The Enemies of Reason

תינוק

א. מי מינה אותך לסניגור של מכחיש מדע שהוא במקרה גם לא דתי. מי מינה אותך לסניגור על מישהו שמשווה את הדת למדע? ב.כן, ופורומים של חרדים זה פורומים שבהם חבורה של עבדקנים אומללים מהנהנים אחד לשני עד לביאת המשיח. "עלוב, פשוט עלוב". אולי תעוף לשם כדי להנהן שם לחברייך? הפורום שייך לאנשים שרוצים חופש מכפייה דתית, לכן אין שום סיבה שאנחנו לא נאמר את דעתנו כאן. אבל זה לא משהו שחשבת עליו, נכון? כי אתה תיכוניסט נבוב-מוח שפשוט בא לחרחר מלחמה, נכון? תהנה בהמשך שטיפת המוח הממלכתית שלך, אני בטוח שתהיה עוד רובוט-מפיק-מרגניות בחברה תאיסטית מקובעת שבהם כולם מהדהדים את אותה מיתולוגיה אתנוצנטרית בת 2000 שנה.

ר ש ר ש

New member
למעשה, יותר מ-5000 שנה.

ופורמוים של חילונים הם פרומוים שהם כל אחד מנסה לשכנע את השני שהחיים שלו בעלי יורת משמעות מ"כוכב נולד", "הפסטיגל" ומדורי רכילות. וכרגיל, הטמטום שלך חוצה גבולות. מרגנית היא פרח. מרגלית היא אבן יקרה. אורמים "רובוט מפיק מרגליות". אבל זה בסדר אתה בסך הכל תינוק לא בוגר שזועם על הדת. זועם על אנשים מאושרים. זועם על החיים בכלל, שהפכו אותך לאדם ריק,פאתטי ויודע רק לשנוא.זה יעבור (לטובתך). ולוואי ואהיה מפיק מרגליות

rachel437

New member
רון סי אני מאוד מאוד מכבד אותך. יישר כח.

אל תתייאש רוני, יש מי שמחבב אותך, לא הכל שחור.

sshender

New member
../images/Emo45.gifאבל מעט מדי, ומאוחר מדי.

מצפה בכיליון עיניים לחלק השני שישודר ב20 לאוגוסט, ויש לקוות יועלה מיד לגוגל וידאו.

gdisrael

New member
שנדר, אולי תעזוב את הפורום ותשקיע

בס"ד בלימודים. אני רואה אותך שורץ פה שעות, ואחר כך בוכה על מאמצים גדולים שהלימודים שלך דורשים. אם הייתי חילוני, אני מניח שהלימודים היו בסדר עדיפות גבוה מהבילוי בפורום אתאיזם, אתה לא חושב ?

rachel437

New member
ואתה שורץ ימים ולילות בהייד פארק

בשעה שאתה מספר לנו שאתה בחור ישיבה, הפחד משתק אותך. ננ

sshender

New member
אם היתי רוצה לשמוע את דעתך...

בעצם עזוב... גם היפוטטית זה בלתי אפשרי...

קלייטון.ש

Well-known member
דוקינס מדען אבולוציה חשוב

אך מבקר דתות והוגה דעות בינוני. או פחות. יש תופעה של אישים שמתפרסמים בתחום שלהם. שחקנים סופרים מדענים. פתאום בגלל פרסום בתחום שלהם מתחילים להביע דעות בתחום אחר. תופעה פסולה. שחקן צריך לשחק. מדען אבולוציה לחקור אבולוציה. אם מדען אבולוציה מביע דעות על דת הוא עושה רושם לא רציני.

רון סי

New member
"מדען אבולוציה"

זה מונח חסר משמעות. מוטב להשתמש במונח שאני הצעתי, "גורו", או "כוהן" במקום מדען. האבולוציה איננה תחום מדעי, ואם אומרים "מדען אבולוציה" אפשר כבר לומר "מדען בריאתנות", "מדען אסטרולוגיה" וכיוצא באלה.

קלייטון.ש

Well-known member
דעה שלך ידועה

כוהן שלך פופר חזר בו מדעה שלך לפני 30 שנה כמעט. אתה אומר הוא ציני. אך אתה לא מוכיח. כוהן שלך פופר גם דוגמה לאנשים שמביעים דעה איפה שהם לא מבינים. פופר פילוסוף מדע חשוב. קבע קריטריון הפרדה מדע לא-מדע. הסביר קריטריון בכמה ספרים. יפה מאד ותודה רבה. חשוב מאד. עכשיו צריך לתת לאנשים מבינים במדע לקבוע איפה קריטריון הפרדה פועל. פופר גם כתב ספרים על פוליטיקה. כתב ספר על אפלטון הגל מרקס. ספר רדוד. דעות פוליטיות שלו נאיביות. ילדותי. יותר טוב שכוהן שלך מתעסק בפילוסופיה של מדע וזהו.

Lucy Wiggin

New member
אני חושבת שנושא הדת חשוב

מכדי להשאיר אותו ל'מומחים' - קרי, תיאולוגים.

קלייטון.ש

Well-known member
אולי נושא דת חשוב

אך דוקינס עושה ביקורת בינונית. לא משכנע. גם ילדותי. יותר טוב מדען אבולוציה חוקר אבולוציה. פילוסוף של דת חוקר דת. כל אחד עושה מה שהוא יודע.

למעלה