the wall...

ובתי המשוגעים גם

אם זכרוני אינו מטעה אותי רוג´ר ווטרס גם גומר באיזה בית משוגעים באיזשהו שלב כמעט בשיר לפני האחרון- עוד משוכה של דיכוי בתי משוגעים

בהחלט (את גם יודעת את דעתי בעניין)

התיזה ה"פוליטית" של הסרט היא המאבק הנציחי של הרוח האנושית החופשית מול החברה השואפת להפוך אותו לחלק ממנה, האמצעי הראשון הוא ההורים, לאחר מיכן בית הספר, ואז החברה/חבר לאחר מיכן בית המשפט, למי שכל אלה לא עזרו יש את בית המשוגעים, שם משאירים את אלה שלא ניתן לנצח אותם. (דא"ג אני לא בטוח שזה באמת בית משוגעים אבל זה לא משנה, בהתחשב בהיסטוריה האישית של הפינק פלויד- סיד באראט- זה מתאים שזה יהיה בית משוגעים) נצחון הרוח, בסרט ובאלבום הוא לא השיחרור הפיזי, כי אם השבירה של החומה הפנימית, שהוצבה על ידי החברה והשיחרור הפנימי, שלאחריו הכבלים החיצוניים לא ממש משנים יותר.

THE FATRIX

New member
פיייי....

כמה פרשנויות... אני לא יודע למה הייתי "משותק" כמעט כל הסרט... פעם ראשונה שאני פוחד בסרט, בקטע של comfortably numb, כשהוא קורע את הדבר המגעיל הזה מהגוף... וראיתי את הפרשנות של רוג´ר אבל לא הבנתי את כולו (לא היה תרגום ): )

ganooov

New member
שאלה: ../images/Emo13.gif

אחי ראה DVD של הופעה של ווטרס עם להקה כלשהי (שלו?), והם ניגנו את The Wall. מישהו יודע איך קוראים לזה? מישהו ראה את הDVD הזה? שיהיה לכולנו יום נעים.

למעלה