לא ממש התשובה לאולטימייטס
אולטימייטס זה יקום חדש עם (בערך) אותן דמויות, ומשנים את הרקע שלהן את ההתנהגות שלהן (כולל שינוי אוריאנטציה מינית שמאוד משעשע אותי באחת הדמויות) ובערך כל דבר אחר שבא להם (להרוג את פיטר פרקר וליצור ספיידרמן חדש כדוגמא הטובה ביותר) דוגמא דומה יהיה השינוי שחל באמצע התישעים במארוול אחרי onslaught שיצרו "מחדש" את כל היקום של מארוול וכל הדמויות קיבלו מיספור מחדש ורקע חדש (שמזכיר את הישן רק יותר עדכני. רק האקס-מן לא היו בחגיגה הזו מסיבות שהוסברו במהלך הריצה של הסיפור). זה היה ממוקד ולתקופה מאוד מוגבלת, ואז הכל חזר. DC בעצם הודיעו שמה שהיה הוא לא מה שיהיה ו(כנראה) לא נחזור להמשכיות הישנה לעולם. כמו שאמרת האולסטארס היה יותר בגדר תשובה לאולטימייטס, למרות שלא ממש יצרו יקום חדש עם סדרות ממשיכות. כרגע השינוי הכי חלש הוא במשפחת גותהם, לי זה נראה כאילו לקחו 70 שנות היסטוריה ודחסו אותן לחמש שנים (ארבעה רובינים שונים בחמש שנים נראה לי מוגזם אבל זה מה יש....). ובנתיים גם הכותרים שאני הכי נהנה מהם מתרחשים שם. לדעתי הסיפור של סופרמן הוא עם השינוי החזק ביותר מאחר וביקום הנוכחי החליטו ליצור מעין אנטי כלל עולמי לחייזרים וקאל-אל הוא.... חייזר. כרגע בכל החוברות הקשורות אליו הוא דמות די מבודדת וזה די עצוב. מצד אחד, מאחר והשינוי הבולט ביותר הוא אצלו אז לכאורה מומלץ לקרוא אותו כי באמת אין לו קשר ישיר להמשכיות ובAC הם דוחסים נבלים "חדשים" כמעט בכל חוברת, מצד שני אם תראה בפורום אנחנו די מקטרים על מה שקורה שם.... וונדרוומן היא השינוי הפחות מדובר אך עדיין מאוד משמעותי שקרה - יש לה אבא (זאוס) זה נשמע פחות חשוב ממה שזה בפועל, זה שינוי מאוד דרסטי לדמות, והוא אמור להשפיע על כל האופי שלה לעתיד. hawk and dove די ממשיך את הרצף, אבל בצורה כזו שמקלה על כניסה לחוברת. כל משפחת GL היא לא מהחוברות האהובות עלי לפני או אחרי אז ממש אין לי מה להגיד. הJLA טרם הוכיח את עצמו, בלאגן גדול מדי עד עתה וצריך לחכות ולראות אם שווה לקרוא אותה. שתי חוברות הבת JLI ו JL DARK הן בסדר כאלו, לא יותר מזה, אני מאוד נהנה מהJLI אבל זה רק מרגש נוסטלגי לJLI של תחילת ה-90 (יוחזר טד קורד במהרה בימנו אמן, שלפחות יצא דבר אחד טוב מהעיניין ויבוטל הרצח שלו....) כל יתר החוברות הן לפי טעם, אף אחת לא ממש מצריכה ידע בהיסטוריה הישנה של היקום וניתן בקלות לקרוא אותן.