The rooftop of the world

ashmash

New member
The rooftop of the world

בעוד כשבועיים אני טס לסין למשך כחודשיים וחצי. שאלה לי למי שמכיר ויודע, לגבי הגעה לטיבט, הואיל והדבר מעט מורכב מסיבות פוליטיות... כיצד מגיעים לטיבט? כלומר מאילו מקומות אפשר לקחת אוטובוס ולנסוע (הבנתי שלמשל משנגדו האוטובוס הוא רק למקומיים בלבד ותיירים הנתפסים עליו צפויים למאסר)... האם יש אפשרות לטייל בחבל ארץ הזה גם ללא קבוצה מאורגנת ואם כן כיצד מוציאים את אישור המעבר לשם? תודה רבה על תשובות ובכלל, טיפים לשאר סין יתקבלו בברכה גם כן.

טיבט

כתבתי על זה כאן (http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=359&msgid=33645961). בכל מקרה - תשקול טוב אם שווה לך לקחת אוטובוס (מגולמוד) - זה יוצא 100$ יותר זול אבל כל מי שדיברנו איתו התחרט על זה - כמעט תמיד האוטובוס עוצר בגבהים - קר מאוד ואין אויר (48 שעות). הטיסה יוצאת מצ'נגדו (בערך 250$ כולל "מס קבוצה"). בתוך טיבט אין בעיה לטייל לבד, אבל מכיוון שבדר"כ צריך ג'יפים - מתארגנים 3-5 אנשים בקבוצה ושוכרים ג'יפ + נהג (אסור לזרים לנהוג, ובחלקים מטיבט גם אסור לתפוס טרמפים). אם אתה ממשיך לנפאל (מאוד מומלץ...) הדרך לנפאל עם מעבר ב everest base camp מדהימה. תהנה!

ashmash

New member
תודה על ההסבר והקישור

אני לא ממשיך להודו ונפאל, לפחות לא הפעם... הטיול מתמקד בסין. לגבי טיול מאורגן בטיסה, האם ישנם כמה אורכים של טיול שאפשר לעשות (מבחינת מספר ימים), האם אפשר להפרד מהקבוצה לאחר הטיול ולטייל עוד באופן עצמאי (מבחינת האישור שמקבלים) וכמה באמת אפשר להספיק לראות במספר הימים המצומצם? כמו כן, האם ישנן כמה חברות המפעילות את הטיול, או שמדובר בחברה אחת?

תלוי בויזה

אנחנו נכנסנו מנפאל, אז היינו מוגבלים כי מקבלים ויזה רק לשבועיים - אבל ה"קבוצה" היא רק לצורך הכניסה (מנפאל הכניסה לוקחת חמישה ימים, אז בכל זאת יש 5 ימים קבוצתיים). לפני שנה אם נכנסת מסין יכולת להישאר כאורך הויזה לסין (אם מוציאים בהונגקונג - 3 חודשים), אבל הסינים משנים דברים כאלו לעיתים קרובות... (תנסה לשאול בפורומים של הלונלי למידע יותר עדכני) גם בשבועיים-שלושה אפשר לראות לא מעט (למעשה יש הצדקה ליותר רק אם אתה מתכוון להגיע להר קאליש). לא נכנסתי מסין אבל הבנתי שיש כמה משרדי נסיעות (עם אותם מחירים) בצ'נגדו. וגם אם אתה לא ממשיך לנפאל, כדאי מאוד לקחת ג'יפ ל everest base camp - הדרך מדהימה ויש המון לראות בדרך. (ד.א. - אם אתה לא חוזר לסין - נדמה לי ש טיסה הלוך ושוב זה 400$)

ashmash

New member
לגבי טיסה וקבוצה משאנגדו

אם אני טס בקבוצה, האם זה לא מגביל אותי גם לגבי טיסה חזרה? או שקיימת אפשרות לטוס לדוגמא לשבועיים, כאשר מתחילים עם הקבוצה ואח"כ מטיילים לבד? בכל מקרה, אני מגיע מהונג קונג בתחילת הטיול, עם ויזה של שלושה חודשים, כך שויזה לסין היא לא הבעיה, אלא האשרה המיוחדת לטיבט, אשר את מהותה לא הבנתי עד תום.

למעלה