The Golden Dynasty

א77

New member
The Golden Dynasty

זה שם הספר הנמצא בביתי, והראיתיו מבחוץ למעוניינים. ספר באנגלית, שיצא לאור ע"י רבי ישראל פרידמן מתושבי אנטוורפן בלגיה. בנו של רבי דוד משה בן רבי ישראל [האדמו"ר השני מצורטקוב] בן רבי דוד משה מצורטקוב, בן רבי ישראל מרוז´ין. אז הנה כל הספר לפניכם. בצירוף תמונות. אז חנה, שרה, שטמון, ארנון וכל המעוניינים והמתעניינים בשושילתא דדהבא [שושלת הזהב] של בית רוזי´ן.

שושלת הזהב

לחנה קשה לקרוא קריאה ממושכת במסך. אני קראתי את שני הפרקים הראשונים. חבל מאד שאינך קורא אנגלית, היית נהנה יותר ממני מסיפורי הצדיקים.

א77

New member
המקורות שלו לסיפוריו

אינן יותר מהמקורות שלי. והאמן לי, שכל מה שכתוב בספרו אני יודע. עברתי על הספר פה ושם, אני קורא לאט, ומיכיון שאני מכיר את החומר, אז זה הולך מהר מאד. בכל אופן, יש שם תמונות יפים. זה בדיוק כמו בספר המודפס הנמצא ברשותי. חנה וודאיי תתעניין שם בפרקי סדיגורה, זה לא כל הספר. הנה תמונה ידועה שהוא הביא גם אותה בספרו: משמאל לימין האדמו"ר מבוהוש, האדמו"ר מזלטיפול (חתן רבי ישראל מצורטקוב, הפרוכת... היתה אצלו). האדמו"ר מפשמישל, (אבי האדמו"ר הנוכחי מסדיגורא)האדמו"ר רבי יעקב מהוסיאטין (בן האדמו"ר הראשון מבוהוש) האדמו"ר רבי שלמה מצורטקוב, האדמו"ר מדרוהוביץ ורבי יעקב דוד מפשקאן. העומד מאחורי האדמו"ר מפשמישל, נקרא רבי ישראל שרייבר, בנו של רבי שלמה שרייבר שהיה גבאו של האדמו"ר מהוסיאטין - זה שמכניס ראשו בחזית בין ההוסיאטינר ובין רבי שלמה מצורטקוב. יש שם עוד דמויות ידועים, אבל זה לא מעניין כנראה.

טעות לעולם חוזרת

ערבבת בין שני אנשים. אכן זה שעומד מאחורי האדמו"ר מסדיגורה פשמישל זהו ר´ ישראל שרייבר ע"ה בצעירותו, אך זה שמכניס את ראשו בחזית בין האדמו"ר ה"אהלי יעקב" מהוסיאטין ובין האדמו"ר ה"דברי שלמה" מטשורטקוב, זהו משהו אחר וכמדומני שזהו ר´ מרדכי אהרן פישמן ע"ה. ועמך הסליחה א77 הנכבד. בהזדמנות זו אודה לכם על הדברים המיוחדים שנמצאים אצלכם וכמובן במיוחד לך א77. תודה

א77

New member
אכן, צדקת.

לא חסרו תמונות מרבי שלומק´ה שרייבר, ואני יודע איך היה נראה. ט ע י ת י אז גם לך יש כבר מה לעשות בפורום הזה

ושוב שגיאה קלה

ר´ שלמה שרייבר זהו אביו של ר´ ישראל שרייבר. הבן הוא זה שהיה גבאי של האדמו"ר מהוסיאטין. בתמונה המדוברת - מאחורי האדמו"ר מפשמשל זה ר´ ישראל שרייבר הבן ומאחוריו בזקן לבן זהו אביו הרב שלמה שרייבר שהיה ראש ישיבת חיי עולם בירושלים.

א77

New member
אל תקשקש...

איני יודע מי אתה. אבל נכון שרבי ישראל הוא בנו של רבי שלמה, רק שרבי שלמה היה הגבאי. בנו גם היה משמש. וסתם כך: שמך מוכר לי מאיזשהו מקום. לא יודע מאיפה.

איני מקשקש, אך כך הם פני הדברים

ר´ שלמה שרייבר היה ראש ישיבת חיי עולם המפורסמת בירושלים כפי שכבר ציינתי בעבר, אך כפי הידוע לי (ולכל מקרה אני אברר את הענין עוד היום) הוא לא היה גבאי של האדמו"ר מהוסיאטין, אמנם הוא היה מגדולי המקורבים של האדמו"ר.

א77

New member
וכעת, לאחר שקלטתי מי הוא ראדינו

אז שחברי הפורום לא יחשבוני לאיזשהו חוצפן, בכך שכתבתי לו: אל תקשקש. זה היה מבחן נסיון לראות האם זה אכן הוא. ואכן זהו האיש. הוא חייך, הוא לא כעס על מה שהערתי לו כביכול.

כוכה

New member
זה לא החבר שלך שהיה במפגש?

אם כן - ברוך הבא ואם לא אז גם כן ברוך הבא....

avitalit

New member
כוכה .. ההוא אמנם גם כן "תיקן" תיקו

נים אבל שמו הוא "שרוליק" ולא שמואליק . בוקר טוב

א77

New member
אביטליתי, זה אותו אחד שראית בביתי

שבוע לאחר המפגש. ה"תמים" ההוא נוסע מאד הרבה בין השאר לאוניברסיטאות. וחוקרק המון. ואת ההודעה הזו הוא כתב מהספרייה בבר אילן. פשוט, עשיתי אחד ועוד אחד, ותפסתי אותו.

פח ברוכים הנמצאים

אך איני חדש, כבר כמעט מתחילת הפורום אני עוקב בעקביות בכל המתחדש, אך עד עכשיו לא הגבתי. אבל בכל אופן, תודה רבה על קבלת הפנים.

למעלה