The Jazz-Rap Essence vol 2

TakTik

New member
The Jazz-Rap Essence vol 2

טוב, אז אחרי שהאוסף הקודם הצליח כל כך (50 הורדות זה המון), נשארו לי מלא שירים מעולים בסגנון ותאכלס, בעיקר בזכות העובדה שנהניתי כל כך מלהכין את הקודם – אני מגיש לכם את החלק השני של אוסף הג'אז-ראפ. אם החלק הראשון התבסס בעיקר על הרכבים מוכרים ושירים שהם קלאסיקות – בחלק השני התמקדתי בכיוון האחר – שירים מעט פחות מוכרים, אבל לא פחות טובים, או סתם לא מוערכים מספיק. הפעם אני בוחר דווקא לדבר קצת על כל שיר, כי הרבה מהם לא כל כך מוכרים. מבטיח לכם Easy listening והרבה הרבה Good Times
The Jazz-Rap Essence vol 2 (אתם יודעים כבר איפה אפשר להוריד את זה) 01 - Jurassic 5 - Concrete Schoolyard – ונפתח במכה, איזה שיר מקפיץ. השישייה הקסומה, בימים הראשונים, עם תחושת גולדן אייג' של היפ הופ ורעננות של אלבום ראשון החבר'ה מפילים את הפצצה. לא יאומן שעד יומיים אני רואה את המפיק של הקטע הזה, חולה על שילוב הפסנתר-תופים שכאן. 02 - A Tribe Called Quest - Electric Relaxation – ואם כבר שילובי פסנתר-תופים: הטרייב. הקלאסיקה האל-זמנית הזו שמסמפלת את Mystic Brew של רוני פוסטר (אין קשה למשה פרסטר) נשמעת מעולה גם היום, בערך 14 שנים אחרי שיצאה. 03 - Justice System - Summer In The City – ואם כבר דברים ישנים,יש את ההרכב הזה, שיותר מדי אנשים ישנו עליו, הוציא אלבום סולו בשנת 94, שכולל המון מוזיקה נעימה, 6 אם-סיז והמון כלים חיים. תבדקו את זה ותבינו איזה חום יש במוזיקה (הטמפרטורה, לא הצבע). 04 - People Under The Stairs - The Suite For Beaver Part 2 – אתם יכולים לסמוך על PUTS שיביאו אווירה ג'אזית מקפיצה ומסיבתית. מעיין צ'יל-דאון-בואו-נשב-מול-הבריכה-עם-קרלסברג. Nod yo' head to this. 05 - The Pharcyde - She Said (Jay Dee Remix) – ואיך אפשר ג'אז-ראפ בלי הפארסייד? החבורה האדירה הזו תמיד ידעה לשלב מוזיקה נעימה עם תופים בועטים, עומסי באס וסגנון שירה-ראפ (כן...שיראפ) שייחודי להם. ג'יי-די ז"ל עשה רמיקס לפארסייד ולעצמו, עם השיר המקסים She Said. מבטיח שאחרי 2 האזנות תתחילו גם אתם לשיר את הפזמון. 06 - Ugly Duckling - Do You Know What Im Sayin – אגלי דאקלינג מראים לכל האם סיז איך אפשר לעשות ראפ מעולה מבלי לקחת את עצמך ברצינות, וכל זה עם אווירה אדירה בחסות הדי ג'יי יאנג איינשטיין. 07 - Surreal and The Sound Providers - Push On – כשבשנה שעברה יצא האלבום הזה, של שיתוף הפעולה בין הראפר האלמוני סוריל, לצמד המפיקים הכמעט-אלמוני "סאונד פאוביידרס" הוא תפס את כולם בהפתעה – לא יאומן שיש עדיין מוזיקה נעימה כל כך וראפר רגוע אבל בדיוק "אין-דה-פויינט" ב2006. 08 - Busta Rhymes - You Cant Hold a Torch (ft. Q-Tip and Chauncey Black) – ועד משהו שיצא בשנה שעברה, האלבום של באסטה ריימס, שהחזיק בתוכו את הפנינה הזו. זה לא שהאלבום היה רע, פשוט השיר הזה הוא כמה רמות מעל. בשיתוף פעולה עם קיו-טיפ המבריק באסטה מוריד את הטונים ואת הפוזה, ומדבר בכנות עם הפקה מקסימה. 09 - Little Brother - Nighttime Maneuvers – ליטל בראטר היו עד הפתעה נעימה, שלצערנו עד עכשיו כל מה שיצא ממנה עד עכשיו זה אלבום קלאסי ומעולה אחד (לדעתי רק אחד היה טוב כמובן) שהוא The Listening. אחד השירים האחרונים מתוכו הדבר הזה (כי אני לא מצליח להגות את השם) שמראה את הצד הרגוע והנפלא שיש להרכב הזה. 10 - Slum Village - Climax (Girl Shit) – והנה הרכב שהיה במקום של ליטל בראטר בערך 9 שנים לפניהם – סלאם ויליג', שמוכרים בעיקר בתור ההרכב של ג'יי-די ז"ל (רק שסלאם וויליג' עמדו בצפיות גם אחרי אלבום אחד). וזה גם השיר הטוב ביותר שלהם לדעתי, כל כך Smooth שהאוזניות יחליקו לכם מהאוזן (אני יודע...אני יודע...הייתי חייב) 11 - Guru - Plenty( ft. Erykah Badu) – והנה חזר גורו, בחיזוק של אריקה באדו בקטע הכי ג'אזי באוסף, אבל מגניב בטירוף. יפה איך הוא עושה כאן ראפ על קטע ג'אז נטו, כמעט בלי תופים, אלא מתבסס על הבאס והסנייר. רק גורו עושה את זה כזה טוב. 12 - Infectious Organisms - Bright Lights – והנה עד הרכב כלים חיים, הפעם בחסות הרוטס, אינפקשיוז אורגיניזמס (כן, אני בטוח שאפילו המתופף התנגד לשם הטיפשי הזה) מנגנים פיוזן של ג'אז-Fאנק והיפ הופ, ועושים את זה טוב. האלבום שלהם מ99 מאוד Raw ונשמע מבחינת עיבוד הסאונד מחופף, אבל זה רק מוסיף לקסם של המוזיקה הזאת, שנשמע הכי טוב בשיר הזה. 13 - Lauryn Hill - Nothing Even Matters – אך לוריין לוריין, לא אגיד הרבה, רק אשאל – אחרי ששומעים את השיר הזה יש מישהו שלא מוכן לשלם על הופעה שלה 300 ₪? מדהימה הבחורה הזו. 14 - Cee-Lo - Basehead Jazz – גם סי-לו יודע ליצור שירים מקסימים, והנה הוכחה. סול-ג'אזי מקסים כמעט חסר מילים אבל עמוס אנרגיה ווייבים שהופכים את הכול למיוחד. אני חושב שאגנוב לפורטיס כדי לתאר את התחושה של השיר הזה ואקרא לזה "כשהחצוצרה מנסרת את הלילה" 15 - Outkast - Liberation (ft. Cee-Lo) – ולסיום, אחד מהשירים הכי אהובים עלי. אווטקאסט בשיאם, מתוך האלבום הכי טוב שלהם (לטעמי, כן?) אקווימני יחד עם סי-לו מהשיר הקודם בונים לאט לאט את אחד משירי הסול-ראפ-ג'אז-מוזיקה-מדהימה הגדולים ביותר. אני מתמוסס כל פעם שאני שומע את השיר הזה.. אשכרה ליבוריישן. כמה כיף היה לי לעשות את האוסף הזה, פשוט לא יאומן. אין ספק שזאת המוזיקה האהובה עלי ולא יאומן שיש לי עד מספיק שירים מדהימים ליצור אוסף שלישי?
. אבל נראה לי שעליו אוותר, אלא אם יש ביקוש כמובן. תיהנו, ותנו פידבק.

Or Amit

New member
יא אללה שלך

מוריד. נשמע מעולה גם זה ילך בשני עותקים. ד"א, אני עובד עכשיו על חלק2 לפרוייקט של הרוק-ראפ שעשית בזמנו.

Funky Giraffe

New member
../images/Emo45.gif

כל כך הרבה השראה... מדהים... הפעם חצי מהשירים בערך אני מכיר כבר אבל בכל זאת יצאת מלך עם זה

דייב דנ

New member
Justice System

יופי של הרכב שלא הבנתי איך לא הכנסת לפני כן, לצערי יש לי רק גרסה חסרה של האלבום שלהם רופטופס סאונדצ'ק, ודרך הגב עוד הרכב ששמעתי לאחרונה ועשה לי נעים הוא Pseudo_Slang תחפש אותם במייספייס.

TakTik

New member
הקפצה

ואפילו אם רק להתלהב ששמעתי את השיר הראשון לייב מסוק'ץ ע"י המפיק של הקטע הזה... בטח מחר יהיה יותר תגובות - אבל היה טירוף טוטאלי..שווה כל אגורה.

blackl71

New member
תודה רבה

על ההשקעה שני האוספים מגניבים, קדימה לשלישי עם Stetsasonic- talkin all that jazz גיא

Or Amit

New member
נתתי לזה היום האזנה-שתיים

אוסף מגניב למדי, אני אשמח לחלק 3 (במיוחד אם יהיה בו את Body Rock של מוס קיו והחבר'ה). השיר של גורו עם אריקה לא מקבל מספיק הערכה, גם הליטל בראד'ר (ד"א, אני מאד אהבתי גם את האלבום The minstrel show). בכל מקרה - מגיע לזה לקפוץ.

למעלה