The Truth

Gilliana

New member
The Truth ../images/Emo58.gif

אחרי שצפיתי אתמול בפרק בפעם השלישית בחיי - אני חייבת לומר לצערי את מה שאמרתי גם בעבר, רק באופן נחרץ הרבה יותר. בשתי מילים - לא משכנע. אצלי לפחות נוצר הרושם שכריס יצר פרק מאולץ רק כדי לסיים את הסדרה מבלי להשקיע בכך עודף מחשבה - המטרה היתה לתפור את הקצוות ותו לא. כך למשל, הפריצה של מאלדר למאונט Weather מגוחכת לגמרי - איך יכול אדם אחד להכנס לאחד מהמתקנים השמורים ביותר בארה"ב בקלות שכזו? גם אם הוא פוקס מאלדר? אני כבר לא מדברת על המשפט שדיברתי עליו בעבר רבות - מצב שאינו יתכן בשום מקרה על אדמת ארה"ב. בכלל, בעונה 9 - הסדרה החלה לאבד מאמינותה באופן מסחרר. כך למשל מסירתו של וויליאם לאימוץ. האם באמת חייזרים כל יכולים כפי שהם מוצגים לכל אורך הסדרה, בעלי טכנולוגיה מתקדמת פי כמה ומכה משלנו, לא יהיו מסוגלים לאתר את הילד בכל מקרה? האם זה לא היה ברור לסקאלי כי זהו המצב? יחד עם זאת, ולמרות ש-The truth היה פרק גרוע מבחינה עלילתית, אין ספק שהמסר שלו היה בין המסרים החזקים ביותר של הסדרה ובכלל. "אם זוהי האמת, במה עוד נותר להאמין?" שואלת סקאלי את מאלדר בחדרם שבמוטל בניו-מקסיקו. שאלה נפלאה לדעתי - שכן היא מבטלת באופן מוחלט את החייזרים כ-"אמונה" (דבר שאני מתנגדת לו לא מהיום) אלא קובעת את קיומם כעובדה ולא כדבר שאפשר להאמין או לא להאמין בו. מאלדר אומר ש-"המתים מדברים אלינו והם חלק מכח הרבה יותר גדול מאיתנו - הם אלו שיעזרו לנו לנצח במאבק". מאלדר נותן בעצם גושפנקא לאחת הפילוסופיות החזקות ביותר לדעתי, כי כולנו חלק מאיזה כח עצום שרובו ככולו נסתר מעינינו כמו גם הייעוד שלנו - nevertheless, כל אלו קיימים גם קיימים ואנו צריכים להשתדל לקבל את עצמנו כחלק מהמעגל הגדול והנסתר הזה ולא לקבל את הדברים כמובנים מאליהם ולראות רק את מה שממשי עבורנו. מהבחינה הזו אני חושבת שכריס עשה עבודה נהדרת - ואולי זו באמת היתה המטרה וכל שאר העלילה שימשה כתפאורה בלבד ולא היתה חשובה לצורך העניין.

והנה תגובתי (הלא) מלומדת...../images/Emo58.gif

אני מחלקת את התשובות לסעיפים על כל נושא... 1. נתחיל ביורש העצר וויליאם- כמו שאת יודעת , אימוצו נגע לליבי מאוד. במשך שעות וימים (ולפעמים לילות) תהיתי מה בדיוק ההגיון בלמסור אותו. מצאתי שתי תשובות שיכלו להניח את דעתי פחות או יותר. הראשונה, סקאלי בתוכה הייתה שבורה, אם כלפי חוץ היא הקרינה חוסן נפשי והתמודדות אולי בתוכה היא לא יכלה להתמוד עם החיסרון של מאלדר ובנוסף לגדל את בנם המשותף, להתמודד עם כל המוזריות בו לבד. להיות אם חד הורית זה לא קל, להוסיף על זה אבל על חיסרון של אהבת חייך, חייזרים וחטיפות של הילד כל שני וחמישי בערך הופך את העניין לקשה מנשוא. אני חושבת שאולי היא האמינה שהיא לא מסוגלת לזה ושהורים אחרים יעשו את זה טוב יותר, אולי היא חשבה שהם ייתנו לו הרבה יותר ממה שהיא יכלה לתת. הסיבה השניה היא חיצונית. כריס לא רצה לתת להם מטען ריגשי נוסף ש"יכביד" עליהם. את רואה את סקאלי רצה בניו מקסיקו בורחת ממסוקים כשתינוק בזרועותיה? הוא רצה להעניק לדמויות עוד אובדן, לתת להם עוד כעס ומניע למלחמה שלהם. בסופו של דבר, לאחר תשע שנים הם בעצם הגיעו לאותה נקודה- שניהם לבד מול כולם.. יש עוד סיבה קטנה, נוו באמת? מאלדר אבא? הוא בעצמו עוד ילד... 2. הפריצה להר וות'ר- טוב , הוא קיבל מפתח למקום. ואולי איזה טיפ איך להכנס. בכל זאת המעשן עזר לו.... חוץ מזה מאלדר חדר כבר למקומות שמורים ביותר ויצא מזה בזול.. מילא זה הבריחה מהכלא נראית לי הרבה יותר מוזרה.... 3. המסרים שאמרת הם נכונים. ובקשר למתים לא פעם אמרו את זה במהלך הסדרה.. "אנו קוברים את מתינו בחייהם, אנו שומעים אותם מדי יום. הם מדברים אלינו, רודפים אותנו, מתחננים למשמעות. המצפון אינו אלא קולם של המתים המנסה להציל אותנו מאובדננו שלנו"... זה סקאלי אמרה.. (או מאלדר?) אני חושבת שלכריס היה יותר חשוב לסיים את הסדרה עם מסר מאשר עם עלילה. כי בסופו של דבר מה שלקחנו איתנו הלאה הם המסרים וההשראה ולא העלילות... 4. העלילה- נוו מה לסגור קצוות זה לא חשוב?? וזהו להיום...

Gilliana

New member
בעניין הבריחה מהכלא...

אני מראש מתנצלת שלא הזכרתי את זה במקור -- זה בהחלט היה העניין התמוה מכל, אלא אם כן... (אני חושבת לי פתאום תוך כתיבה) שמישהו היה מעוניין שמאלדר יימלט. בואי נחשוב על זה ככה - אם מאלדר היה מוצא להורג, אז הבעיה נפתרה חלקית -סקאלי עדיין שם וזה כאב ראש לא פחות גדול מאשר מאלדר, מה גם שאם מאלדר יומת - היא תצא מגדרה עוד יותר כדי להוכיח את הקונספירציה. אז מה יותר פשוט לכאורה מאשר לתת לה להבריח אותו ואז לחסל לאת שניהם? הוא אסיר נמלט והיא מסייעת לאסיר נמלט - לא היתה ברירה, היו חייבים לחסל אותם... תירוץ טוב, נכון? פותר כמה וכמה בעיות במכה. לגבי וויליאם - כן, אני חושבת שאת אומרת דברים מאד נכונים, אני פחות מסכימה עם העניין של היכולת של סקאלי לגדל את הילד בעצמה (היא הרי חשבה על חד הוריות בעבר כפי שראינו ב- Per Manum) אבל בהחלט מהכוון של תינוק כמגביל את צעדיה. וכן - ככל שאני חושבת על זה יותר, המסר הוא בעצם העיקר - לאורך כל הסדרה המסרים היו החשובים יותר והעלילה בעצם הוותה רק את המסגרת למסרים. כמובן שבכל מה שנגע למיתולוגיה העלילה היתה חייבת להיות קונסיסטנטית ואמינה על מנת להעביר את המסר בצורה משכנעת, ב-The truth זה כבר היה פחות משמעותי.

טוב, אז ככה,

נכון שהיא חשבה על חד הורות לפני, אבל לא כשהילד חצי חייזר וכל העולם (כולל אישצו ואוחותו) רוצים להרוג אותו.. זה כבר משהו אחר..

1Shir

New member
../images/Emo45.gif יותר כיף כשרק שניהם ביחד..

כל הסדרה זה היה רק שניהם, וכשהם סוף סוף ביחד באמת - רוצים להכניס לי תינוק למשוואה הזו?! no fucking way אני אומרת.. אבל דווקא אני כן מסוגלת לדמיין את מאלדר כאבא.. בואי נאמר שמבין שניהם הוא יהיה בתפקיד ה"הורה המתירני"...

זה נכון שיותר כיף אבל../images/Emo58.gif

עדיף היה כבר שלא היו מביאים את וויליאם מלכתחילה.. זה פשוט טרגדיה מה שעשו שם.

1Shir

New member
לזה אני מסכימה.. אבל מה לעשות

שכן הביאו אותו??? כמה שלא ננסה להדחיק - זה מה שקרה..

Gilliana

New member
דייייי, מה קרה לך?

תינוק - השיתוף האולטימטיבי בין גבר ואשה, הדבר היחיד שהוא באמת, אבל באמת - מורכב משניהם, אין אין אין ושוב אין דבר יותר גדול מזה!!!

Gilliana

New member
כן, אבל האם זה לא קצת חריף...

להגיד על ילד "איכס"? ולמה את בעצם מתכוונת באיכס? עצם הקונספט או מה?

1Shir

New member
כן נראה לי שלגבי עצם הקונספט

ואולי זה היה קצת חריף אבל זו היתה תשובה חד משמעית לשאלתך הנחרצת..

eve6

New member
בעיני דווקא כל עניין התינוק

הוא סופר-רומנטי. חבל רק שחירבשו אותו כל כך יפה לקראת הסוף... אחד הדברים שעצבנו אותי ב"תיקים" (מעבר לכל אלפי הדברים שכן אהבתי), זה החיבה של היוצרים להפיל כל מני "פצצות" תסריטאיות, כמו ההריון של סקאלי - בשביל ליצור איזה שהוא שוק אצל הצופים - אבל בלי לחשוב על התוצאות. יש לי הרגשה שכריס לא ממש חשב איך הוא ישתמש בהריון של סקאלי אחרי "ראקויאם" (ידוע הרי שנכתבו שני סופים לפרק הזה, מכיוון שלא ידעו אם יחדשו את הסדרה לעונה שמינית או לא). כששדרו את הפרק, כבר ידעו על החידוש (והיתה אז גם מעין מסיבת עתונאים מגוחכת כזאת של "פוקס" עם דיויד וג'יליאן, יש לי את הקליפ איפשהוא). זה כמעט נראה שבשביל כריס זה היה כאילו: "אופס" - יש עונה שמינית. מה אני הולך לעשות עכשיו עם ההריון של סקאלי??

eve6

New member
אני לא ממש זוכרת

אבל עשיתי קצת תחקיר ב-GOOGLE וממה שמצאתי, כנראה שסקאלי לא היתה אמורה להיות בהריון - ובכל מקרה, במידה ולא היה חידוש של הסדרה, אי אפשר היה לחבר את כל הקצוות מבחינה תסריטאית במסגרת הזמן שנתנה לכותבים. אז ככה שבמידה מסויימת אולי טוב שהסדרה נמשכה עוד (לא שאהבתי את הכיוון, אבל בכל זאת).

1Shir

New member
למה מסיבת העיתונאים היתה מגוחכת?

ואת צודקת - מבחינתי הדבר היחיד שההריון הזה נתן זה באמת מעין "פצצה" תסריטאית שכזאת, אז היה כאן אפקט חזק של הפתעה ומתח ומשהו גדול שקרה, אבל חוץ מזה, זה היה ממש מיותר..

eve6

New member
כי שניהם נראו קצת

OUT OF PLACE כאילו, עשו מזה משהו נורא בומבסטי עם בכירי פוקס, וזה היה פשוט מוזר...

orityemini

New member
אני זוכרת את הקליפ הזה...

את מדברת על הקליפ שבו מציגים את דקובני, אנדרסון וקרטר והם עולים לבמה ולא ממש יודעים מה לעשות עם עצמם? זה היה משעשע.... ואכן היו 2 סופים (גם לפרק האמת היה סוף אחר, משהו עם הבית הלבן שמקבל הודעה שהפלישה החלה)

למעלה