The Wall

Swerty

New member
The Wall

טוב ברור לי שיש כאן אנשים שחרשו את האלבום עשרות פעמים ודי נמאס להם לדבר עליו אבל אלה שלא מישהו יכול אולי להסביר לי את העלילה? ישבתי כל האלבום עם המילים ביד עד סוף הדיסק הראשון די ברור אבל משם - נאדה מה זה המשפט הזה שעושים לו? מי זאת התולעת הזאת? ומה זה הקטע הזה שצועקים "פינק פלויד פינק פלויד" בין השירים האחרונים? (אם מישהו יכול להרחיב קצת מעבר לשאלות ששאלתי או להפנות אותי לאיזה אתר שמסביר אני אודה לו מאוד)

meandmeandme

New member
בכלליות

פורום פינק פלויד הוא פורום הרבה יותר טוב לשאול את השאלה הזאת, ובכלליות אין לקחת יותר מדי ברצינית את ה"עלילה" של הדיסק הזה. אבל אם מתעקשים אז (בכלליות) מדובר בסיפור על בן אדם (שקוראים לו פינק) שבגלל סיבות שונות, שרובן מוצגות בשירים שבדיסק הראשון (מערכת החינוך, מות אביו, אמא overprotective וכו..) מחליט לברוח מהעולם האמתי ולנתק את עצמו ממנו (הוא למעשה בונה חומה, והסיבות הם כיביכול לבנים בחומה). הדיסק השני עוסק בכל מני דברים שואטרס איכשהו ניסע לשייך לעלילה, חלקם קשורים יותר וחלקם קשורים פחות, בכל מקרה זה לא עקרוני. המשפט בסוף הוא מעין הזיה או משהו בסגנון של פינק, שבו בסופו של דבר נגזר עליו לפרק את החומה. כאן הדיסק כיביכול סוגר מעגל ומתחיל מהתחלה. ולא ממש הבנתי למה אתה המתכוון באנשים שצועקים "פינק פלויד פינק פלויד", יכול להיות שמה ששמעת זה הגרסת הופעה?

Swerty

New member
אוקיי תודה רבה

לא ידעתי שיש פורום פינק פלויד, אבל בכל מקרה זה פחות או יותר מספיק לי לא שמעתי את הגירסת הופעה - שמעתי את הדיסק המקורי שקניתי אתמול ממיטב כספי אם תקשיב לדיסק טוב עם אוזניות (ודי חזק זה גם יעזור) בין השירים האחרונים יש קטע שהקהל צועק "פינק פלויד פינק פלויד" ובגלל שאני די בטוח שהדיסק לא הוקלט בהופעה חיה אז מה זה הקטע הזה איך הוא מתקשר לכל האלבום כי ממה שאני פחות או יותר הבנתי מפינק פלויד לרוב האלמנטים שהם משתמשים בהם יש איזה משמעות

holo

New member
אני מאוד ממליץ לך

להיכנס לפורום פינק פלויד! מנוהל על ידי המנהלת שיודעת הכל. תסתכל במאמרים של הפורום צריכה להיות תשובה שם.. אז אני אספר לך בקיצור שהחומה עוסקת בכל בחיים של רוג'ר ווטרס (מי שכתב את האלבום), במות אביו ובחיים בלי אבא, במערכת החינוך הקשה של אותה תקופה, בריחוק מהקהל, בגידות ועוד ירקות..

גלעד1987

New member
ניסיון לתשובה...

יכול להיות שאתה מתכוון ל-In the Flesh...? שם יש מעין הופעה (כחלק מהסיפור), שבה יש להקה שמחליפה את פינק החולה... ואז יש שם קהל שצועק משהו... או בסוף, ב-The Trial, כשכולם צועקים "Tear Down the Wall"... בכל אופן, אני חושב שזה דיסק שצריך לייחס אצלו פחות חשיבות לאלמנטים שפינק פלויד משתמשים בהם, ויותר חשיבות לפראנויה המתגברת וההרסנית של רוג'ר ווטרס... הוא כתב את האלבום אחרי התבודדות ארוכה בכפר, כשהוא היה במצב מנטלי לא מזהיר במיוחד... בכלל, לדיסק הזה של פינק פלויד אני מתחבר הרבה פחות מאשר לדיסקים כמו וויש, דארק סייד, פייפר או מדל (אני עדיין אוהב אותו מאוד, אבל פינק פלויד מבחינתי זה הישג מונומנטלי)... אם תשמע את "הבעד והנגד של טרמפים" של ווטרס, אתה תגלה שזה כמעט אותו דבר כמו החומה... וזה יכול להיות ממש מרגיז לעיתים... אני חושב שבחלקים נרחבים של האלסום, הגיטרה של גילמור מצילה אותו ממבוכה כלשהי... כמו ב"Hey You", כמובן "Comfortably Numb", או ב-"Don't Leave me Now"... אם אתה מחפש אלנטים פינק פלוידיים, תשמע חומר יותר מוקדם שלהם... הדיסקים שהזכרתי קודם מצויינים... אה, וכמובן - אל תשכח לקרוא את המאמר הנפלא של אורי ברייטמן על פינק פלויד באתר של מתקדם....

holo

New member
לא, הוא מתכוון ל

run like hell שהקהל צועק בהתחלה פינק פלויד, ולא זה לא בהופעה חיה..

גלעד1987

New member
אני חושב

שכוונתנו כאן היא אחת.... הרי כל האלבום הוא כמו מקשה אחת, יש רצף בין הרבה מהטראקים... וסופו של "In the Flesh" הוא גם תחילתו של "Run Like Hell".... לא?

holo

New member
לא, הקטע שהקהל צועק זה בהתחלה

של run like hell

meandmeandme

New member
ו...

ההתחלה של run like hell זה הסוף של in the flesh. רישמית זה באמת נמצא על ההתחלה של run like hell מבחינת החילוק לרצועות.

למעלה