THE MILLENNIUM

nik19864

New member
THE MILLENNIUM

הפעם, במקום אובר או אנדר רייטד, פשוט אומר שזאת עוד אחת מהלהקות הטובות שפחות מוזכרות כאן בפורום ובכלל. אף על פי שהלהקה האדירה הזאת לא נופלת במאום מלהקות בתקופתה, מדובר בקורט בוטשר שהיה חלק מסאגיטריוס ואח"כ הקים את מילניום ( ויתקן אותי יואל אם אני טועה במשהו או מחסיר פרטים כלשהם )...אלבום הבכורה שלהם שהוא היחיד ( אם אינני טועה ) יצא ב-1968 ומכיל בתוכו שילוב של בארוק, פולק, פופ ורוק מתוקים להפליא, סגנון הלהקה הוא שילוב של הביץ' בויז, מאמאס אנד פאפאס והביטלס, קצת מכל דבר שיוצר את הסגנון הייחודי שלהם. זהו אחד מאלבומי הפסיכודליה הטובים בתקופה ההיא. את הלהקה הכרתי לפני קצת יותר משנה וחצי, בסביבות אוקטובר 2005, בעת האזנה לתוכנית "מופע שנות ה-70" ב-88 אף אם, יקירנו בועז כהן משמיע 2 שירים ברצף של הלהקה, הוא מתחיל מ-PRELUDE הפותח את האלבום וממשיך עם השיר שהקודם נשבר לתוכו, TO CLAUDIA ON THURSDAY, מאותו רגע אמרתי לעצמי שאני חייב להשיג את האלבום ולשמוע אותו, השגתי,אבל רק לפני 3-4 חודשים נתתי לו שמיע רצינית ראשונה ומאז התחיל הרומן המתוק שלי עם האלבום הזה שמכיל 16 שירים סה"כ מהמוצדקים שבשירים. אציין רק כמה בולטים: 5 A.M ההזוי שמומלץ לשמוע אותו עם הזריחה על הבוקר, I'M WITH YOU הנהדר ו-THERE IS NOTHING MORE TO SAY האהוב עליי ביותר באלבום.

כל מילה ../images/Emo45.gif

אני חושב שאין אלבום שעושה לי מצב רוח יותר טוב מזה. חבל על הזמן של מוזיקה יש למילניום והסאג'יטריוס ..

Jflyaway

New member
בשני הפורומים בהם הוא הוזכר

בעבר, הפורום הזה ופורום תרבות פסיכדלית, בשרשורי המילניום הופיעה בד"כ השוואה ל PRESENT TENSE של SAGGITARIUS גם הוא אלבום נפלא של הרכב ההמשך של מילניום, וההשוואה כללה כמעט תמיד העדפה ברורה לסאג'יטריוס... אני לא חושב כך, ואני גם מעדיף לא להשוות, ואני חושב שחוסר הפופולאריות של THE MILLENIUM בין חובבי הפופ רוק של הסיקסטיז בארץ די בולט. או שלא מכירים, או שלא מתרשמים, ובשני המקרים זה בגלל מעט מדי BUZZ באתרים, פורומים, וברדיו.. אם היו משמיעים את MILLENIUM ב 88FM באותה התדירות שמשמיעים שם את NICK DRAKE הרי הכל היה נראה אחרת, כי מוסיקלית המילניום לא נפלו בכלום מדרייק ושאר גיבורי קאלט . אני גיליתי את האלבום לפני עשר שנים כשמגזין ה MOJO רק יצא בבריטנייה. הייתה להם פינה קבועה, עמוד שנקרא BURRIED TREASURE ובכל גליון חודשי היה שם דיבור על משהו עלום שלא יצא מעולם בהוצאה מחודשת. סקירת האלבום הזה לוותה שם בסופרלטיבים שהיה צריך מילון על מנת לפענח אותם. אחא שמאז האלבום BEGIN של ה MILLRNIUM כבר יצא פעמיים שלושה כולל גם דיסק משולש עם הקלטות נדירות של הרכב האם THE BALLROOM. למי שאוהב BEACH BOYS זה ממש חובה. למי ששונא פופ הרמוני - שיתרחק.. אבל שילך גם לטיפול גמילה מקבעון

melancholy man

New member
בלי להשוות לכלום

מיליניום זה פצצה של רוק הרמוני, דווקא, לי זה נמצא על אותו מדף כמו ה left banke למשל, משהו הרמוני ומופלא כזה, עם המון יופי טהור, מי שמחפש שיתנו לו בראש אולי לא יתלהב, אבל לכל מי שסתם אוהב מוסיקה טובה, זה הדבר, מה שמזכיר שזו בידיוק תרופת הפלא לכאב ראש, הום והרעידות שיש לי היום.

bibi50

New member
לא מכיר את המילניום אלא ש....

לפי התאור מאד מתאים או דומה ל Association ... פצצה של רוק הרמוני

Jflyaway

New member
אמנם יש דמיון

והם גם השתמשו באתו המפיק: GARY USHER אלא ש ASSOCIATION היו יותר מסחריים, והם בנו את הצליל על ה THREE PART HARMONIES של הווקאלז שלהם, בזמן שמילניום היו "נסיוניים" יותר - ומבלי לאבד מהמתיקות ההרמונית. אגב NEVER MY LOVE של ASSOCIATION זה לטעמי אחד השירים המדהימים שנוצרו בעידן ההוא בכלל.

bibi50

New member
להקה גדולה וגם

CHERISH שיר ברמה של NEVER MY LOVE שניהם נהדרים והזמן בכלל לא משפיע עליהם. מוכרח לשים את ידי על המילניום !!!

LadyG

New member
Cherish

משפחת פארטרידג' עשו לשיר קאבר
חוץ מ- Never My Love האלמותי יש לי חולשה קשה ל- Windy ול- Along Comes Mary . אההה כן ופסקול סרט "היה שלום קולומבוס"

bibi50

New member
אכן ואכן

לא מכיר להקה אחרת שעשתה את קולה לכלי המוביל כפי שה ASSOCIATION עשו זאת....

Welsh

New member
לא יודע

אני לא חולה על הביצ' בויס, יש להם כמה שירים שאני נהנה מהם אבל אני יכול לספור אותם על יד אחת, לעומת זאת, את סאגיטריוס והמילניום אני אוהב מאוד. בקשר לתדירות השמעה ברדיו, אני יכול לכתוב בכנות שמעולם לא שמעתי את ניק דרייק ברדיו (אבל זה אולי בגלל שאני לא שומע כל כך הרבה רדיו), אבל אני כן מחזיק בpink moon וfive leaves left ואני נהנה מהם מאוד (כמה שהמילה 'נהנה' לא מתאימה בהקשר לאומן הזה.. בוא נגיד 'מתחבר אליהם מאוד', זה כבר נראה יותר במקום). אני לא מזלזל בכוח של הרדיו, אבל האמת היא שלרוב המוחלט של הדברים שיש לי (הן על המדף והן על הכונן) הגעתי דרך הפורום הזה ודרך פנדורה ולא דרך 88FM או כל תחנת רדיו אחרת.

psychodoodle

New member
עוד המלצה טובה

מתחום הפופ הפסיכדלי ,בהחלט אלבום חשוב .ומשהו לגבי CURT BOETTCHER .הוא היה הרבה יותר מאשר חבר ב Sagittarius (שכמו המילניום לא היו ממש להקה ,אלא פרויקט אולפני של BOETTCHER והמפיק Gary Usher ) הוא נחשב לאדם שהקדים את זמנו מבחינת ההפקה וטכנאות האולפן ,מבכירי המקצוענים בתחום שפעלו אז באזור לוס אנג'לס . מענין שדווקא את הקטע הפסיכדלי הכי מובהק באלבום "Karmic Dream Sequence #1" לא הזכרת כלל .יש עוד כל מיני הקלטות שקשורות לפרויקט הזה שניתן להשיג כיום ,אך להרכב רק אלבום רשמי אחד.

Welsh

New member
להקה נהדרת

ההשוואה לסאגיטריוס היא בלתי נמנעת. הכרתי אותה דרך פנדורה...

למעלה