the one that gut away

the one that gut away

חייו של אוהב מוסיקה הם מרוץ בילתי נגמר להאזין לכל דבר אפשרי ולרכוש את הדברים הטובים שחסרים לו, לפעמים גם אחרי שבנית לעצמך תקליטיה/דיסקיה מכובדת אתה פתאום מגלה שיש איזו שהיא קלאסיקה שחסרה לך, שלא קנית בזמן, שלא השגת או שסתם לא ידעת על קיומה, נזכרתי בכך השבוע כשבעקבות רכישת רהיטים (סוף סוך יש לי מקום מתאים לכל התקליטים והדיסקים), שמתי לב שבעצם אין לי את slowhand המצויין של אריק קלפטון (אני יכול להשבע שקניתי אותו), לאחר חקירה קצרה גילתי שגם אוסף הפרוג שלי לא משובח כמו שחשבתי (4 קינג קרימזון, 6 ג'ט'רו טאל, 2 רנאסאנס, קרוון אחד, 4 ג'נסיס 14 פינק פלוייד 3 ELP ועוד כל מיני בודדים ובלי אף yes), אז החדשות הטובות הם שיש לי הרבה מה לקנות, החדשות הרעות הן שהתקליטיה שלי לא כל כך שווה כמו שחשבתי. אז מה חסר לכם?, איזה אלבום אתם מתבישים להודות שאין לכם?

אממ...

אני לא ממש קבועה כאן, אבל לסקר הזה אני יכולה לענות..ובטח אני אהיה זאת שהתקליטיה שלה הכי לא שווה.. אבל בואו לא נכנס לזה
הדיסק שהבנתי שחיי הם לא חיים בלעדיו הוא טומי של 'המי'.. אז..למרות שהיו לי כמה דיסקים בעדיפות גבוהה יותר-עכשיו הוא המטרה הראשונה שלי
אני אעשה סקירה קטנה של מה שיש לי ואולי אחזור לכאן בבושת פנים לדווח..
יומטוב

הי שלכת

אני שמח לראות אותך גם כאן, מקווה שנראה אותך יותר
. בקשר לטומי, רק כדאי לשים לב שאת קונה את האלבום המקורי ולא את פס קול הסרט.

../images/Emo9.gif

קניתי היום את 'טומי'..חדש דנדש מטאוור רקורדס.. עלה לי 49.90! ואפילו שיחה חביבה ביותר עם המוכר
אז..עכשיו התקליטיה שלי שווה טיפה יותר
למרות שלאחר עיון קצר, גיליתי שיש לי די הרבה דברים שווים.. כמובן שזה בעזרתו האדיבה של דוד שלי, שנתן לי את אוסף התקליטים שלו.. מצאתי שם שלושה תקליטים של פינק פלויד (החומה, דארק סייד ווויש) יש לי הופעה של האבנים המתגלגלות, אחד של דיויד בואי, אחד של קווין, ביטלס, מייק אולדפילד, בוב מארלי, משינה, שלום חנוך, קרול קינג, ועוד כמה.. ובאוסף הדיסקים שלי גם לא חסרים גדולים למיניהם, צ'ילי פפרז, פינק פלויד, פרל ג'אם, רדיוהד, r.e.m, ביורק, ברי סחרוף, נטאשה, לוריין היל ועוד רבים וטובים.. ככה שבהסתכלות שניה, יש לי תקליטיה די מכובדת
אממ..טוב, המטרה הבאה שלי היא yes\camel..המלצות יתקבלו בברכה:) ערבטוב

נשמח לשמוע איך היה

בקשר לקאמל, יש דף אחד אחורה שרשור להמלצות על אלבומים שלהם. אני אכתוב משהו על זה יותר מאוחר גם כאן.

../images/Emo41.gif

בקשר לאיך היה..אז אתמול בלילה לקחתי את זה לשמיעה ראשונה בדיסקמן, הצטיידתי כמובן במאמר שmeandmeandme כתב, ועזר לי להבין הרבה, ובנוסף גם עקבתי אחרי המילים של הסיפרון (המושקע מאוד יש לציין..
) אממ, אני חושבת שאלבום כזה מצריך הרבה יותר מהאזנה אחת (שבאמצע נרדמתי כי כבר היה 4 בבוקר..ואז כשקמתי גיליתי שאני ברצועה האחרונה בדיסק
) והתעמקות במילים. כאמור זה אלבום קונספט, ואני מניחה שאם הייתי צלולה יותר אז גם המסר היה מגיע אלי מהר יותר..אבל שוב, אני צריכה לקחת את זה להאזנה חוזרת ואז בטח אני גם אוכל לחזור עם רשמים אובייקטיבים יותר
ובקשר לקאמל ויס..ראיתי את ההמלצות.. מה שלא בדקתי זה אם יש איזה מאמר-ביקורת עליהם וחוץ מיזה, אני באמת אשמח אם אתה תכתוב על זה משו
אה, כן, וגם אני מאוד שמחה להצטרף לשורותיכם
[אולי אני אציל את הכבוד האבוד שלי ואמלא חסרים עמוקים בכל מה שנוגע ברוק\פרוג ודומיהם..
]

בכיף ../images/Emo13.gif

סוף סוף לכתוב על מוסיקה. אז ככה: כתבתי פה מאמר על אלבום ההופעה של כאמל והוא ההמלצה הראשונה שלי, באלבום הזה יש ביצוע מלא ל snow goose יצירה שהיא בד"כ הכניסה של מרבית האנשים לעולם המופלא של הגמל ומאחר ואותו קל יותר להשיג היום אולי כדאי לך להתחיל איתו. בנוסף לשני אלו, יש כמובן את mirage המצויין מ 1974, האלבום השני של הלהקה שחשף אותו בפני הקהל הרחב והוא הסיבה לויכוח הגדול בין מעריציה: האם mirage הוא האלבום הכי טוב של קאמל או שמא snow goose בכל מקרה מדובר באלבום מעולה. הייתי רוה להמשיך ולהמליץ על עוד שני אלבומים: Moonmadness מ 1976, שכמו שכתבתי כבר פעם יזכיר כנראה למעריצי פינק פלוייד קצת את wish you were here, בגיטרות החלליות שלו, בכל מקרה אני ממליץ על הקטע Lunar Sea מתוך האלבום הזה. אחרי ה snow goose ו Moonmadness חוותה הלקה ירידה קלה ביכולתה לרגש את המעריצים, אולם כמו לכל כלל גם לזה יוצא דופן, היוצא דופן הוא האלבום המצויין nude שיצא ב 1981 (מי אמר שלא עשו דברים טובים בשנות השמונים) האלבום הזה שהוא מעיין ויתור של מנהיג הלהקה דיוויד לאטמיר להשמע "כמו snow goose" הוא לדעתי אחד המצולחים שלהם (במיוחד קטע הנושא nude שהוא אחד הטובים של הלהקה בכל הזמנים, גם אם הוא טיפה סנטימנטלי מידיי. בקשר ל yes יש פה מומחים גדולים ממני.

GeForce 5

New member
מי אמר שלא עשו בשנות ה-80../images/Emo35.gif../images/Emo26.gif

אפשר לשנות את המשפט ולהגיד שלא עשו משנת 82... כי כל הדוגמאות הטובות של שנות ה-80 נכנסות לקטגוריית 80'-81'
בנוגע ל-Camel אני חושב שגם אני צריך להתפתח בכיוון, יש לי את Snow Goose ואת A Live Record (כשבעצם החלק השני הוא Snow Goose בהופעה... ענק!), נראה לי שאלך בעקבות המלצותיך לכיוון של Mirage ו-Moonmadness, אולי אח"כ נשמע את Nude. אגב, את שני אלו אפשר למצוא בארץ
כי את Live Record נאלצתי להזמין באינטרנט (ומה שנשאר לי ממנו זה העותק במחשב, אחרי שהאקסית שלי ברחה איתו למזרח...
)

LadyG

New member
את האמת...די הרבה

אבל נתחיל באלה שברגע זה הכי "לוחצים" לי. לא ברור לי איך הגעתי עד הלום בלי לד זפלין I . בתור חובבת הזפלינים, אני מרגישה בחסך. ולא ברור לי איך אין בתקליטיה שלי את Tea for the Tillerman של קת סטיבנס. איכשהו פיספסתי אותו. ועם יד על הלב, אז אין לי את Snow Goose , הפעם לא באשמתי. היה לי אבל זה מה שקורה כשמשאילים תקליטים ולא דואגים לוודא שהם חוזרים למקומם. על שני הראשונים אני מתכוונת לתקן את המצב עד לסוף השבוע הקרוב. לגבי קאמל, קצת קשה לי נפשית לקנות אלבום שכבר היה לי. ולא אמרתי אף מילה על החוסרים שלי בנושא הסטונס, אבל זו כבר סיבה למאמר.

snow goose ממש זול

מוכרים אותו את הדיסק ה"מקורי" ב-30, ואת גרסת הרימסטרד עם בונוסים ב-40. איפה? בדיסק סנטר ראיתי.

yoavsc

New member
הכי חסר לי כרגע

זה שאין לי שום אלבום של הנדריקס.

קיר קמט

New member
אין לי כלום, פשוט כלום

התקליטייה שלי היא בושה לי ולעוד כמה אנשים , אבל אני רוצה לפחות להשלים את החסכים שחסרים לי כדי להשלים את הדלתות , ואני צריך את LA WOMAN בשביל זה. (וגם את הדיסק בהופעה חיה.)

ThE RhythM

New member
הכינו את עצמכם

תחזיקו חזק נראה שיש לנו מנצח בתור אחד שדווקא יש לו לא מעט אלבומים בבית, אני מודה פה בבושת פנים שאין ברשותי את Sgt. pepper's lonely heart club band זה עוול שאני חייב לכפר עליו מהר מהר אני יודע...

יש לך 2 אפשרויות

1. ללכת לחנות המוסיקה הקרובה לביתך ולרכוש את הדיסק (נדמה לי שיש לו הוצאה חדשה ומהודרת שיצא לפני כמה שנים). 2. להשיג אקדח...

קיר קמט

New member
ניצחתי

אין לי אף דיסק אחד לרפואה של הביטלס בבית. גם לא אחד של דיפ פרפל וגם לא של בלאק סבאת'. וטכנית, גם אין לי דיסק אחד של פינק פלויד. לפחות לא על גביי דיסק.. אתם יודעים מה, אני אתוודה כאן. יש לי למעלה מ3000 שירים במחשב, כולל אלבומים שלמים, אבל התוצאה היא שכמעט אין לי דיסקים - לא בגלל שאני לא רוצה לקנות, אני נורא אוהב לקנות דיסקים, אבל אין לי כסף בכלל.

קיר קמט

New member
ואחריי ספירה

יש לי בבית 9 אלבומים מתוך 100 אלבומי החובה של הפורום. זה נותן לכם מושג ? 3 מתוכם בעברית..

noosh

New member
אין לי כלוםםם!!

חחח בדיוק עכשיו קניתי ארונית דיסקים חדשה (היא במגמת שיפוץ וציור ברגעים אלו ממש
), ויצא לי לעבור על אוסף הדיסקים שלי, וגיליתי ש...... אני פשוט מתביישת בו! אוקיי, אז יש להתחשב בעובדה שאני רק שנה אחת בכל הקטע הזה, וכל הזמן לומדת דברים חדשים, אז יש לי תירוץ טוב לכך.. אבל בינתיים אין לי אפילו אלבום אחד של הביטלס, וגם לא.... תחזיקו חזק - של לד זפלין.. אבל זה פשוט כי... דיסקים זה עסק די יקר בימינו, ופטיפון אין לי, אז אי אפשר לקנות.. אחרת הייתי מפוצצת את הארונית הזאת בכ"כ הרבה דיסקים! מזל שהאחים שלי היו מקשיבים ללהקות האלו, כי את הרוב לקחתי מהם...

GeForce 5

New member
אני דווקא במצב טוב עכשיו...../images/Emo26.gif

כל החיים אני במרדף אחרי מוסיקה... היום לאחר שנטשתי את הפטיפון (מעצלנות, השָלַט...), אני בעלים גאים של כ-400 דיסקים (נאמר 300 מתוכם טובים והשאר מימים אחרים...) ועוד קרוב ל-100 דיסקים שהאל יודע איפה הם (אתה נוסע לחו"ל לשנה? תביא אני אשמור לך על הדיסקים של Deep Purple ושאר חברים טובים ש"שכחו" להחזיר...)... אבל, כמו שפתחתי ואמרתי המצב שלי היום טוב, כיוון שיש לי רשימת דיסקים שכבר קניתי וטרם הספיקותי לשמוע, כמובן שיש לי רשימה לאח"כ וקודם כל להחזיר את הדיסקים של Deep Purple כמובן... אחרי שאספיק לשמוע כמו שצריך את מה שכבר קניתי ואחרי Deep Purple אני מתכוון להרחיב את שמיעתי בכיוון של yes שלצערי רק 2 משלהם ברשותי (אגב כמה יש להם? דיסקוגרפיה מישהו?) ועוד משהו קטן... אני דווקא שמח שאני בינתיים לא מספיק לשמוע ולקנות את כל מה שאני רוצה, כיוון שהכיוון שהמוסיקה הולכת אליו בשנים האחרונות הוא במסלול הנגדי שלי ו... אם אני אקנה ואשמע כבר עכשיו את הכל, מה אני אעשה ב-50 השנים הבאות

למעלה