד לכבוש את שרלוק ולפתות אותו לזרועותיו, בעקיפין, של מוריארטי).
חקירה בוורוד ניצח רק בגלל שתי שורות מצוינות -"בדיוק אמרתי הבוקר ל(איך קוראים לשמנמן עם המשקפיים?) שבוודאי נורא קשה למצוא לי שותף"+משפט הפתיחה שניה לפני הפתיח "nothing happends to me" וההתלהבות המקסימה של ג'ון מגאוניותו של שרלוק "most people tell me to fuck off".

אה, כן, התלהבתן יפה מאוד מקודם; אבל כדאי שתתחילו להתרגל, אני באמת מדברת יותר מדי.

קרנולה

New member
וגם: כמה שאני טיפשה לפעמים

כמה שאני טיפשה. הצתה מאוחרת. מישהו צריך לסטור לי על זה.

פעם ראשונה שראיתי את הסדרה במלואה, קראתי שרלוק ברפרוף-קלוש וראיתי את הסרטים. אחר כך נכנסתי ממש חזק בספרים (ואז פרשתי כי משהו אחר *"מכירת חיסול" אהמ אהמ* תפס אותי) וממש אהבתי את הפרק בו הוצגה "האישה" לראשונה. והצורה הסופר-מגניבה בה שרלוק גרם לה להסגיר את מיקום התמונות.
ואז ראיתי שוב את הסדרה וקלטתי את התרגום המצוין שהם עשו לאותו פרק בספר.
לפרק קוראים באותו השם, רק במקום 'בלגרביה' זה 'בוהמיה'. איך לא שמתי לב לזה? אני כל כך מנותקת לפעמים.
זה הרי מגניב ממש כמו שהם קראו לפרק הטראגי האחרון (לכרגע) "מפלי הרייכנבאך", בהתאם לחקירה שפירסמה את שרלוק (בסדרה); כאשר במקום של קונן דויל (ובסרט השני עם רוברט-פאקינג-דאוני-ג'וניור), ה"מוות" של שרלוק התרחש בנפילה למפלי הרייכנבאך.

A study in Pink זה בעצם A study in Scarlet. וזה רק מתאים ש'חקירה בוורוד' יהיה הפרק הפותח את הסדרה כיוון ש'חקירה בשני' זה הסיפור ה-ראשון שדויל כתב על שרלוק ו-ווטסון. כל כך ראשוני, שיש שם כמה פרטים שהוא שינה לאחר שהפך את שרלוק וג'ון ל"תאגיד".
אני פשוט כל כך אוהבת את העבודה המושקעת שעשו בהפקת הסדרה המופתית הזו.

מסכימה לגמרי עם הרייכנבאך

Study in Pink תופס אצלי מקום יותר גבוה מבחינת דירוג הפרקים, מהסיבה הפשוטה שהוא היה מושלם בתור פרק פותח (ובכלל). יש בו גם את הייחודיות של 'הפרק הראשון' וגם שילוב יפה של גאוניות ופשטות.
בהשוואה ל- The Great Game שאותו גם כן אהבתי (הו והראש במקרר!!). אבל עם כל היותו קרב מוחות מרשים, הרגשתי עומס יתר.
בפיילוט הדברים נעשו בטוב טעם, אבל פה זה היה כמעט מתיש. קודם הנעליים, אחר כך ההוא שכביכול מת, ואז האישה מהטלוויזיה, הגולם והציור המזויף וגם האיש המת על מסילת הרכבת. כל מקרה והדדוקציות שלו. ובסוף הכל מוביל למוריאטי. זה הוצג מעולה, כן, אבל שוב, לא מעט פרטים קפצו לי לעין רק בצפייה הרביעית בערך.

קרנולה

New member
מודה, צפייה חוזרת הייתה נחוצה

אך רק לטובת חידוד דברים שלא נקלטו בראשונה; ולחלוטין מהסיבה שציינת לעיל.
זה באמת קצת העמיס. לדעתי קצת חבל שהם לא האריכו את הפרק בעוד חצי שעה, פשוט. ממילא יש שלושה פרקים per עונה. ממילא הם ארוכים דיו (לא שאני מתלוננת, כן?) - אז מה זו עוד חצי שעה בשביל שלא נקרוס תחת העומס?

מצד שני, אהבתי קצת את עומס המידע. זה מכריח אותך ממש להתאמץ לשימת-לב-גבוהה-מהרגיל. וזה מה שאני אוהבת בסדרה הזו (וב"האוס" - כן, כל פעם אזכיר זאת מחדש), שהיא מכריחה אותך גם קצת לחשוב.
לא חסרות סדרות מופת, אבל כאשר את צריכה לעשות אחד ועוד אחד, תוך כדי צפייה, ולעתים גם לאחר-מעשה? וואו, זה מופלא.
הסיבה שאני מעדיפה לרוב ספרים היא -בגלל- שבנאדם צריך להפעיל את המוח. קלט מידע ויזואלי על ידי תמונות הוא הרבה יותר פשוט מהבנת הנקרא. אז כאשר מגיעה לך פתאום סדרה שגורמת למוח שלך גם לנסות להבין את מה שאת צופה בו? את תקלטי הרבה יותר טוב, כי את תעבדי תוך כדי ותעבּדי את המידע.

מסכימה איתך על 'חקירה בוורוד', והרי שגם חפרתי קצת בעצמי.
אני פשוט הוספתי שהוא מדהים בגלל שהוא בעצם נותן לך הקבלה לתחילת דרכו של שרלוק בעולם הספרותי/אמיתי (מה שתבחרי להאמין
)

רות, סוף.

L e i a

New member
Study in Pink

פרקי סיום העונות היו כמה רמות מעל שאר העונה שלהם ויש לי קשר רגשי לסקנדל.

ולא נעים להודות בכך, אבל כמעט כולם נרדמים בצפייה הראשונה של Study in Pink (שילוב של קצב מהיר והרבה מידע וחוסר ההתלהבות כי עדיין לא גילית את הגאונות שמוקרנת מולך).

Yael Tapiro

New member
Study in Pink

אמנם זה הפרק שבו התאהבתי קשות בסדרה אבל היו פרקים יותר טובים .

למעלה