The Motorcycle Diaries

sela v

New member
The Motorcycle Diaries

זהו שם של סרט שראיתי ביום שני האחרון. הסרט מספר את סיפורם של אלברטו גרנדו ושל ארנסטו צ'ה גווארה. בתור מי שלא טייל עדיין בדרום אמריקה. המקומות בסרט לא כל כך דיברו אלי, אבל עדיין את המצ'ו פיצ'ו זיהיתי ועוד כמה מקומות. בקיצר מסופר בסרט על חיי צ'ה שיצא לטיול לפני סיום התואר שלו ברפואה (בגיל 23) וארנסטו הביוכימאי (בן 30). כנראה צ'ה גווארה מזה שראה את חיי האנשים הפשוטים ואיך שמתייחסים אליהם, כמה שנים אחרי הצטרף להקמת קובה הקומוניסטית. דברים שאהבתי בסרט, זה להתחיל את הטיול מהבית, כלומר הם עוזבים את הבית על אופנוע, ולא כמונו שצריכים לטוס כדי להתחיל לטייל. כולם נפרדים מהם, ואמא של צ'ה לא מבינה למה הוא לא נשאר לסיים קודם את התואר שלו
ולמה לטייל אח"כ אפשר ישר למצא עבודה..... בדרך הם פגשו זוג שברח מהעיירה שלהם בגלל שהם היו קומוניסטים ורדפו אחריהם... הם שאלו את זוג ידידינו למה הם מטיילים? והם אמרו בשביל הטיול, והזוג הקומוניסטי ענה שהם מטיילים למצא עבודה. הסרט דרך אגב בשפה הספרדית. מעניין מתי הוא יגיע לארץ?

עוזיג

New member
הספר

הספר עצמו (שבעקבותיו נעשה הסרט) הוא גם מאוד מעניין.את הסרט עוד לא ראיתי אבל בטוח שאחרי שקראתי אותו אני ארצה גם לראות את הסרט.המסע עצמו הוא ממש מדהים-איך הם הסתדרו כמעט בלי כסף בכלל וחיו ממש מהיד לפה.

*DOR*

New member
אני מחכה לו בקוצר רוח....

בתור אחד שעשה עבודה גמר (לתיכון) על צ'ה גווארה, אני כבר מחכה לסרט שיגיע... אם אני לא טועה הוא אמור להיות עוד החודש בסנימטקים (לפחות בירושלים), ותוך כמה שבועות ברשת בתי הקולנוע גלובוס. הספר גם מאוד מומלץ.

למעלה