THE JAM

nik19864

New member
THE JAM

להקה שבהחלט קשורה לפורום, הוציאה את אלבומה הראשון ב-1977. להקת פאנק אדירה מאנגליה, בה היה חבר הסולן הבלתי נלאה פול וולר. הלהקה הוציאה 2 אלבומים נהדרים ( הבולטים שבהם ): IN THE CITY מ-1977 ו-SETTING SONS מ-1979, שממנו לקוח השיר האהוב עליי של הלהקה- ETON RIFLES. הלהקה משום מה כמעט ולא מוזכרת בפורום ולכן היה חשוב לי להזכיר אותם. מישהו מכיר אותם כאן ? מה אתם חושבים עליהם ?

melancholy man

New member
אחת מלהקות הפאנק הראשונות והיותר חשובות

לטעמי היו באנגליה אז כמה להקות יותר מענינות, אבל בהחלט הג'אם בשורה הראשונה של הגל הראשונה של הפאנק הבריטי וולר מהיוצרים היותר חשובים של הגל הזה, אגב אפשר ממש בקלות אצלו לשמוע השפעות של הקינקס.

nik19864

New member
השפעות של הקינקס ?

ואללה, לא שמתי לב... ובאותה נשימה ניתן לציין את JOY DIVISION, גם להקה מהתקופה ההיא. להקה מעולה.

הקינקס וה"מי" השפיעו מאוד על וולר

עד כדי כמעט-חיקוי. הג'אם לא היו ממש פאנק, הם רק תפסו טרמפ על האופנה באותם ימים. את אלבומיהם שמעתי לראשונה לקראת סוף ימיהם, למעשה. אאל"ט היו להם יותר משני אלבומים (יש לי את כולם איפשהו). באותם ימים, זה הרשים אותי - אבל הייתי צעירה אז. כיום רק מעט מהשירים שלהם מחזיקים מעמד. Down at the Tube Station at Midnight ו-that's entertainment הם השירים הטובים ביותר שלהם, לטעמי. העולם שעליו הם שרו כבר לא קיים, וגם אוהדיהם, כמו חברי הלהקה, התברגנו. ואולי בגלל זה החיבור לאותה תקופה הוא רופף. וולר אישית נראה לי כפוזר (יותר אחרי הג'אם, בתקופת ה-style council). הוא תיפקד באותם ימים על תקן בונו (ע"ע) - עם כל העסקנות הפוליטית והתדמית החצי-משיחית הנלווית לכך. מזל שהוא נכשל מסחרית, אחרת היה לנו בונו שני
.

למעלה