The Prophet Song

dudy1234

New member
The Prophet Song

בעקבות דרישה לדיונים יותר מכוונים על השירים של קווין ועייפות מדיונים על פיסיקה החלטתי לדון בשיר הזה. מה דעתכם על הקולות באמצע השיר?. למי שפיספס פרדי, בריאן ורוג'ר מבצעים הרמוניה בשלושה קולות בלי מוזיקה.. דבר מדהים ביותר לדעתי.. אהבתם? לא אהבתם?.. אתם חושבים שזה היה מיותר?.. מקורי?

זה בעיקר פרדי...

בריאן ורוג'ר נכנסים לקראת הסוף. אני חושב שזה היה נסיון מעניין, הביצוע היה יכול להיות יותר טוב לדעתי אבל הוא עדיין לא גורע מהשיר... ד"א, בהופעה בהייד פארק משנת 76' אפקט ההכפלה לא עבד מסיבה כלשהי ופרדי היה צריך לבצע הכל לבד. מאד הפתיע אותי לראות שהוא באמת עשה את הכל בלי הכפלות. הנה המקור. ופה יש גרסא שעברה שיפוץ ו"הדביקו" עליה הכפלות. אני אישית, מעדיף את המקור.

זה לא השרשור..אבל..

אוי. חיכיתי להגיד את זה, אחרי תשעה ימים שלא שמעתי קווין ו25 שלא אכלתי : שמעתי היום בערב קווין !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. סורי על האי קשר...:] זה פשוט לא נראה לי נושא כזה חשוב לפתוח עליו הודעה חדשה..:]

BQL

New member
........

היה איזה יום, סוף שנה נראה לי, שישבתי על הדשא עם עוד כמה, והייתי חייבת להשמיע להם את השיר הזה, דווקא כאלה ששומעים לא מעט מוזיקה כבדה, והתגובות היו מ "משעמם" ל"מה זה הדבר הזה" ו"למה זה לא נגמר". אני דווקא אוהבת את השיר הזה והייתה לי תקופה שאפילו שמעתי אותו בלופים, אבל זה דורש זמן הסתגלות. אני מכירה את הגרסה מהייד פארק, וכבר שמעתי אותה כמה פעמים, גם שמעתי שהמכפיל לא עבד. מכל הסיפור החלק המדהים הוא איך שפרדי החזיק את כל השיר, לא קל בכלל.... לדעתי הגרסת סטודיו הכי טובה, אבל על הבמה יש לשיר יותר עצמתיות. זהו בגדול.

Ms Leroy Brown

New member
'דורש זמן הסתגלות' זאת הגדרה מעולה..

הכרתי את השיר בשלב מאוחר יחסית, ופעם ראשונה ששמעתי אותו לא הפסקתי לצחוק, בעיקר מהמחשבה שהם כ"כ גאונים-קרועים שכאלה, ואיזה אומץ היה להם
בכ"מ אני מאוד אוהבת את השיר. אחד הדובדבנים של a night at the opera:)

y o u a n d i

New member
דווקא לדעתי הוא לא דודבן של אלבום כל-כך טוב.

יכול להיות שאם הוא היה יוצא באלבום אחר אז הייתי אוהב אותו יותר. אני יודע שרובכם לא יסכים איתי אבל זה הטעם הפגום שלי....

skjg

New member
גם אני לא כל כך אוהבת אותו

אני אוהבת את ההתחלה והסוף אבל דווקא את הקולות באמצע אני לא אוהבת... זה כבר מוזר לי מידי. אין לי משהו נגד שירת א-קאפלה כזאת אבל אני פשוט לא אוהבת את המנגינות הספציפיות שהם עושים שם. שנקים מועדון בעלי טעם פגום?

khammel

New member
שיר גאוני בעיני

היו תקופות שחרשתי עליו והיו תקופות שלא הבנתי פתאום מה מצאתי בשיר, אבל נכון להיום, השיר הזה הוא גאוני בעיני מבחינת מלאכת ההרכבה המוסיקלית שבו והתעוזה שנדרשה כדי להוציא כזה שיר על אלבום. שלא לדבר על זה שבריאן לימד את עצמו לנגן על קוטו. וכמובן שניגן על נבל בשביל ה-outro בכניסה ל-LOML. מה שכן, יש שם את החיתוך הכי מוזר בעולם בין שתי יצירות. לא מצליחה להבין למה LOML מתחיל איפה שמתחיל. אני מניחה שזה אמור להיות קשור לקונספט החלום של השיר, אבל... לא יודעת. לא אוהבת את זה.

Teo Toriatt

New member
שיר הזוי

במובן החיובי של המילה. שיר נהדר, אהבתי את המילים, קצת אפוקליפסה תמיד עשתה טוב לסרטים וסיפורים אז גם לשירים. הכפלת הקולות נשמעת כמו ניסוי כלים ל"גלילאו" שמגיע אח"כ - והאמת ניסוי כלים שמאפיל על התוצר אח"כ. כלומר הקטע בבוהמיין בהחלט מוצלח ונהדר, אך כאן אפשר ממש להבין איך אפשר ליצור אקפלה נהדרת בהכפלה די בסיסית של הקולות. המוזיקה נהדרת, הרבה דרמטיות, ופומפוזיות שדי מזכירים את Queen II והאמת השיר תמיד התחבר לי לאלבום ההוא, ויכל לדעתי להתאים לו באופן מושלם..... פרט טריוויה: זה השיר עם הכי הרבה מילים של Queen.... (וזה בלי לספור את ההכפלות
)

למעלה