"The Way In" עבור PhD בארה"ב

naama85

New member
"The Way In" עבור PhD בארה"ב

הי,

מישהו עבד עם The Way In ויכול לספר קצת?

אני מחפשת חברה שתעזור לי עם האפליקציה ל-PhD ויצירת קשר עם מנחים. כרגע לא מצאתי עדיין חברה אחרת שעוזרת עם זה, אבל The Way In עוד לא הגישו סטודנט לדוקטורט בתחום שאותו אני רוצה ללמוד. אשמח לשמוע גם על העבודה איתם וגם אם לדעתכם זה משמעותי ההבדל בין התחומים (או שמחקר זה מחקר והשפה של יצירת הקשר היא אותה שפה). אם מישהו כמובן מכיר חברה אחרת, אשמח גם לשמוע.

תודה!

עידוdee

New member
למה את צריכה אותם?

כלומר, למה את חושבת שאת לא יכולה לעשות הכל עצמאית? לעניות דעתי, החברות הללו זה מסחטת כספים על כלום.

naama85

New member
כי אני מרגישה שאני צריכה :)

יכול להיות שבסוף אגיש לבד, אבל נראה לי שעזרה בניסוח פניות למרצים וכו' זה משהו שיכול לעזור. אין לי כוונה לשלם הון תועפות על זה, אבל יכול להיות שעזרה מסוימת מהם שווה את שיפור סיכוי הקבלה שלי. יש חלק מסוים בתהליך הקבלה ל-PhD שלדעתך כדאי יותר / פחות להיעזר בחברה בו?

Philip Jr

New member
מה שמצחיק

זה שאת שואלת את השאלה הזו בפורום שמלא באנשים שהתקבלו לכל מיני תחומים, בחלק מהמוסדות הכי טובים, ומוכנים לעזור בחינם.. אמנם השם של הפורום לא ״סקסי״ כמו The Way In, אבל נראה לי שהיעוץ שלנו מועיל יותר.. אני סולד מחברות כאלו, שבעיניי פשוט מנצלות חוסר ביטחון של מועמדים כדי לסחוט כספים.

tulkin

New member
בגדול אני מסכים איתך

אבל חייב להודות שבתהליך ההרשמה שלי קיבלתי פיק ברכיים קטן, ושלחתי את הSOP שלי להתרשמות אצל יועץ "מקצועי" (admission consultants אם מעניין את מישהו) ואף שוחחתי עם היועצת שעה בסקייפ והיא נתנה לי עצות סבירות.

כל התחום הזה בעייתי שכן מצד אחד, לאנשם שעברו את התהליך ואנשים שנמצאים "בצד השני" שלו (כלומר אלה שמשתתפים בועדות קבלה וסינון וכו') יש הרבה מידע שאפשר וראוי לחלוק עם מועמדים חדשים. מצד שני מאד קשה לארגן מידע כזה, ומי שמסוגל לעשות זאת באופן מסודר באמת מביא ערך למועמד. ולעתים ערך כזה שווה גם כסף. אז הפורום כאן הוא בחינם, ויש עוד הרבה פורומים חינמיים אחרים, ובלוגים מועילים - אבל קשה לעתים למועמדים להגיע למידע כזה, ושירו בתשלום יכול לתת פתרון חלקי לבעיה.

בכל מקרה, סביר שאם היא הגיעה לכאן, ואם המקרה שלה לא יחודי בצורה יוצאת דופן, נוכל לעזור לה באופן מספק. אבל לך תסמוך על אנשים אנונימיים עם ניק מוזר באתר מעצבן ומלא פרסומות שעובדים בהתנדבות. האם הם יהיו שם כשתצטרך אותם באמת?
(שאלה רטורית... ברור שנהיה כאן)

אור302

New member
וגם, בסופו של דבר, איננו חברים בוועדות קבלה

זה נורא נחמד שאנחנו כבר בצד השני של הגדר, אבל אנחנו לא יודעים באמת איך עברנו אותה ואם זה בזכות או למרות האופן שבו הצגנו את המועמדות שלנו. מצד שני, גם לא תמיד ברור מה הרקע והניסיון של מי שגובים כסף עבור השירות.

Sonic hedgehog

New member
אני חושבת שממש לא כדאי שתשתמשי

בשרותים של מישהו לכתוב פניות למרצים. הפניות האלו אמורים להיות ממך ולהבעי את תחומי העניין שלך מקסימום צריכים לעבור הגהה על ידי מישהו אחר.

אני גם הייתי נמנעת מזה כיוון

שבתלות אם תתקבלי, תצטרכי לשלוח אימיילים נוספים, לעיתים יומיים, לאותם אנשים. לי היה מורם דגל אדום אם האימיילים הראשונים יהיו שונים לגמרי בסגנון וברמת הכתיבה מהאימיילים המאוחרים יותר. אולי לרוב האנשים זה לא מפריע, אני חושבת שלי זה היה מוזר.
לגבי למצוא אנשים שיקראו ויבקרו את החיבור- זה נשמע לי מועיל אבל אימיילים ופניות אישיות- הייתי כותבת לבד (כמובן עם בדיקת איות וכדומה).

Sonic hedgehog

New member
אני חושבת שמועיל לתת למישהו לקרוא את האימייל

הם יכולים לתפוס טעויות שהכותב מפספס אבל הייתי נותנת למישהו שמכיר אותך (כלומר לא את צפרדעונית אלה את השואלת) ואם גם את התחום אז עוד יותר טוב.

את המכתבים ששלחתי למנחים לפוסטדוק למשל נתתי לפוסדוקים מגוונים במעבדה לקרוא לפני ששלחתי.

Sonic hedgehog

New member
אני חושבת שיתכן ויש יתרון בחברות האלו

במקומות שהרבה אנשים נרשמים אלהם והם יחסית סטנדרטים ואחידים כמו MBA או LLM. בנושאים מחקריים אני לא חושבת שאי מי יכול לתאר את המחקר שלך בצורה אפקטיבית יותר ממך, לייעץ לך מה לכתוב כי מבין מספיק את המחקר או בפרט לא להבין מספיק את תחומי העניין שלך וההקבלה שלהם למחקר של אחרים לכתוב לך מכתבים למנחים.

אריאדנה

New member
לדעתי זה שאין להם מומחיות בתחום שבו את

רוצה ללמוד זה לגמרי deal breaker. כמו שכתבה סוניק, הייתי משקיעה את הכסף במקום זה בהגהה מקצועית, אם את מרגישה שאת צריכה כזאת. בענייני תוכן נראה שממילא הם לא יועילו לך הרבה. הסטנדרטים של יצירת קשר עם מנחים והחיבורים באפליקציה הם תלויי-תחום להחריד, ועדיף להגיד באיזה תחום את ולקבל עזרה מאנשים בתחום (בהנחה שיש כאן כאלו).

בכל מקרה, בהצלחה!!

esh918

New member
מבין אותך

אני לגמרי מבין אותך נעמה..
אני ניסיתי במשך שנה למצוא מנחה לדוקטורט שלי בארץ (ללא הצלחה) ובסוף נעזרתי בחברה בשם (PHD (2phd.co.il ששידרכו אותי לאונ' בחול..
אני כיוונתי לאונ' בארהב ובסוף הלכתי ללמוד במקום אחר אבל אם אני זוכר נכון הם מייצגים גם אונ' מארה"ב..

סיפרו לי שthe way in עושים עבודה טובה אבל לא היה לי נסיון אישי איתם..

naama85

New member
תודה רבה!

תודה רבה לכולם על התשובות והצעת העזרה!
בעקבות תשובותיכם נראה לי שבאמת אנסה להתחיל בירורים ופניות בכוחות עצמי ועם עזרתכם אם תסכימו כמובן :) כשיהיו לי שאלות קונקרטיות יותר אפתח שרשור בנושא, כרגע אני עוד בשלב התחלתי של בירורים על אוניברסיטאות רלוונטיות... תודה!

למעלה