the small print

Franz Ferdinand

New member
אווווווווו........ בשמחה!!! ../images/Emo6.gif

זה השיר שאני הכי אוהבת להסביר אותו... אז ככה: הרעיון הכללי של השיר הוא שמאט הוא השטן והוא מדבר אל מישהו שמוכר את נשמתו. עכשיו, קצת יותר לעומק: Take, Take all you need And I'll compensate your greed With broken hearts מאט אומר שהוא ייתן לאותו אדם את כל מה שהוא והוא יפצה את יצר החמדנות שלו בלבבות שבורים. הכוונה היא שאחרי שאותו אדם (נקרא לו "מרטין", אל תשאלו למה...) יקבל את כל מה שרצה אי פעם, הוא יצטרף לפרוש בשאת השיא ולמות (כנראה הלבבות השבורים יהיו של אלה שאוהבים אותו). Sell, And I'll sell your memories For fifteen pounds per year But just the good days אחרי שמרטין כבר יהיה שייך למאט (השטן) אז הוא יוכל לעשות איתו מה שירצה. מאט אומר שהוא ינצל את נשמתו של מרטין, כל הזרונות הטובים שלו, שמאט נתן לו, הוא אחר כך ייקח אותם בחזרה. בעצם, מרטין יהנה מכמה רגעים של אושר ואז הכל ייעלם. Say, It'll make you insane And it's bending the truth מאט אומר שמרטין יהיה הרוס אחרי שהוא יגלה איזו טעות הוא עשה, הוא פשוט ישתגע אבל מגיהנום אין דרך חזרה! מאט מספר שכל מה שמרטין ירגיש בחיים החדשים שלו יהיה אשלייה, רק עיוות של האמת המאכזבת שחייו של מרטין פשוט בזבל... You're to blame For all the life that you're losing טוב, זה ברור... הוא פשוט אומר שזו אשמתו של מרטין בלבד על בזבוב החיים העלובים שלו. הוא יכול לנסות ולשפר אותם אבל הוא בחר בדרך הקלה החוצה אז זו בעיה שלו! שירקב בגיהנום! You watch this space But I'm going all the way And be my slave to the grave אתה יכול להנות מחייך החדשים והמשופרים אך לא להרבה זמן כי אני הולך עד הסוף! אתה תהיה העבד שלי עד הקבר, אני אתעלל בך ואעשה בך מה שבא לי (כמו למכור את הזכרונות הטובים שלו). I'm a priest god never paid או, פה זו השורה האהובה עלי בכל השיר! מאט מדמה את השטן למן שליח מורד של אלוהים. כאילו הוא עבד פעם בשביל אלוהים, אולי במתן ניסים לאלה שמאוד זקוקים להם, אך הוא מרד באלוהים כי הוא אף פעם לא קיבל ממנו שום גמול על עבודתו הקשה, הוא ציפה שאלוהים ישלם לו בצורה כלשהי אז הוא מחליט לנצל את הכוח שלו, של עיוות המציאות, כדי לידון נשמות מבולבלות לחיים נצחיים של סבל בגיהנום. Hope, And I hope you've seen the light 'cause no-one really cares They're just pretending גם שורה זו די ברורה. מאט אומר שהוא מקווה שמרטין ניצל את ימי האושר הנצחי שלו לטובה כי אחרי זה למי באמת איכפת? למי איכפת אילו מעשים טובים עשית בחיי? אפילו אם היית צדיק, אתה עדיין שייך לי! זה שאני עכשיו אומר לך שאתה יכול לקבל כל מה שתרצה, אני עושה לך נס כי איכפת לי ממך, זה הכל רמאות! אני רק רוצה את הנשמה שלך! יש פה אירוניה מסויימת מאחר ומאט הוא אתאיסט... אולי זו דרכו המוזרה להניס את חוסר האמונה שלו באלוהים לשיר הזה. הוא כאילו "מורד" באלוהים, מאט עצמו, לא השטן בשיר... כנראה בגלל זה הוא גם כתב את השיר בגוף ראשון, כאילו הוא השטן... אבל לא יודעת, כל אחד והתאוריות שלו... טוב, כל השאר הסברתי כבר... מקווה שעזרתי

L A D Y B U G 2

New member
מעוד עזרת גם לי...ועל מאט האתאיסט..

גם בשיר Apocalypse please יש את המשפט: it's time we saw a miracle come on, it's time for something biblical אז אתאיסט או לא??? ואיך את מפרשת את המשפטים האלה?

Franz Ferdinand

New member
אמממ....

1. ישנה האפשרות שהשורה הזו פשוט מאוד מתאימה ומשרתת את הרעיון המרכזי בשיר ולמאט ממש לא היה אכפת לעשות בה שימוש. 2. יכול להיות שמאט לא מקשר ישירות בין התנ"ך לאלוהים. אולי הוא מאמין שהתנ"ך מבוסס על ניסים בלבד ולא על דברים שהיו אמורים לקרות ושום דבר לא היה יכול לשנות אותם (גורל). זה גם מאוד מתקשר לשורה הזו מהשיר... 3. יכול להיות שהוא בכלל לא אתאיסט ^_^

positive energy

New member
ביבליקל

תנכי, לדעתי זה לא קשור לאלוהים, אלא לנס או משהו אפי כמו שיש רק בתנך

positive energy

New member
שיר גאוני

אחד הטובים באלבום גם מצחיק אותי שהשיר הזה הוא בקצב של רוק נוצרי

L A D Y B U G 2

New member
כן שיר אדיר......../images/Emo22.gif

אני אוהבת מהדיסק את השירים apocalypse please ואת thoughts of a dying atheist במיוחד את הפזמון (רק איך שמאט שר
) It scares the hell out of me And the end is all I can see And It scares the hell out of me And the end is all I can see

gloria23

New member
../images/Emo45.gif הסבר יפה!

כל הכבוד אירנה! אחד השירים האהובים עלי, והראשונים של מיוז שהכרתי.

nobody175

New member
וואו

הסבר ממש מעולה! תודה רבה לך. בהקשר לדברים אחרים שאמרו בשרשור הזה, אני הבנתי שהוא אתאיסט בשיר thoughts of a dying athaist, בייחוד שהוא אומר את השורה שהכי אהובה עליי- Look through a faithless eye are you afraid to die? כל הקטע של אין מה לפחד למות בגלל שאין כלום אח"כ, או לחילופין, אם מסתכלים עלז ה בעין של בנאדם אתאיסט, הוא לא מפחד להתאבד כי כאילו להתאבד זה חטא, והוא לא מאמין בזה, אז הוא מרשה לעצמו להיות אדון לגורלו ובוחר להתאבד... ויכול להיות שפספסתי את הכוונה של השיר, אז סתם מעניין אותי מה הדיעה של אנשים אחרים...

the papercut

New member
הניק שלו זה "אלכוהליסט"

אז שאלתי אותו אם הוא אוהב וודקה, או שהוא שומע את הלהקה כאוס יוקיי..

למעלה