The O.C. Vs. One Tree Hill

Chandler Rulz

New member
The O.C. Vs. One Tree Hill

נתחיל מההתחלה אני מניח.. ב-2003 הופיעו שתי סדרות נורא דומות, "האו.סי." על תיכוניסטים וצרותיהם בקליפורניה, ו"מגרש ביתי" על.. well, תיכוניסטים וצרותיהם ב"טרי היל", עיירה בצפון קרולינה.. באותה שנה לא ראיתי אף אחת מהם. ב-2004 המליצו לי על האו.סי., צפיתי בעונה הראשונה כולה וממש אהבתי את הסדרה ולכן כשהמליצו לי אחרי זה על "מגרש ביתי", דחיתי אותה די מהר בטיעון ש"מספיקה לי דרמת תיכון אחת, אני מעדיף להשאר איתה". כשערוץ 10 הואיל בטובו לשדר את העונה הראשונה של "מגרש ביתי" החלטתי לראות אותה, די נהנתי. וחיכיתי לעונה השניה.. אחרי שצפיתי גם בשניה (שנגמרה לפני שבועיים בערוץ 10), כבר לא חיכיתי לשלישית... הורדתי אותה (ואת זו שאחריה).. הסדרה הזאת מילתה את ה"חלל" הזה שהאו.סי., שהתדרדרה בעונתה השלישית (וחצי מהראשונה), השאירה באיזור הזה במוח שמתקיים מסדרות תיכוניסטים. בקיצור, אני רוצה להגיד שאולי עשיתי טעות כשבחרתי לא לראות את "מגרש ביתי" עוד בתיכון, הסדרה גרמה לי לחשוב על כמה דברים שהייתי עושה אחרת עכשיו, אבל זה עדיין לא מנע ממני להנות מהסדרה הזאת גם עכשיו, שנתיים כמעט אחרי תיכון. אז אמנם הסדרה היא לא איזה באזז כזה שמדברים עליו (כמו לוסט, פריזן ברייק, הירוס), אבל בשבועות האחרונים אני מצאתי את עצמי רואה פרק אחרי פרק ואין כמעט פרקים רעים, מה שאני לא יכול להגיד בלב שלם על המתחרה הגדולה, האו.סי. טוב, חפרתי קצת, אבל אני הייתי חייב להגיד את זה: One Tree Hill - התמכרתי.

בוביץ

New member
דווקא מגרש ביתי אני לא כזה סובל

כי הרבה פעמים מגיעים לפרקים שנראה שהם מגיעים לעלילות מעולות ומעניינות שיכולות להיות מלאות פוטנציאל ואז הם הורסים את זה .. לרוב היא בינונית ומטה... דווקא אני מאד אוהב את מה שאני רואה בעונה הרביעית של האוסי אם כבר מזכירים אותה..

mikmik000

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה.

גם אני מודה שהסדרה הראשונה מבין שתיהן שראיתי הייתה האוסי.. בהתחלה כ"כ אהבתי את זה.. העונה הראשונה הייתה מעולה, והעונה השנייה הייתה גם היא סבבה.. ומשם הכל התדרדר. העונה השלישית הייתה כ"כ גרועה, שכבר לא היה לי כוח אפילו לטרוח ולהוריד את הרביעית, ולא ראיתי פרק ממנה עד היום, אפילו שהיא משודרת כבר ביס. את מגרש ביתי התחלתי להוריד רק כשביס שודרה כבר העונה השנייה, והיא כ"כ מעולה! הייתי בטוחה שבעונה השלישית, או אפילו הרביעית כבר ירד לי ממנה.. אבל ממש לא. הדבר שהכי יפה במגרש ביתי הוא שהיוצרים שלה יודעים להכניס מידי פעם פרקים וספיישלים עצובים\מרגשים\מפחידים שעושים לך ממש את כל העונה. כל הקטע עם הירי בבית הספר למשל, או הקטע עם דרק ה"אח" של פייטון, והקטעים עם קפסולת הזמן.. אלה קטעים נורא מיוחדים שממש עשו לי את הסדרה. כמובן שגם הפרקים הפחות מיוחדים שלה ממש לא רעים, ואין ספק שזו באמת סדרה שלא מוערכת מספיק. ממליצה לכל מי שעוד לא ראה להתחיל.. אין מה להשוות אותה אפילו לאוסי הנכשלת.

maya567

New member
../images/Emo45.gif בהחלט

אני גיליתי את OTH רק לפני כמה חודשים, וכבר הספקתי להשלים פערים. מערכת היחסים של היילי וניית'ן זה אחת ממערכות היחסים הכי יפות בטלוויזיה, וכמה שלוקאס/פייטון/ברוק לפעמים מייגע, זה עדיין עדיף על מריסה ועלילותיה. מומלץ בהחלט.

TheLost

New member
בשנה הראשונה ראיתי את שתיהן.

ו-OC הייתה פי מיליון וממגרש ביתי השתעממתי. בעונה השנייה מגרש ביתי נעשתה הרבה יותר קצבית וצעירה ומעניינת ו-OC הייתה חביבה. הן היו דיי שוות בעיניי. העונה השלישית של OC הייתה פשוט גרועה. אחרי ששודר פרק 14 ב-yes טסתי למשך חודשיים, וכשחזרתי החלטתי שאני לא אמשיך לראות את הסדרה הזאת. שם הדרך שלי עם OC הסתיימה. לעומת זאת העונה השלישית של מגרש ביתי הייתה עדיין טובה (אבל לדעתי פחות מהשנייה. כמה דברים מאוד מפגרים) והעונה הרביעית של מגרש ביתי, ממה שראיתי בינתיים, טובה

flymy

New member
הבעיה של אוסי לעומת מגרש ביתי

העונה הראשונה של אוסי הייתה אינטנסיבית מדי. יותר מד עלילות שהיו יכולות לקבל נפח סביר על פני שתיים וחצי עונות, מי זוכר שלוק היה חבר של מריסה, שאבא שלו הומו, שסת' היה עם מישהי מגניבה, בום עם סאמר ... מרוב שמלא דברים קרו, נגמרו הרעיונות לעונה שנייה (שלישית ורביעית עוד לא ראיתי).ואז מגיעה עונה השנייה והקצב העלילתי איטי מדי. העונה השנייה מרגישה כמו שני חלקים שונים מאוד, מהרגע שהג'ינג'ית של ריאן עזבה זה כאילו שידור מבחר עלילות מהעונה הראשונה חזרו לנקודת התחלה פלוס בעיית אלכוהוליזם של קירסטין (אז אבא של קירסטין מת וגם אח של ריאן, לעיתים הייתה הרגשה שזה נועד לקדם עלילה לאנשהו). מנגד מגרש ביתי יודעת לפרסו עלילות, לשמור על תמימות, לפתח דמויות ולא לתת לך הרגשה שכבר ראית את זה. וגם אם ראית, יש בזה שידרוג שיפור או שוני מסוים. הייתי אומר שמגרש ביתי היא אפילו קלאסית, לא מחדשת במיוחד, וזה סוג של ייחוד בעולם שסדרות שמנסות לחדש ולהמציא ולהפתיע.

בוביץ

New member
עוד דבר שהפריע לי במגרש ביתי

שבסך הכל היא לא חישה כלום כלומר זה עוד סבוניית דרמת נעורים אבל לא מחדשת כלום בזאנר הזה בשבילי מגרש ביתי היא נחמדה אבל לא יותר מיזה...

תחילה ראיתי את THE OC...

(DVD של העונה הראשונה) והתמכרתי (ובצדק לפי העונה הראשונה). בהמשך הסדרה הדרדרה מעט בעונה השניה והנפילה הגדולה בעונה השלישית (לא צריך אפילו לציין את העונה הרביעית).
אני התחלתי לראות את מגרש ביתי רק לפני שבוע (DVD של העונה הראשונה) והתמכרתי. סיימתי גם לראות לפני כמה ימים את העונה השניה (DVD של העונה השניה) ואני עדיין אוהב אותה (שימו לב שלא כתבתי שאני עדיין מכור). אני מקווה שה- DVD של העונה השלישית יגיע בקרוב לארץ (הגיע או שאמור להגיע בקרוב). את העונה הרביעית אני כבר אשיג בדרכים שלא ממש הולכות בקו ישר עם החוק (להוריד בקיצור).

MilanFan

New member
שותף לדעה

בכלל אני חושב שזה ככה אצל כולם, ראשית כולם התמכרו או אהבו לראות את האו.סי ושהעונה השנייה התחילה לרוב זה נמאס, עונה גרועה ומשעממת שאני אישית סיימתי לראות כבר באמצע. את העונה הראשונה של מגרש ביתי ראיתי רק לקראת הסוף והתמכרתי וכשהתחילה העונה השנייה מהר מאוד עברתי להוריד אותה ומאז את הפרקים אני רואה בערוץ הפרטי והביתי שלי (את הראשונה השלמתי בסופו של דבר בין העונה השנייה לשלישית) מגרש היא סדרה שכתובה טוב ומשלבת מוזיקה סבירה עם דמויות מעניינות ובאמת כמו שכתבו פה אני לא זוכר פרק שממש שיעמם אותי לעומת סדרות אחרות לרבות האו.סי או דוסון קריק שמתפארות בהם.פייטון, ברוק, היילי וניית'ן הם דמויות שכיף לראות ואלמנט שילוב הכדורסל עובד ממש טוב, סצינות הכדורסל שלהם הן גם חלק בהנאה. וגיינס, מצטער להודיע לך אבל הדי וי די של העונה השלישית לא יגיע לארץ, וורנר טוענים שזה לא רווחי להם לתרגם את העונה השלישית (ולטעמי מוצלחת לא פחות מהראשונה) ולכן אתה יכול לקוות שאולי רק ייבאו לארץ עותקים לא מתורגמים או שתיאלץ להוריד. מומלץ לכולם לצפות בתכנית, אני מקווה שיסיימו את הסחבת ויאשרו אותה לעונה חמישית מה שלא נראה ממש ריאלי לצערי.

למעלה