The Inheritance

דנה00

New member
The Inheritance

אהלן מישהו קרא את הספר The Inheritanc - classics series שכתבה Nancy Varian Berberick באנגלית מסידרת רומח הדרקון. יש לי את הספר הזה ורציתי לקבל חוות דעת איך הוא ומה מקומו מבחינת סדר כרונולוגי ואיך הסופרת הזאת (יש לה עוד ספר, כך כתוב בתחילת הספר, גם הוא מסידרת classics וקוראים לו Dalamar the Dark). תודה

הספר והסופרת

הספר עצמו מדבר על הוריו של טאניס ואיך הכל קרא וטאניס בא לעולם. קראתי ספר אחר של הסופר- STORMBLADE מסדרת HEROES והוא היה די על הפנים.

strahd

New member
ננסי ואריאן

היא אחת הסופרות הגרועות ביותר של רומח הדרקון. היא מתחרה רצינית של ג'ין רייב, אבל את הספרים שלה ניתן לקרוא. המורשת מספר על אביו ואימו של תניס ומספר בעצם שאולי האונס לא היה מי יודע מה אונס. ספר זה כמובן סותר לחלוטין את הספר "תניס, שנות הצללים" שהיה הרבה יותר טוב ובו תניס יוצא להרוג את אביו. דאלאמר האפל מספר על חייו של דאלאמר מהיותו אלף מבית המשרתים דרך גירושו מסילבנסטי ועד להפיכתו לשוליה של רייסטלין. בעיקרון אני לא ממליץ כל כך על הספרים שלה, אבל אם אין משהו אחר לקרוא, אז בבקשה.

דנה00

New member
תודה

תודה על התגובה. האמת, זה קצת מעצבן שסופרים אחרים מורידים את רמת הסדרה. חוסר האחידות הזה, יש לו טעם קצת לא טוב. בכל אופן, אתם חושבים שוויז והיקמן קוראים את הספרים שלא נכתבו על ידם ומאשרים אותם או שפשוט נחתם איזשהו הסכם זכיון וזהו? למה בעצם מסכימים לזה? הרי בכל תחום אחר זכיין שלא עומד ברמת הרשת המקורית מאבד את זכיינותו או מפסיק את פעילותו בגלל הכשלון. מה דעתכם?

כל הזכויות על מותג רומח הדרקון

שמורות אז ל-TSR, עכשיו לויזארדס, וכדי לקבל רשות לכתוב ספר ולהוציאו לאור יש לפנות לויזארדס ולא לסופרים, שלמעשה אין להם מילה בזה. ת'אמת קשה להאשים אותם שהם העבירו את הזכויות לויזארדס כי הם לא ציפו שהרשומות, אז בהוצאה הראשונה, יהיו הצלחה כ"כ גדולה.

לא שבשנות הצללים אין סתירות

ובמיוחד בעצם העובדה שכשטאניס יוצא להרוג את אבין הוא משהו כמו בן 80 אאל"ט, מה שאומר שאביו האנושי בערך בן 110, זאת אומרת מת כבר די הרבה זמן.

strahd

New member
דווקא אין סתירה

מכיוון שתניס נוסע אחורנית בזמן בתוך מוחו של המכשף, וכך הוא פוגש את אביו ומחליט להרוג אותו. עלילה קצת מסובכת יש לסיפור, אבל יש לה סוף טוב.

זה נשמע נחמד, אבל אף אחד לא חושב

שזה רק גורם לעולם הזה להיות פחות טוב? כיוצאים כל מיני ספרים שעוסקים באירועים שלא קשורים בהכרחיות בחוט השדרה העלילתי? מלחמת הנשמות, למשל, הורס את כל ההנאה משאר הספרים (לי, הספויילר שלו, הרס את כל ההנאה משאר הסדרה) הקודמים.

דנה00

New member
מלחמת הנשמות

למה מלחמת הנשמות הרס לך את ההנאה משאר הספרים?

strahd

New member
אממ....

מלחמת הנשמות היא של וייס והיקמן, היא חלק מהמשך העלילה הרצופה!

דנה00

New member
אני יודעת

אני יודעת. פשוט לא הבנתי למה הוא טוען שזה הרס לו את ההנאה משאר הספרים הקודמים.

איך אני אסביר את זה? יש בספר אווירה

חזקה מאוד של סוף. בגלל זה. אבל כנראה שרק לי יש את ההרגשה הזאת.

Moondust

New member
גם לדעתי יש בזה אווירה של סוף.../images/Emo41.gif

בייחוד בירח נעלם. אבל זה הקטע! למה הספרים האלה לא יכולים לסגור את הסדרה אחת ולתמיד? למה להמשיך, ולהמשיך, ולהמשיך, עד שנגיע לנקודה שבה קלינסטי יוצאת ליישב את הירח?

La Gamba

New member
בדיוק!

ולכן הספר הזה מהווה סיום נהדר לסדרה. כשקראתי את להבת קיץ, הייתי בהלם שזה הסוף, זה היה סוף נחמד, אבל האווירה ניתנה רק בשני הפרקים האחרונים. בספר השלישי ההרגשה שהקצוות השינים מתחילים להיסגר, ואילו חדשים נוצרים כתהליך טבעי של התקדמות והתפתחות, נותנת לגיטימציה מסויימת לסוף טבעי לספר. שם מרגישים שהסוף במקומו. (לידעתכם, עוד חודשיים, אני חוגג שנה לסיום קריאת העלילה המקורית של וויס והיקמן)

La Gamba

New member
אני רציני!

באמת סיימתי לקרוא את הסדרה לפני עשרה חודשים!

למעלה