the knowing is in the mind

melancholy man

New member
the knowing is in the mind

איך יוצרים שיר סיקסטיס מושלם? הרכבים בעצם דיי פשוטים, ריף טוב במיוחד, סולן יפיוף (רצוי עם מאפייני בראיין ג'ונס) גיטריסט או שניים מעולים (לפחות אחד מהם צריך להיות מכוער), איזה אפקט סאונד מעגלי, שיער ארוך לכולם ומילים סתומות שלא אומרות אולי כלום אבל מעבירים אווירה של של דיון מעמיק אחרי שהורדתם שני ראשים של גראס או לפחות חלקתם פיטריית הזהייה עם החברה וכמובן, צריך המון המון המון קסם. אז איך עושים שיר סיקסטיס מושלם? נותנים לג'ף בק לכתוב שיר (גיטריסט מופלא 1), מצרפים אליו את ג'ימי פייג' בגיטרה (להלן גיטריסט מאותגר אסטית עם יכולת נגינה שהשטן לא חלם עליהם) נותנים לקית' רולף לשיר (סולן חתיך עם לוק של בראין ג'ונס) ולתוך מה שיוצא מוסיפים לפי הטעם אפקטים מעגליים קסומים, טקסטים שיותר משהם אומרים משהו על משהו, מעבירים את הקסם המתוק של לונדון של הסיקסטיס ואם ללהקה קוראים היארדבירס, אז התוצאה, בהרבה מאוד מיקרים היא לא פחות מגאונות צרופה ויצירות מופת קטנות, שעומדות בסיס של הרוק הבריטי מאז ועד היום. מה שהופך את Happenings Ten Years Time Ago לאחד השירים הטובים שיצאו מבריטניה בשנות השישים (הרוקרד קולקטור הכריז עליו ב 2004 כסינגל הפסיכדלי הטוב ביותר בכל הזמנים, שזה הישג לא רע לשיר שיצא באותה שנה כמו See Emily Play ו Strawberry Fields Forever ולי באופן אישי, אין בעיה להסכים עם המומחים של המגזין הבריטי הנחשב), הוא דיאלוג הגיטרות הנפלא בין בק ופייג', על רקע הבאס הנפלא של ג'.פ ג'ונס בתפקיד אורח, השיר הזה הוא סוג של שיא במהפכה שחולל ג'ף בק בלהקה שהייתה להקת בלוז כוחנית תחת ידיו של קלפטון והפכה להרכב פסיכדלי מהפכני בהשראת בק, אם מתחשבים בכך שזה אחד משלושת הקטעים הבודדים בהם בק ופייג' מנגנים יחד, זה גם התחלת הסוף של השילטון הקצר של בק ותחילת תקופת פייג' (ובעצם הסוף של הלהקה ותחילתה של לד זפלין). השיר מתחיל עם ריף גיטרה ים תיכוני פסיכלי שנמשך בטבעיות לתוך מקצב היפנוטי פסיכוטי מופלא שזורם לכל אורכו שני אלו נותנים לשיר את אווירת הפסיכדליה הכוחנית המדליקה שלו, הרעיון של המעבר עשור קדימה ואחורה לאורך השיר (הרבה לפני שמרטי מקפלי מצא את הדלוריאן שלו) הוא חלק ממסע החיפוש הפסיכדלי שכל כך אופיני לתקופה ממש כמו השורה מנושא ההודעה הזאת the knowing is in the mind בסך הכל, כל החיפוש הפסיכדלי הוא החיפוש אחר ה mind והתודעה וכל המסעות הפסיכדליים, ברחבי אמריקה, בחלל ובזמן, הם כולם מסע למרכז התודעה. The Yardbirds- Happenings Ten Years Time Ago יצא כ A Side בסינגל: Happenings Ten Years Time Ago/ Psycho Daisies 1968 את השיר ניתן למצוא במספר אוספים של הלהקה ובין השאר בגירסת הרימאסטר של Roger the Engineer קרדיטים: Jeff Beck/Chris Dreja/Jim McCarthy/Keith Relf/Paul Samwell-Smith

אין לך מושג כמה שאני מסכים איתך

השיר הזה הפך להיות אחד השירים הכי אהובים עלי בשנה האחרונה, האנרגיות, המנגינה המסתורית, פשוט יופי של שיר וגם הקליפ יוצא מן הכלל. עף לשמוע ירדבירס

bibi50

New member
לפי תאורך היפה

השיר הזה דומה ל over under sideways down הלא כן ? מה שמצחיק אותי בקשר לצפורי החצר זה שתמיד הייתי שרוף עליהם. לגבי הם היוו את סמל הפסיכדליה הבריטית. גדלתי איתם בזמן אמת ועד היום אני מקבל צמרמורת מענגת כשהם מוזכרים. אבל וזהו אבל אחד גדול..... מעולם לא החזקתי תקליט שלהם !!! היה לי פעם תקליט שנקרא Beck, Clapton and Page שהיה בעיקרו בלוזי חוץ מזה כלום. לא יודע מדוע לא קניתי עד היום תקליט שלהם, אולם הסבר לכך יכול להיות שאינני מעונין לתאכזב משום שהרף שבו נמצאים אצלי הצפורים הוא גבוה.

melancholy man

New member
ושוב תודה..

תראה.. קודם כן, uver under ו Happenings Ten Years Time Ago דומים בהרבה מובנים ושניהם שירים נפלאים, בקשר למה שכתבת על היארדבירדס, יש כמובן שלוש להקות שנות שהם היארדבירדס, זו עם קלפטון היא להקת הופעות, שהוציאה יופי של אלבום הופעה, אבל בשיא הכנות, הוא לא אלבום שתקליטיה לא שלמה בלעדיו (ומשאמרתי את זה, אני מסייג ואומר שאני מאוד אוהב את האלבום הזה), זו של בק הייתה להקה של סינגלים או לפחות שם הייתה בשיאה וחלק מהסינגלים האלה, כמו Happenings לא הגיעו בכלל לאלבומים או סודרו שם בסדר שאין אלה להגדירו כאקראי, הלהקה של פייג', בהחלט הייתה להקה של אלבומים, כמו שאפשר לשמוע הייטב ב..אלבום הראשון של לד זפלין
מה שיוצא מזה, שבשביל להנות מאלבום טוב באמת יש 3 אפשריות: 1. היוצא דופן: Roger the Engineer רצוי בגירסאת הרימאסטר ולו בשל התוספת המדליקה של Happenings בסופו, אבל גם בלעדיו, זה האלבום הטוב ביותר של היארדבירדס ואחד האלבומים הכי טובים שיצאו מלונדון של אותה תקופה (כלומר, זה כן אלבום שתקליטיה לא שלמה בלעדיו, לפחות בעיני). 2. כמו כל להקה בריטית שמכבדת את עצמה, גם ליארדבירדס יש סאשני BBC וסשני ה BBC של ציפורי החצר שווים במיוחד עם ביצועים יוצאים מהכלל לכמה מהשירים הכי טובים שאי פעם נכתבו. 3. האוסף הכפול המופלא והמנעג ברמות שלא יתארו: Ultimate! שמכיל פשוט את כל מה שצריך מההרכב המקסים הזה.

AeroTom

New member
מה שבעייתי קצת עם ציפורי החצר

הוא שהרבה שירים נפלאים שלהם לא יצאו ממש באלבומים (ללהקה הרי יש רק 2 אלבומי סטודיו). אבל נמצאים בהרבה אוספים שונים ואסופי סינגלים. האוסף Ultimate הוא בהחלט נהדר. ממליץ עליו מאוד גם כדי להכיר את הלהקה. הוא מאגד לא מעט קטעים מכל התקופות שלה. אבל יש עוד הרבה מה לגלות...אני בעיקרון צריך רק להשיג את Cumular Limit כדי ממש להשלים את כל השירים השונים שהלהקה הקליטה בכלליות. צריך לדעת אילו הוצאות לרכוש כדי ממש לאגד את כל הדבירם הטובים, או היותר מעניינים גם לחוקרים שבינינו. "Roger" ו-"Little Games", שני אלבומי הסטודיו כמובן מומלצים מאוד. איתם גם אלבום הבכורה שהוא אלבום לייב מופלא - Five Live Yardbirds. גם ה-BBC כאמור אחלה. אני אמליץ על הוצאות שקשה יותר להשיג כיום שמאגדות הרבה דברים טובים ביחד, בלי לקנות יותר מדי הוצאות שונות: Train Kept A Rollin Box Set - שזה Box על 4 דיסקים שבעצם מאגד בתוכו את כל ההקלטות שלהם בתקופת גומלסקי. כולל בתוכו גם את ה-Five Live Yardbirds, ואת ההקלטות עם Sonny Boy Williamson ועוד סינגלים והקלטות וגרסאות שונות שהיו בכל התקופה הזאת. Little Games Sessions & More - על גבי 2 דיסקים ממש כל מה שקשור לאלבום האחרון של הלהקה והתקופה עם ג'ימי. כולל שירי בונוס, הקלטות שונות וגרסאות כאלה ואחרות לשירים. Where The Action Is! - מוצר לייב ממש מומלץ. מגיע עם 2 דיסקים שבראשון יש את הקלטות ה-BBC ובשני יש הופעה של הלהקה בשטוקהולם 67. שלושת המוצרים שהזכרתי פה, ביחד עם "Roger", בהחלט מאגדים כמעט את כל הדברים שהיו קשורים ל-Yardbirds בשנות פעילותה. זה רק לכאלה שממש מחפשים הכל או כמה שיותר מהלהקה הזאת. אלו מוצרים שאם הם ברשותך אתה לא צריך להתחיל להתבלבל עם כמה וכמה אוספים, אסופי סינגלים, ועוד הוצאות כאלה ואחרות ששם יש את השירים האלה, ושם השירים ההם וכו'... להתחלה אבל או למוצרים בסיסים, אני בהחלט מצטרף בחום לאוסף Ultimate (המוצר הראשון שהיה לי שלהם), ל-Roger כמובן, וחייבים את Five Live Yardbirds לדעתי שהוא מוצר נפלא. ו-Little Games הרגיל, או אחת הגרסאות הרגילות עם Bonus Tracks, כדי לטעום מהתקופה האחרונה של הלהקה עם ג'ימי.

אהבתי (-:

לשמוע מוזיקה טובה ולא מוכרת רגע לפי שהולכים לישון זאת אחלה דרך לסיים את היום. תודה...

AeroTom

New member
שיר מופלא של אחת מהלהקות הכי

אהובות עלי כיום. גם הקלטת הסטודיו היחידה מבין 2 שגם ג'ימי וגם ג'ף מנגנים Lead...(השניה היא Stroll On). בהחלט מהשירים היותר טובים שלהם. ריף שקשה להתעלם ממנו, הקטעים היותר קרובים לקרקע שמתפרצים לקטעים הקצביים...Yardbirds במיטבם.

וינסנטי

New member
איזה שיר מגניב!

פעם ראשונה שלי ששמעית את היארדבירדס.. נשמע מעולה! אהבתי מאוד את הקול של הזמר. [קית' רלף?]

melancholy man

New member
אכן קית' רולף

תשמע את הלינקים בצד, עולם חדש ומופלא עומד להפתח בפניך. אגב, מישהו מכיר את ההרכב Box of Frogs של פול סאמבול סמיית', כריס דאריה וג'ים מקרטי (להלן, שאר היארדבירדס) עם עזרה של בק על הגיטרות? החברה הוציאו אלבום בכלל לא רע בשנות השמונים (Box of Frogs-Box of Frogs) שיעשה מאוד נעים לחובבי הרוק הכבד ביננו.

AeroTom

New member
מכיר, אך לא שמעתי עדיין

בתקופות חברי הלהקה המאוחרות יותר, אני אמליץ גם על Birdland, שיצא ב-2003. הלהקה החדשה של מק'ארתי ו-דרייה (עם נגנים אורחים כמו בק, סלאש, סארטיאני ואחרים). חצי אלבום הוא שירים ישנים של ה-Yardbirds וחצי שירים חדשים. אני אישית מאוד אוהב את הפרוייקט הזה, אני חושב שמתי שהוא אכתוב עליו ביקורת מלאה. מגיע לו.

melancholy man

New member
אשמח לקורא

את בירדלינד לא שמעתי עוד. דרך אגב, ה Train Kept A Rollin Box Set שכתבת עליו למעלה, זו קופסא של דיבקים או ונילים? בחנות של האירי, יקיר המחלקה, ראיתי בוקסה שווה במיוחד של וינילים (נדמהלי היו שם חמישה) שמאז אני מת לרכוש, אם יש קופסת דיסקים מקבילה, זה נראה לי שווה במיוחד.

AeroTom

New member
ל-Train כידוע לי אין גרסת תקליטים

אגב אפשר גם למצוא את ה-Yardbirds Story שזה בעצם בערך אותו Box Set בדיוק כמו ה-Train. אשמח לדעת מה שם ה-Box שראית שם על גבי תקליטים. אני מכיר Box אחד של וינילים - Shapes of Things. אבל הוא כולל בתוכו 7 תקליטים ולא 5 (אלבומים מוכרים+תקליט בונוס של תוספות כאלה ואחרות). אני צריך לבקר בחנות שם בעצמי מתי שהוא (כל הזמן אני אומר לעצמי), אבל אם יתאפשר עדכן (או מישהו אחר כאן) אותי לגבי זהות המוצר הזה של התקליטים. ובהחלט אכין ביקורת על Birdland
זה אלבום לדעתי מאוד בלתי-מוערך.

melancholy man

New member
נדמה לי שזה Shapes of Things

וסביר שיש שם באמת 7 תקליטים, אולי אמנון זוכר יותר טוב? בכל מקרה אחת הבוקסות האלה תגיע אלי כבר בקרוב... חוץ מזה, אתה ממש חייב לעצמך להגיע לחנות שלו.

למעלה