The rightful king

עצוב לומר

אבל המלך היחיד שבאמת היה משכין שלום בווסטרוז הוא לא אחר מאשר- טיווין לאניסטר. אי אפשר להתעלם מהעובדה שהאיש פשוט ידע לשלוט.

אבל אם השאלה היא למי "מגיע" להיות מלך- על זה כבר דובר רבות מאד באינספור שירשורים ארוכים כאן בפורום. בסוף זה תמיד מתכנס ל: סטאניס או דאני, באראתיאון או טארגריין.

Zarniwoop

New member
באמת?

זה שלום מה שהוא יצר בצפון? להרוג את המלך שלהם ולהביא להם שליט שהם לא אוהבים? תודות זה מתבשל שם עכשיו עוד מרד.
שלום זה להכיר במלך בצפון ולתת לצפוניים את הצפון, משהו שטאיווין לא היה עושה.

מבחינתו הם מורדים

והוא טיפל בהם ככאלה.
אל תשכח, טיווין איננו המלך! הוא נאלץ להתמודד עם הצרות שיוצרים לו בתו ונכדו. האם טיווין היה משאיר אדמה חרוכה כדי לעלות לשלטון- בהחלט.
אך לאחר שהיה (היפותטית) עולה על כס השלטון ומדכא את שרידי המרד, הממלכה הייתה משגשגת.
בל נשכח שהוא החזיק את הממלכה על גבו 20 שנה למרות המלך המטורף! זה גורם לך לחשוב איך הייתה נראית הממלכה אם הוא היה מושיב את הישבן הגרום שלו על הכסא.

Zarniwoop

New member
גם אם הוא היה מלך

הוא עדיין שם את בולטון כשולט הצפון. הצפון זוכר ושוב יש לו מרד על הידיים. את הבלגן הזה אי אפשר לתקן עם עוד דם.

אתה שוכח

טיווין אומר במפורש שבולטון הוא סה"כ פיתרון ביניים כדי להכין את הצפון לקבל בזרועות פתוחות את טיריון, שיביא יורש אמיתי של בית סטארק (דרך סאנסה) לווינטרפל. תאמין לי, טיווין לא אהבל. האהבל פה הוא בולטון, שחושב שהוא בליגה של טיווין מבחינת עורמה ודם קר- אבל הוא אפילו לא התקרב לקרסוליים של אבא לאניסטר...

rsmb1

New member
האמת שזה מהלך מוגזם

מילא לתת לצפוני כמו בולטון (גם אם בוגד שאחראי לטבח של עשרות צפוניים בחתונה האדומה) להשתלט על הצפון, אבל כמה סיכוי יש שכל (זה לא רק וינטרפל) אנשי הצפון יקבלו עליהם את ריבונותו של טיריון שהוא בעיניהם גמד מעוות, שכולם שמחים להאשים אותו בכל דבר רע שקורה להם כי זו האופציה הקלה.

אלפים. לא עשרות.

בזמן שטבחו באצילים בתאומים, מוטטו את האוהלים הספוגים בשמן על צבא סטארק, שרפו אותם על יושביהם וקטלו את הנמלטים.

rsmb1

New member
לספרים

כנראה שהמרד לא היה מצליח להתרומם אם טיווין היה בחיים כי הוא לא היה כזה אדיוט לשחרר את הבן היחיד שנותר למאנדרלי.

agamkedem

New member
טיווין בהחלט היה עושה.

כשהוא משוחח עם טיריון, קצת אחרי ההוצאה להורג של נד, הוא מתלונן על ההחלטה של ג'ופרי ואוזלת היד של סרסיי, ואומר (אם אני זוכר נכון) שהוא היה נותן לאדארד להישבע לשחורים ומשכין שלום עם הסטארקים. אם המלך לא היה מטורף והמלכה העוצרת לא הייתה טיפשה, טיווין היה מצליח לעצור את המרד בצפון לפני שהוא היה מתחיל.

אני בערך איתך

טייווין, עם כל חוסר המעצורים שלו, אחראי לשנים ארוכות של שלום כימין של הטראגריינים.

אבל עם כל הצער שבדבר, אחרי מה שקרה בסוף הספר השלישי טייוין לא כשיר לשבת אפילו על האסלה במגדל הימין, שלא לומר כס הברזל. דהיינו המועמדות שלו לא חוקית יותר מהמועמדות של אאיגון הכובש, או של כל דמות היסטורית מתה אחרת.

ברור שסטאניס לא

בנאדם שמקצץ את האצבעות של מי שהציל אותו במצור? צר לי, מלך צריך להיות חכם, ולא רק צודק.

דאני יכולה להיות מלכה מצויינת, ונראה שמרטין מגדל אותה לתפקיד לאט לאט - אלא שבמצבה הנוכחי היא לא ממש כשירה לשלוט.

במובן מסויים, לא משנה מי המלך כמו שמשנה מי הימין. המלך יכול להיות סנילי ייצוגי, מוסכם על כולם כסמל, והימין יכול לנהל את ההצגה בפועל. זה עבד במשך מאות שנים, בווסטרוז ובמציאות ההיסטורית של כדור הארץ, וזה יכול לעבוד שוב. בהקשר הזה אפשר לשים על הכיסא את סר לוראס, בחור חינני עם תדמית ציבורית נהדרת, מבית שלא מאיים על אף אחד (הבתים האחרים, העתיקים יותר, יעקמו את האף כמובן, אבל חוסר הסנוביות של טיירל משחק לחלוטין לטובתו), ולצדו כיד ימינו הייתי שם את טיריון. אולי הייתי מחתן את טיריון עם ליידי אולנה, כי בכל מקרה סביר שהיא תבחש בקלחת אם הנכד שלה יישב על הכסא, אז למה שזה לא יהיה רשמי? עם השכל שלהם, המשאבים שלהם (טיירל + לאניסטר = עוצמה כלכלית ללא מתחרים), הערצת ההמונים לסר לוראס והאומץ הבלתי ניתן להכחשה שלו (כפי שהוכח בדרגונסטון), יש לנו שילוב מנצח עם מספיק עוצמה כדי להחזיק את הבתים הסנוביים שהם מועמדים "טבעיים" יותר במקום ולשמור על שלום הממלכה.

אפשרות אחרת היא סר ג'יימי כימין (בתנאי שלצדו יהיה טיריון כממונה על המעות או כראש סוכני החרש), ודוראן מארטל כמלך. יש תביעה (המארטלים הם חצי טראגריינים, אחרי יותר מדור אחד של זיווג בין שתי המשפחות), וכאיזון להססנות האגדית של מארטל יש את סר ג'יימי התבגר מאוד אחרי ההרפתקה שלו בארצות הנהר, והוכיח את עצמו יפה בשלבים הסופיים של המלחמה בארצות הנהר - הייתי נותן לו את המלוכה אלמלי הלאניסטרים היו שנואים כל כך, ואלמלי היה לג'יימי עבר אפל (קטילת המלך, כעננה שחורה ציבורית, והשלכת בראן מהחלון כעננה שחורה אישית. לא משנה כמה הוא התבגר מאז, יש דברים שאחריהם אתה לא ראוי להיעשות מלך). את הפאשלות של הצמד יימנע טיריון, שיהיה לו תפקיד משמעותי מספיק כדי להשפיע אבל לא פומבי מספיק כדי למשוך את שנאת ההמונים.

אפשרות אחרת היא פיצול הממלכה חזרה לשבע ממלכות: לכאורה פתרון רע, אבל למעשה שבע הממלכות היוו יחידה תרבותית וחברתית אחד גם כשהן היו מפוצלות (כל הממלכות הכירו בחשיבות החומה ומשמר הלילה, כולן הכירו במסדר המלומדים מאולדטאון), ככה שאם נוציא מהמשחק את הכח המוחלט של כס ברזל אחד (על כל הבעיות שכח מוחלט כזה יוצר, כמו מלחמות אזרחים חוזרות ונשנות על כל הקופה) ונעמיד במקומו מאזן כוחות עדין, שבו אין ממש שאלה לגבי מי יהיה השליט של כל ממלכה (הלורדים הגדולים הנוכחיים הם שליטים פחות או יותר בלתי מעורערים בנחלות שלהם ממילא). אם טובת הממלכה לנגד עיניי, הפיצול שלה בהחלט יכול לשרת את המטרה של מירב האושר למירב האנשים מירב הזמן.

למעלה